Viva La Pop

Hemmakväll, det var länge sen. Skönt att komma hem och hälla upp ett varmt bad med mycket bubblor och bara sjunka ner och njuta. Nybadad och varm är jag redo att ta tag i några jobb-grejor innan det blir pyjamasdax.
 
Efter några dagars Kick-Off i Sälen så drog jag och mannen ner mot huvudstaden för en helg med Sandra och Dan. Ljudbok på och vi rullade neråt i regn/snöslaskande väder. Landade hos dem i bra tid för att hinna med lite kvällsmys med pizza från hemmakvarteret och lite Dobidoo på tv.
 
Lördag blev en shoppingdag ute i Barkaby. Långfika på Waynes och sen hem för att ladda för en kväll på Hamburger Börs och Viva La Pop med Orup. Skitbra föreställning och god mat och jädrigt trevligt helt enkelt. Avslutar kvällen/natten på Casino.
 
Söndag avslutar helgen med fika på Steninge Slott. Trist att åka från dem igen, men de kommer snart hemåt  :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

Två år

Två år har gått. Fort. Tänker på dig ofta. Mest i situationer där det är när till fniss och skratt. Tänker att du skulle gjort si eller sagt så. Skrattat och sett finurlig ut  <3 
 
Annars gissar jag att det just nu är fullt upp med tunnbrödbaket där i himlen. Beställningarna rasar in. Du utbrister nåt i stil med "män nu e je läj mä, nu fåre va nog me bakinga påe tag"  Sen bakar du vidare ändå. I samma takt. Som vanligt. :-)
 
Du har förmodligen också ett helt lager med sockar vid det här laget. Varma sköna i fina färger. Kanske blir det julmarknad däruppe bland molnen. Alla änglar vill prova sockar och smaka tunnbröd och du mår gott i ditt marknadsstånd tillsammans med andra händiga damer och herrar du träffat på.
 
Är säker på att du skrattar, busar, ler och mår gott däruppe i himlen. Kollar till alla dina härnere då och då. Lägger en hand till tröst ibland. Kanske är det du som ser till att saker blir gjorda här och var också <3
 
Fina svärmor, vi ses!

Söndagsbilden

Söndag mitt på dan. Inte helt vanligt med en veckosummering den här tiden på dygnet men jag tror att det är dags  :-)
 
Har firat två födelsedagar under veckan, både Elin och Sandra har fyllt år. Hipp Hipp Hurra för dem en gång till  :-)
 
Annars har veckan gått rasande fort, har varit gräsänka och gläder mig åt att mannen kommer hem ikväll. Mörkrädd fjant är vad jag är. Hunden har fått kvällspinka under den enda gatlampa som finns här och promenaderna har vi dragit till tätorten för att klara. Vedkorgen är tom vid det här laget också. Sa jag att det är kolmörkt vid vedboden?
 
Familjemiddag igår, pasta med surr helt enkelt och vi kör vidare på något liknande idag. Fast ute. Grillkorv med surr eller nåt  :-)
 
Tråkigt under veckan är att mamma trillade på ishalt golv på Domus parkeringsgarage och bröt sin arm. Ajajaj. Inget gips och 14 dagar innan någon mer röntgen. Helt osandat var det i garaget trots att detta hände mitt på dagen. Inte OK  :-(
 
Nähäpp, då njuter vi vidare av en skön söndag!
 
 
 
 
 

Verklighetens kranka blekhet

Hur är det möjligt att ingen i närmsta kärnan har uppfattat och genomskådat falskspelet och de helt uppenbara lögnerna. Har de kanske redan det? Hoppas. Det behövs insatser för att hjälpa till. Hjälpa till att reda ut, klara upp och ställa tillrätta. Hjälp att söka hjälp. Hjälp att komma vidare.
 
Frustrationen klampar på i sina leriga stövlar och lämnar tydliga spår överallt. Spår som påminner om den eviga rundgång som aldrig tycks ta slut. En ny lögn för att skarva på en tidigare. Ett nytt utspel för att täcka upp för det gamla. Om och om och om igen.
 
Verklighetens kranka blekhet. Verkligheten som trots allt nuddar ytan ibland och sprider hopp och tro som små ringar på vattnet. Verkligheten kommer ikapp. Till slut.
 
 
 

Milstolpar

Den här milstenen står i Åslägden i Mattmar. Tycker den är vacker och jag blev nyfiken på historien...
 
