Myyyysigt

OK, hörrni, nu e´de höst då. Bara att acceptera och om man gör det så blir det genast mysigt istället för gruvsamt eller hur?

Idag har det visserligen varit sommarvarmt här, soligt och fint men hösten är här. Såg att en av lönnarna hos mamma och pappa börjar bli orange. Ett säkert tecken. Jag har hunnit med en del idag som att städa och plocka 13 liter svartvinbär. Huga, de skall kokas saft i  långa banor imorron. Det är mer bär kvar och jag tänkte ta in dem åt mamsen. Får nog frysa in bären som de är, vet inte om hon kanske vill ha sylt istället.

Sandra och Lex är sjuka  :-( Lex är kräkig och har sett till att jag måste tvätta fårskinsfällar och sängmaterial. Sandra håller på att åka dit på nå´n förkylning. Dom får se till att krya på sig helt enkelt. Jag önskar att Pixel blev lite förkyld en stund förresten. Kanske han kunde ligga still och vila lite då. CrazyCat!

Nä, nu ska ja hänga tvätt och sen avsluta kvällen med te. Köpte ny sort idag: Ingefära och citron. De skall bli spännande att smaka. Annars avslutas kvällen på samma sätt som den började. Med tända ljus.

Imorron e de måndag igen, välkommen till varda´n lixom...

Bubblor till frukost

... precis tagit mig ur ett superduperskönt morronbad. Va sägs om mycket bubblor, ångande hett vatten och korsord? Lägg till tända ljus, bra musik och god frukost. Iskall juice. Stora glas med iskall juice. Har jag övertygat er nu... Jo en riktig lyxmorron.

Pixel har oxå tagit ett bad. Han var egentligen ute efter osten på mackan tror jag men helt plötsligt så har han iaf hoppat i och sen upp på mina axlar forfare än Karolina Klûft springer sista stafettsträckan i Finnkampen. Jodå, där fick han lära sig nå´t. När chocken lagts sig och svansen slickats torr så fann sig den supersociala katten dock i situationen och låg sen kvar på mitt bröst och mådde gott han xå.

Om man kan vara jobbigt social så är han det. Just nu t ex, eller varje gång man sitter här vid PC´n så kommer han farande och skall absolut ligga på musmattan. Det går ju bra, men man måste sova ner honom oxå. När han är halvvaken så skall han luta sig mot mushanden hela tiden... Då får man vara lite smart och sussa ner honom och sen smyga undan handen så att det går att fortsätta uträtta vad man tänkt sig. Sen måste man smyga med tangentborde oxå, för det ligger på en 'hylla' lixom under själva skrivbordet som man drar ut och in. Hyllan 'gnekar' när man rör på den. Gäller att  ha dragit ut den tillräckligt långt redan från början alltså. Annars får man börja om med sussandet helt enkelt.

Nä nu har jag nog lyxat lite väl länge. Tänkte städa upp här hemma lite för att sen ta en långpromenad med hunden. Skönt med söndag. Håller tummarna för att det inte skall ringa nå´t förresten. Igår var det en del ringande

Ha en skön söndag ni me´!


Själv är bäste dräng

Finns hur mycket penslar till PS som helst att ladda hem överallt ifrån, men nu behöver jag inte det. Nu kan jag göra dem själv. De var busenkelt  :-)


2 snabba pang

Älgjaktstider och då ska bössan och skytten skjutas in. Iväg på älgskyttebanan för att smälla av nå´ra skott mot pappälgen som springer fram på hjul...


Trefyraliter

lingon har jag plockat idag medan Roffe och hans pappa fixade med sina älgtorn. Blött och regnigt. Den som lovade fint väder lovade alltså för mycket.

Lyckades med konststycket att trilla ner i en bäck som inte syntes men som hördes väldigt tydligt. Märkligt, hörde ju ljudet och hann tänka att den måste gå under på nå´t sätt innan jag for rakt ner i en djup bäck som var täckt av gräs och växter. Gjorde jädra ont, hade lust att grina till och med. Nåja, halva jag var ju torr iaf  <-- måste försöka se det positiva i allt (ny träning).

Hunden är rastad och  nöjd nu. Bådar skönt för en mer vilsam kväll än föregående.

Nu skall det bli 3-rätters middag... De e sällan vi 'kostar' på och låter matlagning ta tid och plats så det skall bli kul och gott förstås. Är hungrig redan så jag äter cola-light ;-)

Nä, hopp och hej, en dusch först kanske


Morronpigg

.... e ja inte, men det va hunden som absolut skulle ut.... och kolla på ekorrar och möjligen slå en liten drill. Inte så bråttom med den dock. Drillen alltså. Jädrans hund!

Nu ska jag rota undan lite jobbgrejor och se till att allt är i bästa skick  ;-) så kanske jag kan följa med mannen till skogen sen. Ska fixas lite bland älgtornen och under tiden kan ju jag plocka lite bär tänkte jag. Bonusen blir en rastad setter oxå, de e han inte nu. Ingen promenad igår sätter djupa sina spår där.

Dagens tips från coachen: Vill ni ha lugn och ro? Skaffa ingen  Irländsk setter.

Tillbaka till jåbbe

Snittar och champagne

... precis hemkommen från en afterwork bjudning hos en väldigt pigg och glad 60-åring på jobbet. Jättetrevlig mottagning hos en mysig dam som jag tycker jättemycket om.

Annars har den första arbetsdagen avlöpt i ett huj, tillbaka till verkligheten direkt vilket innebär att jag idag 'borde' stannat kvar nå´ra timmar för att röja upp bland dagens prylar. Gjorde man ju inte då eftersom det vankade champagne och snittar på annat håll  ;-)

På måndag kommer 'vår' nya tjej till avdelningen. Det skall bli spännande, hoppas vi lyckas få henne att trivas med en gång. Ska fila lite på hur vi kan göra det på bästa sätt under helgen.

Har fått höra av lillebror att mamma och pappa landat i Mallis och mår gott på hotellet. Det var visst inte så farligt att flyga. Senast igår så skulle vi nog inte ses förrän i himmelen (mamma är extremt flygrädd)  ;-)

Nä, nu ska jag dricka te och Roffe bärs, till det blir det nog en macka med västerbottenost och gurka. Gott!

Hola hey

Nu sitter man här...

trött och frusen. Käkar yoghurt med en hel tallrik blåbär. Jo, alltså en hel tallrik, med råge. Den har stått på bänken sen jag rensade lingonen för de hade smugit sig med i bärplockaren. Nu ville jag inte slösa utan vara tvungen att käka upp dem. Inte ett helt jättesmart drag, kom jag på nu när jag kollade i spegeln som står här. Hmmm jätteblåa läppar. Hoppas tandborsten mäktar med att ta bort det  :-|

Pixel har fått nå´ra stycken bär han oxå och tuggar nöjt på dem. Lex har jag inte sett till ännu, de e för tidigt. Jag lär få dra upp och ut honom antagligen.

Tillbaka till verkligheten då

Schlutt!

på semster. Imorron är det bara att masa sig upp i ottan och dra iväg på jobbet igen. Huvva, va jag gruvar mig...

Ikväll har vi firat Malin men tyvärr hade jag bara mobilkameran med och den pallade inte för så lite ljus så inga bilder därifrån ikväll. Hoppas på nå´ra från Anders och Hanna som jag kan uppdatera med senare.

Häromdagen var jag och drällde på stan med A, trevlig fikastund och lite shopping på det. Perfekt dag med andra ord  ;-) Var bland annat in på SYSSLA som är en giftig affär om man gillar knep och knåp. Där är det lätt att göra av med pengar som borde användas till annat. Jag kan aldrig gå därfrån utan att det rykt en par hundra minst. Vi anmälde oss förresten till en kurs i smyckestillverkning i oktober. Ska bli skitkul. När jag kom hem så såg jag att jag vill gå minst en kurs till, någon gång i början på december är det julkortstillverkning som lockar.

Här en bild på knep-och-knåp som blev av delar av det jag kom hem med häromdagen.Gonatt gonatt

Tydligare än så här blir det inte

... vi har campat i Åslägden inatt. Tänkte plocka lite bär men kom upp väl sent så vi åkte runt på älgspaning istället. Nyaste kvällsnöjet, slår både Seinfeld och Vänner. Lätt. JAG såg älgen före Roffe den här gången! Värt att nämnas för de lär dröja innan det händer igen är jag rädd. Finns alltid djur där. Ofta älg förstås.

Imorse när vi skulle packa ihop och dra så var settern ovanligt loj och slö. Ligger bara ihopramlad på köksgolvet och myser och har förmodligen redan då anat vad som är på gång eftersom vi packar.

När det är dags att hoppa in i bilen så visar han tydligt vad han vill och inte. Ingen hund som skuttar till bilen, nix. Han tog en lite snabb kissvända ut på åkern sen snabbt tillbaka upp på bron. Besviken för att Roffe hunnit både stänga och låsa vid det laget. Hans favvotillhåll är Åslägden helt klart!


GRATTISKRAMAR

Till vår älskade lilla Malin som fyller 18 år idag. Som hon längtat  :-) Firandet blir på en restaurang inne i stan ikväll med stora tjocka släkten. Själv tänkte hon fira på krogen imorron. Såklart


Orkar inte vänta på Seinfeld

... ikväll. Annars brukar han ofta avsluta kvällarna.

En sväng till stan och beställt ännu en bildelsgrej som jag trodde var hel efter haveriet när vi var till stugan sist. 2000 kr senare så ska väl alla delar nu vara klara att sättas fast igen. Verkar vara mer skruv än plastdelar iaf med tanke på att skruvarna kostade ca 800 kronor.

Möte ikväll som blev sent gjorde att jag missade lingonplockartur alt. spakväll. Det är Westernkväll på gång och det är mitt sista uppdrag i nöjeskommiteén så jag hoppas vi får till nå¨t bra av det. Det maaaassor av jobb bakom varje så´n kväll, och det är roligt med lön för mödan så att säga.

Sandra och Roffe har snarkat framför tv-n ett tag nu med jag motat bort Pixel från bordet, tagit ner honom ur gardinerna och fy:at på honom åtskilliga sånger för att han klöser på soffan. Galen e han den katten.

Apropå katten så försökte jag rensa lingon med honom tidigare idag utan särskilt stor framgång. Mer lingon runtom på köksgolvet än i hinken...

OK, allt för ikväll. Hörs imorron


Regn och rusk

vaknar till regn och rusk idag och då blev det svårt att komma undan den här hinken med lingon som skall rensas. Vi drog iväg en stund igårkväll och på kort stund hade vi knåpat ihop 10 liter.
Familjen E e i mina tankar varje dag

Räknar sakta nedåt

... semester och ledighet börjar lida mot sitt slut. Jag e så tacksam för att vädret är jätteskönt just nu. Somrigt och varmt så jag ägnar mig åt långa skogsturer med hunden. Plockar lite bär om andan faller på, låter bli om den inte gör det  ;-) Njuter av de sista dagarna av sommarledighet.

Just idag har jag och lex knatat den 'vanliga' skogsrundan. Där finns en del älgtorn som nu på sensommaren har rustats lite. Har aldrig sett dem namngivna tidigare... Undrar om det här älgpasset lever på gamla meriter eller om det är nya förväntningar som gett namnet  :-)Återfunnen, välbehållen och hel

... jag har hela sommaren undrat var min svarta jacka tog vägen. Favvojackan. Nu vet jag. Den har varit i Nälden på kollo  ;-) Den har hängt där hela sommaren och inte sagt ett knyst, ville säkert vara ledig så länge det bara gick  :-)

Annars har söndagen den 24 augusti bjudit på:

Långpromenad i ljuvligt sommarväder idag. Hunden tyckte att det var gräsligt varmt och hade när vi gått ungefär  halva rundan panik och skulle till varje pris ner i vattnet. Fick koncentrera oss på att gå utefter vattnet på hemvägen. Han har kylt av sig så ofta han har kunnat.

Middag hos mamma och pappa som håller på och ställer in sig på två veckor i solen. De sticker till Mallis på Malins 18-årsdag.

Själv har jag 4 dagar kvar att spendera på vad jag vill. Lite jobb blir det imorron dock, men ytterst lite och hemifrån. Ingen tur till västjämtland.

Kvällen har bestått av möte och en sväng till Nälden för att avsluta kollot för jackan. Surrat lite skit och har nu landat hemma och hunnit med en kopp te med Sandra Martina. Dåligt på tv ikväll och då kan man sitta här och hänga istället.

Lite photoshoppande ska det bli

Gokväll i stugornaJodå, den var bra

uppföljaren till Arn alltså. Somnade inte, nickade inte ens till faktiskt  ;-)

Kvar på att-se-listan är fortfarande MammaMia samt X-files. Det är för sällan det blir tid för bio. Får råda bot på det under hösten. Är rädd för att bli den siste att se just MammaMia som alla tycker varit så bra

Idag har jag:
- Blivit irriterad på Pixel-katten tusen gånger. Han kan vara omöjlig, som ett litet trotsigt barn. Tack och lov så behöver jag inte upp och mata honom på nätterna men det är väl ända skillnaden oxå tror jag.  Möjligen oxå att jag inte behöver mata honom.

- Blivit duschad med vattenslangen av Nike-bustroll

- Käkat ute i solen som värmde underbart.

- Fått en geting i urringningen utan att hysteriskt vråla och hoppa

- Promenerat med samma skor som sist gav mig skavsår utan missöden

- Förlorat stort i kortspel (igen)

- Plockat hallon och svarta vinbär. Käkade fler än de som hamnade i hinken dock


Som en katt om natten

Pixel  blir alltid glad när man kommer hem. Goa kissen. Hoppar glatt ner från Ida´s säng för att istället ligga på musmattan och spinna och må gott... Roliga lilla djur

Idag har Malin kommit hem. Hurra va skönt. E lite gruvsamt att ha småkidsen ute på äventyr sådär  ;-) Men jädrar va brun hon var förstås. Typiskt. Här sitter vi som alvedon-brus-i-rör

Trevlig kväll har jag haft. God mat och trevligt sällskap och mycket surr och skratt som vanligt. Det är ju en del som måste 'hinnas ikapp' när man inte ses så ofta

Nä hörrni, sovmorron imorron skall bli skönt. Hoppas på bra väder oxå, för sen blir det den vanliga skogsrundan tror jag

Sov sött!

Men åååååå

... nu har jag gjort det igen. Påbörjat ett byte av design när jag inte har tid. Typiskt mig! Uäää... hatar att lämna allt i en enda röra så här! Har en himla förmåga att 'fastna' här när jag väl sätter mig...

Skall vara på middag klockan 20 och jag har tvätt i maskinen, är oduschad och har inte ens tänkt på vad jag skall ta på mig. Meeeeen ååååå

Schysst lösning :-)

... kolla på den här lösningen... Klurigt va?
Det är en av våra grannar som tydligen lider saknad av vindrutetorkarblad. Fniss...

Kväll i stugan

... börjar det bli. Här är mysbilder från stugan igen. Den här gången är det Ida som är i focus. Hon är inte lika glad i att bli fotad som sin kusin Tindra ;-)


Nu får lite mordutredningstv avsluta kvällen


Gonatt folks!


Mera stugbilder

.. kommer här. Brorsans tös Tindra e tacksam att fota  ;-)


30 minuter

har jag på mig att ta mig till stan och hitta en parkering och hitta rätt på sjukan. Gruvar mig för jag e feg som en råtta när det kommer till provtagning och idag blir det nåra stick med nålen. Huvva

Hörs ikväll eller nå´t

Tankarna e hos er familjen E, varje minut...

Städtimman försvann

den lades på annat  ;-)

Har uppdaterat bägge mina testspace med nya utkast till Bloggdesign till Kristina:

Utkast Nr1

Utkast Nr2

Tror det får bli nå´ra städminuter nu trots allt... Det behövs

Det där lilla extra

Var på det lokala äventyrsbadet: Storsjöbadet tidigare. Det har varit stäng för renovering rätt länge så förväntningarna på den 'nya' badet var höga.

Det har byggts nya rutchkanor och fixats ett helt nytt badlandskap för småttingarna och det var jättefint tycker jag, men här kommer den gnälliga delen som jag har svårt att låta bli att hålla tillbaka: När man lägger ner massor med pengar på ombyggnaden varför ser man inte sen oxå till att göra alla de där små sakerna som gör det som blir själva touchen?

Helens lista över Storsjöbadets 'borden' för att få till finishen:

Cafeterian:
- Rent och snyggt. Håll för tusan efter alla kladdiga gäster och putsa och feja ideligen. Det kommer i sin tur att göra att kladdgästerna fattar att det skall vara rent och börjar hålla efter sig själva. Skitäckligt att komma och sätta sig vid ett bord där man först måste börja städa och torka.
- Ha inte soptunnor stående framme som just tunnor med papperssäckar i. Det går att dölja soporna mycket enkelt och mer sofistikerat utan att det kostar en förmögenhet. Bygg in dem i en bänk och få det harmonera med övrig inredning vettja. Blää för att sitta vid bord som står intill dessa överfulla sopsäckar.
- Ha enhetliga behållare och kärl för bestick, servetter och allt vad det kan vara.
- Håll er med personal som åtminstonde ser ut att gilla sitt jobb. Sälj och var glad för tusan! Jag är ju villig att spendera pengar hos er, har ni inte fattat det?
- Ha köket öppet lika länge som det finns gäster i badhuset. Stäng inte en timma innan. Alternativt erbjud lättare 'mat' typ microvärmda pajer, nachostallrikar mm efter stängning av övrigt kök. Om vi har badat hela da´n är det ju mycket möjligt att magen kurrar. Om inte ni vill sälja maten så gör någon annan det  på vägen hem istället. Så enkelt är det.

Duscharna:
- Kostar säkert för mycket men där är det rätt skabbigt fortfarande

Bassängerna:
- Alla gamla skavanker som trasig kakelkanter, urholkad kakelfog och urmattad färg på väggar och övrig inredning. Gör nå´t! Det ger en känsla av gammalt och smutsigt. De vill ni väl ändå inte med den nya påskostade anläggningen!

Sådärja, då har jag varit otroligt kreativ en stund  ;-) Kul hade vi på badet iaf. Mycket rutchkanor blev det och en hel del längder i utomhusbassängen.

Vi har t om klurat på om det inte är så att det skall bli ett motionspass i veckan (eller varannan i vartfall) i simbassängen. Jodå, minsann. Känner att simning ligger högt upp bland mina konditionsval.

Storsjöbadet

Blåbärstårta och blöta stövlar

Jag Ida och Tindra tog med oss Lex och drog till stugan. Vi trotsade regn och rusk och drog iväg. Åkte dessutom från 'fel' håll för att få lite mindre sträcka att gå. Redan förra sommaren lovade jag mig själv att aldrig åka upp den vägen igen med min bil som är väldigt lågt byggd.

Hmmm... hade jag lixom förträngt med påföljden att jag nu har halva bilen i en plastkasse  ;-) Körde sönder en massa plastgrejor som satt fast här och var under bilen. Det är mycket och stora stenar överallt och jag behövde backa och ta om ett par gånger och då hakade plasten fast och blev sen kvar på backen. Blev t om tvungen att be Roffe om hjälp för att få bort det som lossnat runt hjulhuset. Jag kunde inte få lös det sista och det som hängde och slängde därunder fastnade under däcket när jag körde. Åhhh vilket äventyr det blev. Inte nog med de 18 mil som kördes till jobb och tillbaka igår. Han fick göra en likadan sträcka till upp till Åkersjön. Särskilda TACK-kramar till honom!

Nåja, väl på plats så har vi haft jättemysigt, vi har plockat blåbär till Idas tårta och lite till Nike som inte fick följa, hon har för korta och trötta ben att gå med  ;-) Vi har busat med Lex, spelat Yatzy, spelat kort, målat och ritat osv. Tindra och jag smög upp imorse och gjorde en fin blåbärstårta till Ida som fyller 14 år idag!

Bäcken när vi skulle hem idag hade svämmat över. Den som igår hade ca decimterhögt vatten hade i dag dryga 40 cm. Har regnat som attan. Idag hade vi iaf uppehåll. Varmt har det varit hela tiden...

Här kommer ett bildcollage. Just collage har jag snöat in lite på nu ett tag, jag vet. Men det blir en bra sammanfattning  :-)

Trevlig Kväll!

Tänker på familjen E hela tiden!

Fjortis idag...

... vi grattar och hurrar Ida som fyller 14 år idag. Värsta fjortisen  ;-)
Kram Kram Kram till henne! Som vanligt bortskämd med många och superfina presenter....


Så ofattbart svårt

att ta in det som  har hänt. Så ofattbart svårt det måste vara att försöka klara varje nytt andetag, varje ny minut, timme och dag. Så otroligt många frågor och funderingar som måste finnas. Så otroligt ledsamt. Tänker på er!

Elvatusenfyrahundrasjuttiosju stycken

steg gick jag och Elin igår. En långpromenad i sommarvädret som åter infunnit sig här i norrlands inland. Jätteskönt men fötterna blev onda av skorna. Har inte gått i dem på länge. Har ju varit ganska pissigt väder så det är mest modell grövre kängor som anlitats som promenadskor. Nu tror jag inte jag kommer att bli förlåten av vänsterfoten på länge. Ajaj vilket skavsår jag fick på hälen. Märkligt eftersom skorna är de jag vanligtvis går/springer i.

De här vackra svamparna korsade vår väg förresten:

Ha en skön söndag!

And the winner is...

... Sandra. Roffe och jag lätt chockade. Vi hade tagit hem segern i hemlighet var och en för sig redan tidigt i spelet. Jag för att jag aldrig vinner i kortspel och helt plötsligt ledde stort och Roffe för att han alltid vinner i kort. De e e gen han ärvt av sin farsa säger han. F*n vad jag ångrar att jag inte fotade resultatlistan så att ni fått se att jag ett tag ledde spelet. STORT. Roffe hade pyttelite pinnar då. J*drar xå


Snabbt ner igen

vaknade av att en kissnödig hund desperat försökte öppna ytterdörren. Förstår att han verkligen är nödig eftersom han i vanliga fall kan sova till mitt på da´n. Roffe makar sig upp och tar ut hunden... Själv ska jag krypa tillbaka i sängen igen. Så skönt! Det är det här som man längtar efter när klockan ringer en helt vanlig vardagmorron. Att bara få somna om igen!

Med Puls

.. vaknade av att mobilen ringer. Svarar och någon i andra änden pratar ett språk jag inte förstår. Den sekunden blir jag tvärvaken och pulsen steg och jag kan knappt andas.

Han fortsätter att säga saker men jag avbryter och frågar om han kan prata engelska  men det kan han inte. Säger nå´ra ord som jag tror att han kan känna igen trots att han inte talar just engelska. Hospital. Emergency mm. Han förstår forfarande inte och jag tror att han frågar mig om jag kan prata polska. Hör att det piper/tjuter i bakgrunden. Samtalet bryts...

Åh my good va hjärtat slår nu. Ser på mobilen att samtalet är ringt med landskod 48 så vi googlar på det och ser att det är landskoden för just Polen. Axlarna åker ner och hjärtat kan börja arbeta normalt igen...

Ser att klockan är 8.29 så jag antar att Malin och hennes kompisar fortfarande sover sött därborta i Alanya. Pust!

Fy vilket sätt att vakna på!

Vinkar


Feber

Vi är uppe tidigt. Roffe ska jobba. Malin skall iväg till Alanya för en veckas sol och bus. De e nog bara Malin som har resfeber.

Frukosten e avklarad och jag hänger här vid datorn och skall kolla jobbmailen medan jag väntar på att yr-malin irrar runt och grejar med sitt.

Älgsafari

en tur till Åslägden för att räkna älgar inför älgjakten har vi tagit. Inventerat dem lixom  ;-) Jag e aldrig den som får syn på dem men Roffe har tränade älgletarögon så han ser dem alltid först.

Snabbt foto genom fönstret på bilen med mobilkameran... men jo... det finns en älg på bilden. Kolla:Smultronen lär vara sommarens sista antagligen. Skitgoda iaf. Smakar och doftar sommar!

Dryga trettio

år... Brorsan fyller år idag men befinner sig på annan ort som det heter. Han sitter på en ö och mår gott faktiskt. Den är inte öde. Ön alltså.

Firat har vi i förskott så idag blev det ingen tårta. Vi fick hålla tillgodo med resterna av gårdagens citronpaj


Skön inställning

Min morbrors granne. En väldigt aktiv fårbonde i sina bästa år. 94 år fyllda och väldigt ihärdig. Han bor helt själv på sin fårfarmargård och sköter både sig och djuren helt galant trots att åldern satt sina spår på hans syn.

Hur som helst så har gubben ett tag fått B-vitaminsprutor regelbundet, men nu var det slut på det hade han bestämt! Han hade nämligen läst i tidningen att just B-vitamin inte var så himla hälsosamt ändå, man kunde visst dö i förtid och det ville han inte riskera.  :-)

Vilken skön lirare!


Inställt

Cykelturen ställde vi in för att det regnar och regnar och regnar här. Varmt i luften ändå.

Det hör inte till vanligheten i det här hushållet att vi bakar. Eller det är iaf så att det är sällan som jag deltar i bakandet. Idag hör till undantagen dock. Vi har bakat citronpaj och kanelbullar. Gick galant och blev gott. Mitt under baket, precis när vi skulle breda på fyllningen på den utkavlade bulldegen fick vi se nå´ra märkliga spår i den. Av den som vi misstänker har fötterna som spåren passar till såg vi dock inte ett spår (!)


Bara sover och sover

Eftersom min tonåring inte vill åka på semester alls... så har hon lovat att vi skall hitta på nå´t här hemma varje dag istället. Idag skall vi cykla är det tänkt. Inte bästaste vädret så vi kanske ändrar planerna men hon sover ännu. Bara sover och sover och jag har suttit och väntat och väntat nu ända sen mannen drog uppöver fjällvärlden vid 7-tiden.

Vakna nu Ida!

Ohändig...

Jag är inte helt ohändig. Klarar en hel del vill jag påstå. Och du Roffe: japp, de e faktiskt så, jag kan nästan allt själv  ;-)
En sak som jag dock är helt novis på är trädgårdspyssel. Eller pyssel med blommor och grönt överhuvudtaget. Jag har lika skrangliga blommor ute som inne. Så är det.

Vi har en granne som däremot är jättepysslig med blommor och blader. Hon har alltid tip-top på den fronten. Lägger ner massor av tid på det oxå och det är klart att det måste få ta tid. Hon klipper och grejar med nå´t mest varje dag...


Avundsjuk


För första gången

Vi har solat idag. Badandet uteblev. Iiiiiiskallt vatten. Missen fick följa med och vara ute för första gången. En stor och skrämmande värld för en liten katt. Sprang med full fart ner mot vattnet samtidigt som en våg kom skalpande, skitskraj och drog rakt upp i ett träd och kunde sen inte komma ner. Ida fick klättra upp och hämta honom...


Ny design (igen)

... hmm rätt oroligt på den här sidan antar jag eftersom färg-och-form-byten sker ideligen. Jag lägger ner alldeles för mycket tid på att photoshoppa men det är som ett gift. Skitsvårt att låta bli. Kan se en bild i en tidning. Eller ett litet hörn av en annan blogg eller liknande och så kryper det i fingrarna och jag vill bara sitta och greja och greja. Blir sällan riktigt nöjd heller. Strävar ständigt efter nå´t annat.

Yr.no

ger inte särskilt stort hopp till en bad och solsemester. Varken här eller i Östergötland... Hmmm. Kanske dags att låta bli att tillägna vädret så mycket uppmärksamhet. Semester har jag hur som helst. Väder kommer det att bli alldeles oavsett om jag gillar det eller inte.Nåja...

Igår firade vi den mindre av mina två små bröder. Härligt att kalla dem små när de är i medelåldern bägge två. Men det ger mig själv lite andrum. Kanske jag aldrig fyllde 40 ändå, kanske det bara var en ond dröm ;-)

Hursomhelst så fick vi supergod paj som hans H hade fixat. Grekiskt Lökpaj. God sallad och hembakt bröd med soltorkade tomater och oliver(?) i. Alltihop jättegott iaf. Kanske kommer jag över receptet  och kan smyga ut det här  ;-)
Vi kunde sitta ute trots lite vacklande väder.

Ida och jag tog en skogstur med Lex som hade massor av spring i benen och såklart oxå en jädra längtan efter ett skönt dike med dy. Blääää för den hunden. Vi kollade lite efter bär och det var inte så mycket av någonting egentligen. Hallonen små och hoptorkade. Blåbär var det lite av men där det väl växte bär var de jättestora och fina. Lingonen är ännu bara halvmogen och hjortron letade vi inte ens. Nåja, vi fick ihop en liten skål till A iaf vilket var meningen med trippen.

Apropå ålder så hyrde jag och Malin en thriller igår. BuenosAires hette den. Märklig och inte mycket att se. Ingen thriller iaf. Det var mer en dokumentär kan man säga. Hur som helst när killen frågade efter mitt personnummer så säger jag 8810... Han vände sig om och kollade på mig med en misstänkt blick   :-) Haha... så lätt gick det alltså inte att dra av sisådär en dryga 20 år alltså... Det var Sandras personnr som jag tänkte dra (eftersom vi brukar hyra film på hennes 'konto') men det var ingen mening att dra den historien för honom kände jag. Bara att plocka fram 6701.. istället och gå därifrån som den 41-åring man e

Nu skall jag köra lite testgrejor (jag vet att jag har semester, men det är roliga tester i den här versionen, många beställda av mig själv och då är det smidigt att vara den som testar av  och godkänner dem oxå).

Ses!

En stor dag

är det för brorsans Tindra idag. Hon är ju stor nu och har slutat på dagis.

Idag är hennes första dag på skolans fritids. Nå´ra timmar skall hon hälsa på där för att lixom skolas in. Vet inte om det heter det när man blivit så stor. Men hon skall vara där och känna sig för lite. Träffa lite fröknar och nya kompisar. De flesta barnen kommer säkert från hennes dagis och är 'kändis' redan, men på fritids finns ju såklart även äldre barn. Spännande att vara minst igen. En stor och pirrig dag


Soligsöndag

... jo det är sant, det är soligt ute idag och ganska varmt. Såpass att jag hoppas lite på mer sommarväder under min semester. Jag är ledig ett par veckor nu och det skulle vara skönt att bara få sola och må gott de veckorna.

Aningen trött och som de flesta andra så vill jag bara vara mer och mer ledig så jag tänkte kolla med min chef och kollegorna om jag kan vara ledig ytterligare 4 dagar sen. Det finns både innestående semesterdagar och komp att hämta ut och jag hoppas att det funkar med övriga. Håller mina tummar

Idag har det ringt lite på morronen men nu är det lugnt så jag tror att Ida och jag törs oss på en tur ut till Rödön för sol och kanske ett vågsamt dopp i vattnet som tyvärr lära vara rätt kallt. Får se. Bilen är på en tur till stan med Sandra. Eller snarare den tog en tur dit redan igår och har inte kommit hem än.

Förkylningen vill inte ge med sig, och att sova gick dåligt. Var t om ut med Lex vid 3-tiden imorse. Ont i njurarna gör att jag försöker undvika att hosta vilket säkert saktar ner farten på förloppet. Tack gode gud för nässprey, som gör att det går att andas. Nä du ska jag slutföra lite jobbstuff och övertala tonåringen sen. Wish me luck... med tonåringen alltså. Jobbgrejorna fixar jag ändå  ;-)
Sommarmys

Under veckan som gick så tog Roffe och jag och drog en kväll till Åslägden för lite slutet-på-sommaren-mys. Jag åkte dit direkt efter jobbet medan mannen som fortfarande hade semester drog dit tidigare på em.

Stället har jag berättat om tidigare och heter Åslägden. Ligger ute-i-skogen så det är fridfullt och lättsamt för att Lex får springa lös...

Bilder säger mer än text tror jag  :-)


Småttingdagar

Vi har haft småttingbesök ett par dagar nu. Tindra och Nike har varit här när deras päron är på bröllop söderut. Jag har ju jobbat så vi har inte gjort mycket alls. Mest lallat runt här hemma. Den som njuter mest är hunden som får en himla massa uppmärksamhet och hela tiden små händer som klappar och stryker.

Förkyld som en tok har jag lyckats bli, hur har jag ingen aning om. Möjligen förra helgens stugbravader som var lite kall och blöt... Meeeeen jag har ju semester till veckan så det går ingen nöd på mig så det så  :-)


Får jag lov att presentera...

... den nyaste familjemedlemmen som genomgått ett namnbyte. Från Lillebror till Pixel. Pixel fick det bli eftersom kissen är otroligt go och social och kommer ofta (i stort sett alltid) och vill kika på skärmen och sova på musmattan när någon sitter vid pc´n.

Katten är dock halvt crazy och förvandlas på kvällarna till djävulen själv och röjer runt och är ÖVERALLT utan hänsyn. Hunden den stackars kraken får om han har tur ett litet hörn i sovrummet där han kan få vara ifred. Annars försöker Pixel att skrämma halvt ihjäl honom med öronen bakåt, rest ragg, krökt rygg och allmänt  hotfullt uppträdande. Han har fått åka ut i nackskinnet mer än en gång. Galning....

Här kommer en bild på den coola sidan av katten dock. Man väljer ju vad man vill visa eller hur  ;-)


Sju grader

Underbart att vakna klockan 6 till en ilsken telefon och 7 graders temperatur och ett färgtema på gråaste grått ute. Lovely. NOT!

Brr... Fick bli cola-light till frukost och en kopp te för värmens skull. Huvva, ska ladda stereon i bilen med musik och dra uppöver nu  *stackars mig*


Min 'andra' sida är förresten påfylld med lite nya bloggdesigns: http://helensvardag.blogg.se/helenskreativasida/

Åhhhh nääää

slut på semester. Sista dagen på första delen av min semester är snart schlutt! Ve och fasa. Har dock försökt suga på den goda karamellen av ledighet hela da´n idag.

Summan och sammanställningen av semestern är: KANON! massor av sol och bad sol och bad sol och bad... Har ätit massor av god mat och dryck och bara njutit av ledigheten. Möjligt att det kommer en sammanställning i bilder senare.

Har dock inte tränat i motsvarande mängd som intaget av mat och dryck så det blir en sparsamvecka som kommer. Just idag har vi käkat fjällöring från gårdagens fiske upp i stugan. Mumma! Och nu skall det bli lite snickring innan det är natt och godnatt. Många kreativa ideer dök upp vid en kopp te på em  :-) Nu är det bara att hålla i dem så att iaf nå´ra av dem blir omsatta i verklighet oxå

RSS 2.0
Follow on Bloglovin