Läser lite på Wikipedia att stenarna är fornminnesmärkta och att dess historia i Sverige startar så tidigt som i mitten av 1600-talet. Roligt är att syftet med stenarna går att koppla till nutid. Stenarnas (eller stolparna eftersom materialet inte nödvändigtvis var sten) syfte var att de skulle göra det lättare att mäta avstånd för beräkning av traktamenten. Namnet på stenen är landshövdingens...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reflektioner och guldbyxor

Ny vecka på ingång, en timma kvar och jag ska avsluta och hoppa i säng.
En gråmulen hösthelg är avslutad och vi har précis varit ut i mörkret med Lex som inte är helt OK i magen efter sin senaste stöldturné.
 
Rökt kött, rejäl mängd hämtad från köksbänken. För salt, för rökt och för mycket. Obra för settermagen som trots allt ändå är rätt tålig. Nu hoppas vi på en lugn natt och att allt är OK imorron.
 
En helgresumé annars:
Fredagkväll med fintjejerna, vi drog på bio och kollade på 'Pojken med guldbyxorna' som jag tycker var riktigt bra. Tjejerna gillade den xå, men osäkert om den fick högsta betyg.
 
Lördagsfikamys med Malin, Elin och Ylva, höstpromenad på Ytteråvis och sen middag i uterummet med Sanna som är hemma över helgen. Lördagkvällens inferno med katt-panik har jag redan nämnt.
 
Söndagsmorron på motionsrunda med Lex, frukost och sen en tur till Dvärsätt på husvisning. Pappa och mammas grannar säljer sitt hus och läget är fantastiskt. Tyvärr inte huset. Det var i lite sämre skick än väntat. Nu avslutas kvällen i soffan med film. 'Stockholm Stories' med bland andra Johan Karlsson och Marie Richardsson.
 
Annars har helgen också inneburit en del funderingar och reflektioner. Lite ledsamt konstaterande, eller kanske är det mer ett uttryck av förvåning som jag inser att referenserna inte är desamma och därmed inte heller nulägesanalysen eller målbilden. Förvånad och tafatt är jag.

Söndagsmorron

Lex vill ut onödigt tidigt så jag måste masa mig upp... trött som tusan men skall utnyttja morronen och tänker strax dra ut på en löptur. Regnigt och disigt, riktigt höstrusk men det är på något sätt en aning 'mysigt' det xå. Iaf att komma in i värmen sen.
 
Igår kväll lyckades Malin och Simons katter pilla upp fönsterspärren på det öppna fönstret i deras lägenhet och en av katterna hoppade/trillade ut genom fönstret och ner på gatan. Sen är det inte helt klarlagt vad som hander men polisen och berättar att katten har ramlat ner och är skadad. Ingen av dem är hemma så Ida springer dit och finner katten som är helt oskadd. Guuud va skönt med alla OM och MEN som var på rätt sida den här gången.
 
 
 
 

Trondheimshelg

Tisdagkväll och jag sitter i soffhörnet och myser av spraket från den öppna spisen. Skön avkoppling, tanken var att jobba någon timma men kommer inte riktigt igång så jag har avslutat det och surfar en stund och hoppar i bingen tidigare än vanligt sen.
 
Helgen tillbringade vi i Trondheim i helt underbart sensommarväder. 18 grader skön luft i härliga omgivningar. Älskar den staden. Lite som gamla stan bitvis, mycket gemytliga och smågulliga butiker och cafeér och helt perfekt att bara 'strosa' i.
 
Lördagmiddagen intogs på ett ett schysst ställe 'Café Nyfiken' på Solsiden. Rekomenderas för er som har möjligheten att testa. God mat och väldigt trevlig personal i skön miljö.
 
Fredagkväll åt vi asiatiskt på ett ställe som jag dessvärre glömt namnet på. Peking-något var det. Ligger iaf längs kanal-gatan, inte långt från kajen där båtarna till Munkholmen går.
 
Skön helg!
 
 
 
 
 

Klem og gratulerer me dagen

De här två fina männsikorna ska vi fira till helgen då vi drar på en tur till Trondheim. Andreas har redan fyllt år, för ett kort tag sedan och Sanna fyller idag.
 
Hipp hipp hurraaaaa!
 
 
 
 

Onsdagsreflektion

Hemmajobb idag. Vi grejar med nya projekt så tiden står som vanligt inte still.
 
Förra helgen var vi i stugan och röjde efter Ivars framfart och i stugan med stort 'S' finns alltid en skön känsla av avkoppling och ro  <3  Älskade plats
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin