Kvällen är ung

fredagkväll då igen. Samma härliga känsla som vanligt!!!
Nu en dusch eller nej, det får bli ett bad förresten. Med tända ljus... Det är en värdig inledning på helgen tycker jag. Japp så får det bli

Ha en skön fredagkväll!

Brev till magen

Hej Magen!
Jag har länge funderat på vad som får dig att blir tjurig då och då och med väldigt ojämna mellanrum. Kan inte säga att jag kommit någon vart i mina funderingar. Allt som oftast då jag tycker mig se ett mönster i detta så verkar du tjura ihop på helt andra grunder och i helt andra sammanhang.

Detta med ditt tjurande har alltid gått i perioder. Ibland långa långa stunder helt utan tjur och då har jag liksom glömt bort mina teorier från sist och jag måste börja om med min egna medicinska utredning igen. 

Skulle vilja att vi kunde bli bättre vänner framöver så vi kanske ska betrakta det här brevet som något slags försök till försoning oss emellan.

Nu har du tjurat oftare ett tag igen, från under ett längre tag varit glad. Igår t ex, vad tusan var dåligt då? Jag åt en ost och skinkmacka till frukost, och en cola-light förstås, den dagliga dosen. Innan lunch började du tjura, varför? Det onda blir enbart bättre om jag sitter eller ligger ihopkrupen som en mask utan att röra mig en stund och är oftast bra sen. Såklart kan jag inte göra det på jobbet hur som helst. Det tar för lång tid att tjaffsa med dig om det här och det irriterar mig att du är så okonsekvent och ojämn.

Just nu t ex. Jag har inte ätit nå´t ännu men känner att du inte är helt överens, du liksom 'hotar' och varnar mig. Problemet är att jag inte vet vad du vill att jag skall undvika.

Dessa?

Kall mjölk
Gröna hårda äpplen
Popkorn
Juice till frukost utan att äta nå´t annat

Inget av dessa åt jag igår och har inte ätit idag heller. Så vad tusan är det frågan om egentligen? Önskar ett ärligt och uppriktigt svar nu så kan vi kanske enas och gå vidare sen. Du och jag tillsammans.

Jag kommer snart att göra havregrynsgröt och äta den utan mjölk, passar det?

Hör av dig snarast för en överenskommelse. Tyvärr måste jag nog lämna över dig till herr Dr annars och då låter jag honom få fritt spelrum. Det skulle ju kunna betyda att han helt enkelt bara kliver på hos dig oanmäld utan att knacka och börjar rota runt och bestämma hur allt skall vara. Det vill du inte va?

Mvh Jag


Men åhhhh

Dagens inlägg bara försvann sådär plötsligt när jag skulle spara... Orkar inte skriva om igen. Var inte så spännande heller för den delen. Spännande är däremot den HÄR tjejens resa.

Jorden runt som ensamseglare är hennes plan för närmsta tiden. Vilken utmaning och vilket äventyr! Jag följer henne då och då och håller tummarna att hennes seglats runt klotet blir en angenäm upplevelse

Imorron är det fredag och sen är det lördag och det betyder kanske en liten sovmorron om jag har tur  :-) Längtar längtar

En del åsikter

ibland är det viktigt att få göra sin röst hörd...
Onsdagkväll

Ida och kompis E tjattrar framför TV:n, Lady Gaga tjattrar på radion och i huvudet dunkar någon illvillig själ i takt med musiken och får pannbenet att verka en storlek för liten.

Versionsbyte på 'nysystemet' och det har gått rätt smärtfritt tycker jag. Lite småmankemang men det är bra, alltid är det nå´t att lära sig på det oxå.

Färdig för sängen nu, längtar efter sovmorron (som vanligt) och hoppas det blir till helgen...

Läskigast idag:
Vi sitter här i köket och snackar och hör Ida från sitt rum: "Men E, allvarligt, vad är det som händer!!", "E!!!" osv vi rusar dit och då har kompisen trillat ihop i en hög på golvet och en miljon funderingar hinner åka genom huvudet. Var ska jag ringa? Ambulansen direkt eller till hennes föräldrar först? Vad gör man, hur ska hon ligga?
Hon kvicknar till och säger direkt att hon helt plötsligt började må så illa. Ida säger att det började med att hon svamlade och sen bara for i backen....

Läbbigt, stackars lilla E, pinsamt att det där händer när man inte är hemma, Malin har skjutsat hem henne nu iaf. Nassesprutan - kan det vara den som fixade de här symptomen? Hon tog visst den igår. Vad säger du Bitte, släktens doktor?

Nu är det iaf sängdags, har lite att fundera på, det får göras i horisontalläge

Gokväll!

Ljus i mörkret

Mörkt och ruggigt idag oxå. Sen hem så av dagsljus intet kvar. Då är det skönt med en kopp te och tända ljus. Älskar den här årstiden för just det. Myset alltså.

För att kunna använda drivingranchen har golfklubben byggt en bro över E14 där spelarna kan gå. Nu tänker sig nog de flesta (ännu) en grå och tråkig betongbro tror jag. Fel. Den här bron är i trä, eller nja, den lär vara av betong men är iaf klädd i trä och mycket smakfull tycker jag. Den pryder sin plats.

Nu när det är mörkt är den svagt upplyst med en ljusslinga som förresten skulle kunna berätta en lång och egenupplevd historia om hur det är att sitta fast i tullen på arlanda. På varje sida, alltså på varje brofundament sitter en siluett av en golfspelare och bakom siluetten sitter oxå belysning. På byalagets hemsida hittade jag ett par fina bilder. Kolla så fint det lyser:

Sega råttor

har jag inga men jädrigt seg lina till jobbet. Fy för den lede för det går tungt. Versionsbyte som just nu tagit dubbelt så lång tid som det brukar och jag är inte ens färdig än. Uäääää, bortskämd med att ha racersnabb direktlänk i vanliga fall, idag vet jag inte vad som hänt, krull på tråden någonstans runt Björnänge kanske.

På hemväg idag så sprang det 2 eller om det rentav var 3 lösa hundar och vimsade runt på vägbanan alldeles själv. Hann se att de lyckades locka till sig en av dem och jag hoppas hoppas att ingen körde på någon av de andra.

Apropå hund så ligger det en setter här i kökssoffan bredvid mig, fiser och käkar pepparkakor, snarkar sen högljutt med huvudet på kuddarna. Jomenvisst, dags att påminna honom igen. Om det där att han trots allt är hund alltså. Verkar inte gått fram riktigt.

Trött och vill helst borsta tänderna och krypa ner i sängen nu... hoppas kopieringen av filer är klar snart så jag kan fortsätta...

Skön måndagnatt och förhoppningsvis en otrött tisdag morron. Det sista låter helt omöjligt att de skulle kunna inträffa förresten. Extra trött blir man i gråvädret som vi verkar ha permanentat här i krokarna...

Mondaymorning blues

En dyster måndagmorron. Av extratimmen av ljus som lördagsnatten borde gett syns inte ett spår. Blött, grått och tråkigt helt enkelt. Avis på J med familj som befinner sig på soligare breddgrader i hela 14 dagar. Vill oxå! Vill oxå!
Helgen har varit snabb och det roligaste var att under SM-kvalet i blomsterbinderi så fick E publikens pris för sina alster. Skitkul och väl förtjänat. När vi vandrade runt och kollade på allt så var vi överens om att allt var jättefint UTOM ett arrangemang. Det såg ofärdigt ut. Nu visade det sig att det arrangemanget var gjort av den kille som vann uttagningen. Hahaha... där visade man sig vara hopplöst okunnig på det området (oxå)...

Näpp, snart i Åre och det är dags att packa ihop och göra sig måndagsredo.

För er som undrar över stegräknaren så kan jag avslöja att den förmodligen står på minus känns det som  :-S Sista veckan nu. Kom igen Helen!Fredagsfräckis

Fredag igen mina damer och herr (tror faktiskt att Micke är rätt ensam herre här). Härligt va? Ikväll blir det stan och invigning av Stortorget som blivit riktigt fint. Ingen aning om vad invigningen handlar om men åker in. Bio sen. Perfekt fredagkväll...

Denna veckas fredagsfräckis:

Den på puben

En kväll sitter en kille på puben. Då kommer en full gubbe in och säger:

- Din mamma är hetast i stan!

Alla tror att det ska bli slagsmål, men nej, killen ignorerar honom totalt. Efter ett tag kommer samma fulla gubbe in och säger:

- Din mamma är bästa ligget i stan!

Inte heller denna gång bryr sej killen, utan ignorerar honom. Efter ett tag kommer återigen samma fulla gubbe in på puben och säger:

- Din mamma har stans största bröst!

Då blir killen less och säger:

- Dra hem nu farsan, du är packad....


HÄR finns fredagsfräckisar att skratta åt


Fördel mig

Har jobbat hemma idag igen. Jag passar på när det är möjligt. Tror mig förstå att det inte är helt populärt bland nå´ra kollegor men jag kostar inte på mig att låta det spela roll nu. Har för länge sedan fått lov av min chef att utnyttja denna personalförmån som jag anser att det är, mer. Det gör jag nu. Vill han annat så litar jag på att han säger stopp.

Är trött och lite allmänt less och varje bilmil lägger ytterligare nå´ra gram i den där trötthetsryggsäcken. Egentligen är det nog inte milen utan konsekvenserna av milen egentligen. Tiden det tar, fritiden. Den är dyrbar och jag har inte råd att slösa med den. Det bara bubblar av vill/önskar/måste i mig just nu, massor som bara vill hinnas med och upplevas. Det är på sånt fritiden skall läggas eller hur?

Livet överlag är till för att levas. Här och nu. Jag vill inte låta tiden bara passera när jag har möjlighet till så mycket. Det går inte tro att tiden skall göra nå´n slags underverk. Nä, här och nu är det som gäller  :-)

Foto på Lexan i morse som fortsätter med sina konspirationsteorier mot de små skitstövlar som han tror bor i alla träd där de sitter och viskar och skickar hemliga meddelanden till varandra. I krig är allt tillåtet anser hunden och tar alla möjligheter till 'fusk'  ;-)Är det bara jag?

Tanken var att alla bloggar skulle finjusteras idag. Så att de äntligen tål se dagsljus. Så blir det inte. Tröttnat på urslöa sidor som tar minuter att ladda upp. Usch för sånt. Undrar om det bara är jag och att vår lina här hemma är trött och slö eller om det är fler som irriterar sig över blogg.se just idag?

Kväll i stugan gott folk. Trött som en fasen. Snart helg!

Apropå helg så är det SM-uttagning för florister i Östersund på Lördag. Barnens kusinmamma skall delta. Det måste jag se. Hon är jätteduktig!


Praktiskt

Precis hemkommen från en trevlig ljuspartykväll hos S som dessutom lyckats fylla 50 år under månaden som snart gått. Vi säger grattis i efterskott eftersom jag missade själva dagen. *Skäms*

På fm var Ida och jag iväg till skolans SYO-tant för att få lite matnyttigt inför det stundande gymnasievalen. Polis har vi ställt in riktningen mot. Planen ät syy komma dit via Samhälle eller Media. Två ytterligheter egentligen men det är det finfina med gymnasievalen i modern tid. Går att välja nästan vad som helst och ändå har möjligheterna att välja något annat senare i högskolan. Fiffigt för att alla gymnasieprogram ger allmän behörighet till högskola/universitet. Annat var det på min tid... Då när vi jagade buffel i alaska och käkade krokodil till frukostflingorna eller nå´t... Då... Äh, vi lämnar det...

I morse fick jag aningen bråttom trots att jag fick lite sovmorron för att vi skulle iväg till SYO, satt med lite jobbgrejor till sista sekund och när jag skulle sätta på mig skorna får jag se att jag visst saknade en strumpa. Hmmm... vart fasen har jag lagt den då... irrade runt en stund men fann den tillsist:
Hittade den på hyllskåpet i hallen. Skitbra och väldigt praktiskt att allt som jag tappat bort (den här morronen) låg där tillsammans. Ja... alltså jag visste inte att jag hade tappat bort mackan och stegräknaren förrän jag hittade dem  ;-)


Söndagsbilden fast på en måndag

Jahapp, måndag igen, den börjar ta slut dessutom. Gick ju snabbt det där eller hur  ;-)
Jobbade till 8 hastade sen hemåt och till stan för att hinna hämta Sandra på tåget. Tåget var sent. Jag säger det igen för er som inte uppfattade förra gången. Tåget var sent. Nähää, ingen som ser förvånad ut.

Söndagsbilden blev den här fina gamla biomaskinen, osäker på om det är korrekt att kalla den maskin. Anar att den har ett finare namn nå´t med cinema..xxx säkert. Fin är den iaf och står på en udda biograf som jag aldrig satt min fot på tidigare. Biograf Regina här i Östersund. Liten och mysig och en helt annan atmosfär. Tiden hade liksom fastnat någon gång på 50 eller möjligen 60-talet där. Säkert väldigt väl planerat.

Tindra och Nike skulle absolut se Alfons Åberg. Jo ni hörde rätt. Alfons Åberg. Försökte mig på ett tafatt försök till övertalning. Misslyckades såklart. Jag får rysningar bara jag hör den där alfonspappans röst. Gick hem hos kidsen dock, vilket var hela grejen. 


Söndagsmorron

vaknade av att Malins klocka ringde. Hon ska jobba idag. Långpass på sitt nya jobb. Gääääsp,  jag e glad att det inte är jag som skall jobba. Eller jobba gör jag faktiskt lite idag, men det är en j*dra skillnad på att sitta hemma i mysbrallor på kökssoffan med tända ljus och en kopp te än att rusa iväg ut genom dörren, halvstressad och lite lagom sen...

Skön sköndagmorron som sagt med tända ljus vid frukost, stor kopp te och äggmacka. Gött att börja da´n med.

Brorsan ringde precis och berättade att jag tydligen lovat Nike att skjutsa henne på dansen idag. Måste varit en fin fest igår för just det minns jag faktiskt inte  ;-) Ungen är störskön och vi sticker iväg helt enkelt. Sen blir det bio förresten med samma unge och hennes storasyster, och i em har Roffe lovat bjuda på älgsteg till middag. Låter som en bra söndag det här eller hur?Halvvägs till papper

... jädrar vad tiden har sprungit iväg. Det är ett halvår sen vi satt i kyrkan och småhulkade och kollade på när Tomas och Elin blev äkta makar. Makalöst vad tiden går...


GRATTISKRAMAR till ELIN

Ikväll har vi firat Elin och ätit och druckit gott. Hon fyller hrrmm* harkl* år idag. Ungefär lika mycket som oss andra alltså  ;-)Annars har dagen varit finfin. Drällt runt halva länet med H som var trött och bakis efter en tuff gårdagkväll. Hon var tam som en kanariefågel ;-)  Stannade för på ett ställe med mycket folk och bilar vilket gjorde oss nyfikna. Visade sig vara auktion. "Vanlig" bonnauktion antog vi och klampade in. Alltså njaeee, det var mer Bukowskis. Fast på landet förstås. Vi försökte hålla god min och se hyffsat insatt ut. Sprack på första försöket till konversation av en dam. Hon nämnde nå´t namn (antagligen någon jädrigt känd konstnär eller så) och pekade på lite småkraffs som låg i en bevakad låda och såg sen ut som om hon väntade på att jag skulle ta konversationen vidare. Jag svarade nå´t hyffsat artigt tror jag. Äh, vi kan sammanfatta det hela med att vi blev väl röjda där och då. Det blev iaf helt uppenbart att vi inte hörde till den krets som tänkte stanna kvar och bjuda på kraffset. Lika bra var väl det, det fanns ingen stol som var paxad just för oss så det gjorde detsamma. Vi tassade ut lite snabbt och drog vidare på turnén.

Nu blir det soffläge resten av kvällen.

Ha en skön lördagkväll!

Hel och hållen

ligger den nu framför mig. Helgen alltså! Som jag längtat efter sovmorron t ex  :-) Helgen ligger hel och orörd framför oss nu, visst är det härligt med fredagkvällar? Bästaste kvällen på hela veckan tycker jag. Mysläge! 

Snart skall Ida och jag in till stan på bio har vi tänkt. Bio är bra fredagsmys! Ingen magont kvar heller så läget är topp igen  :-)

Yieyyyyy!

Hel och hållen

ligger den nu framför mig. Helgen alltså! Som jag längtat efter sovmorron t ex  :-) Helgen ligger hel och orörd framför oss nu, visst är det härligt med fredagkvällar? Bästaste kvällen på hela veckan tycker jag. Mysläge! 

Snart skall Ida och jag in till stan på bio har vi tänkt. Bio är bra fredagsmys! Ingen magont kvar heller så läget är topp igen  :-)

Yieyyyyy!

Fredagsfräckis

En dam kliver in i en zooaffär, får syn på en papegoja och
blir genast förtjust i fågeln.

- Ursäkta, kan papegojan prata och är den till salu? frågar hon
- Jadå den både pratar och är till salu. Men jag måste nog varna er.
Uppfödaren drev en bordell så gojan kan ha snappat upp lite
fula ord och så.

- Jag är inte känslig och mina barn är stora nog att klara
ett par fula ord. Jag köper den!

Hon kommer hem med papegojan och placerar den på ett bord i
vardagsrummet. När hon tar av skynket från buren kraxar fågeln till
och säger

- Wow! En ny bordell och en ny bordellmamma!
- Jag är inte nån bordellmamma och det här är inte någon bordell,
svarar damen och skrattar lite för sig själv.

En liten stund senare kommer damens två döttrar hem och går
in i vardagsrummet för att titta på papegojan.
- Wow! En ny bordell, en ny bordellmamma och två nya horor!
kraxar papegojan.

Flickorna blir först stumma av förvåning men efter en liten
stund skrattar allihop gott åt det hela, eftersom de trots allt
kan se det roliga i situationen.

Nån timme senare kommer maken hem och går in till sin familj
i vardagsrummet varpå papegojan utbrister
- Wow! En ny bordell, en ny bordellmamma, två nya horor men
samma gamla kunder! Tjenare Kjell hur är läget ?

Inte en chans

att komma ikapp ekonomiavdelningen och deras steg nu. Å va hopplöst efter vi ligger nu. Ja hade dessutom så jädra ont i magen igår så jag åkte  hem direkt vid lunch. Världens längsta resa hem förövrigt, trodde aldrig ja skulle komma hem och in.

Fick inte ens ihop till dagskravet på 7000 steg igår, det har inte hänt tidigare. Bläää. Idag ska jag försöka göra en promenad som är värd namnet iaf. Magen är lite ond idag med men helt OK så det går inte använda som ursäkt för att låta promenaden utebli.

Jobbar hemifrån idag, sitter med en pärm med artiklar för registret i nya systemet. Pärmen känns övermäktigt tjock, så det blir kortlunch idag. Ida som fortfarande är helt tyst förresten, har gått med vovven fram på byn och skulle köpa med sig snabblunch a-la-pirog eller liknande hem. Och Cola-Light. Förstås.

Kom på att vi måste gratta D till hans MC-kort oxå. Tur. Tur att det snart är vinter för jag hoppas att hojjen går i ide under vintern. Sandras förmodade premiärtur är därmed uppskjuten. Pjuuuuu  ;-) GRATTIS D!


Jomenvisstserusåatt


GRATTISKRAMAR TILL SANDRA

... fyller 21 år idag. Hon har dragit till D i storstá´n nu på morronen. Vi firade igår istället.
Hipp hipp hurraaaaaa


Favoritplatsen är bokad

för resten av kvällen. Har massor kvar som borde göras av jobbgrejorna så ikväll blir det inget bloggfixande och därmed heller inget photoshoppande.

En kopp te i morronrocken uppkrupen på kökssoffan med tända ljus är plåstret på det tycka-synd-om-mig-såret. På kökssoffan trivs jag ypperligt. Nu skall jag tillbaka till verkligenheten och rota vidare så ni får hålla tillgodo med en solnedgångsbild över sjön när jag kom hem tidigare ikväll.... Fint

Hörs imorron då vi skall fira Sandra Martina födelsedag ca 1dag i förskott. "Ev firande av min 21-årsdag undanbedes vänligen men bestämt. Bortrest. Mvh Sandra". Hon drar iväg till sin favorit i hufvudstaden. Tillsammans med D skall hon frottera sig med rallymänniskor. Trodde hon. I Karlstad. Trodde hon oxå. Festligt skulle det bli på kvällen oxå. Trodde hon igen. Verkar aningen osäkert det där. Kanske blir en tur till IKEA i Kungens Kurva och en korv på Staoil på vägen dit.


Smygtitt...

... den rätta premiären är inte än. Långt ifrån. Det här är bara en smygtitt. Bortse från att bara frontmallen funkar. Allt annat fortfarande på min to-do-lista.

Hann med en sväng på bibblan nu ikväll så nu listan över saker jag vill hinna med ökat avsevärt  ;-)

http://helensvardagsdesign.blogg.se


Största möjliga tyssssstnad

Ida har virus på sina stämband. Är helt utan röst just nu och är ålagd pratförbud flera dagar. Perfekt! Öronen kommer få en veckas vila. Mina alltså, inte hennes  ;-)

Punkt esse

hade visst vilda bekymmer igår. Stod helt still har jag hört. Halvläskigt att nå´t som man litar så blint på att det ALLTID funkar inte alls gör det. Där fick man fundera lite här och var gissar jag.

Slött på inläggsfronten ett tag, inser det och skall bättra mig. Så snart jag fått 'den andra' sidan klar så skall här göras nytt utseende tänkte jag. Då hoppar inspirationen bara över mig sen är förhoppningen.

Har fått höra att lila visst inte föll i smaken så då får det bli en ändring på det. Håller med. I torftigaste laget.

Annars rullar onsdagen in fortare än man hunnit blinka sig förbi måndag. Ikväll skall vi till stan en sväng, jag tänkte passa på att samla lite steg så  min plan är att ta på mig promenaddojorna och börja gå. Typ NU!

Hola hey!

Ellas Inspiration

Kolla här vad jag hittade hos en helt ny bekantskap för mig. Råkade få syn på den när jag loggade ut från blogg.se...

Ellas Inspiration heter bloggen som handlar om pyssel för hem och trädgård. Har inte mer än skummat än så länge men jag kommer återkomma och läsa mer senare.

Här kommer en jättekul idé så här i hösttider. Fotot har jag hämtat på hennes sida.


Nytt ställe

Fick en idé om att skapa upp en ny plats för BloggDesign och en annan för Pyssel. Toppenidé om man vill att tiden skall gå fort  ;-)

Börjar med att flytta bloggdesignarkivet till annan plats. Det tar tid som fasen och är ungefär vad som sysselsatt mig hela gårdagkväll och idag fm. Roligt som fasen. Som vanligt alltså  :-)

Återkommer när det är färdigflyttat. Just nu liknar allt mest kaos och inget annat. I´ll be back.

Nu en långpromenad med hunden igen. Jopp, gårdagen gav bara 9800 steg och det är för kasst om man vill skapa plats i toppen för laget. Nä, idag blir det till att gå som en tok.

Middag med mamma och pappa sen, hoppas jag, har inte fått tag i dem ännu.

Skön söndag till alla!


Fredagsfräckis minus det där med fräckhet

Norrländsk logik

Två vänner från en norrländsk by (Bengan å Kjelle) sitter på 
den lokala pizzerian och snackar en eftermiddag. 

Kjelle säger rätt som det är: 

- Jag är trött på att slita ute i skogen, jag skall tamejtusan 
skaffa mig en utbildning via Komvux och få ett bra och 
välbetalt arbete! 

Bengan tyckte det lät som en bra idé och en stund senare 
lämnar de pizzerian. 

Dagen därpå går Kjelle till Komvux och får träffa en 
studievägledare som som anmäler honom till fyra kurser: 
Matematik, engelska, historia och logik. 

- Logik? säger Kjelle. Vad är det? 

Studievägledaren säger: Jag skall förklara. 

- Äger du en gräsklippare? 

- Japp. 

- Eftersom du äger en gräsklippare, så borde du logiskt sett 
ha en trädgård. 

- Det stämmer, jag har en trädgård. 

- Eftersom du har en trädgård, så borde du logiskt sett ha ett hus. 

- Ja, jag har ett hus. 

- Och, eftersom du har ett hus, så borde du logiskt sett ha familj. 

- Jag har en familj. 

- Eftersom du har en familj, borde du logiskt sett ha en fru. 

- Ja, jag har en fru. 

- Och eftersom du har en fru, så borde du logiskt sett vara 
heterosexuell. 

- Jag är heterosexuell. Det är fantastiskt att du lyckades att 
få reda på allt det där bara för att jag äger en gräsklippare! 

Kjelle anmälde sig till kurserna, tackade och skakade 
studievägledarens hand och skyndade sig till pizzerian för att 
träffa Bengan och berätta för honom om sitt nyvunna studieintresse. 

Han berättar om sin utbildning, och hur han anmälde sig till 
de fyra kurserna, matematik, engelska, historia och logik. 

- Logik? Säger Bengt, Vad är det? 
Kjell säger: 

- Jag skall förklara.. Äger du en gräsklippare? 

- Nääe. 

- Vafan Bengan! Är du bög??

Facebook och Åre

På fejjan hänger de flesta, där finns även en grupp för Åre. Har funnits ett tag så det är inte precis nyaste nytt. Men om det är fler än jag som blir hänförd av vackra foton så sök reda på gruppen som heter rätt och slätt "Åre". Där finns det mycket fina bilder och en och annan fil med för den delen...

Gruppen är t om 'öppen' tror jag så den går att se utan att logga in. De två bildern nedanför har jag helt enkelt lånat därifrån. Som fotograf står TV-Åre och bilderna är tagna nu i början av oktober...


Fredagsfeeling

Inlägg från bilen, redan på väg hem denna sköna fredag. HÄRLIGT! Blir en myskväll i Åslägden och förhoppningsvis en höstfin lördag i skog och mark imorron. Måste hem och hämta hunden först säger Sandra som hotar med skilsmässa.Han kan vara rätt jävlig den killen, störig och bråkig som bara en setter med långa ben och stora fötter kan. Nåja, de brukar bli sams igen. Så småningom iaf.

Många tankar har de senaste dagarna befunnit sig hos en jobbarkompis som hastigt och akut blivit väldigt väldigt sjuk och som haft nå´ra tuffa dygn nu. Idag fick vi beskedet att det är förhållandevis lugnt nu och att den värsta faran är över. Nu väntar förhoppnings 'bara' en tids rehabilitering. Hugaligen. Det påminner mig (igen) om att ta tillvara och uppskatta vad man har och leva NU och inte igår eller imorron. Tänk på det hörrni!

Skön fredag!


Vackert


Snabba steg

Blåser och är storm ute, ska dra iväg neråt byn nu. Snabba steg får det bli neröver. Ja ska sticka ikväll. Jo ni hörde rätt. Jag har (återigen) bestämt mig för att jag kan sticka....

Senaste det hände så fick mamma en bäverfärgad märklig halsduk i julklapp. Har aldrig sett den komma till användning men eftersom jag har en sån snäll mamma så hänger den där i deras hall trots allt. Ser ut som bäver som sagt. En gammal och ful en. Den skulle vara rätt bred och liksom 'gosig'. Det är den. Om man töjer ut den vill säga. Man måste dock hålla kvar den uttöjd. Släpper man drar den ihop sig till nå´t väldigt tarmlikt och ogosigt.

Den här gången är annorlunda. Den här gången KAN jag det här så det så.

När jag tänker efter så var bäverhalsduken visst inte med den senaste gången mitt jag-kan-sticka-ögonblick kom över mig. Det var nog näst förra eller om det var gången innan det...
Det som finns kvar av förra gången ligger i en rosa hög bland hemmets videofilmer av någon anledning. Meeen jag har en plan för det garnet oxå nu. De e väl bra?

Näpp, bara att kura ihop sig och springa neröver. Dagens steg kommer inte nå upp till rimligt krav med tanke på att Ekonomigänget hunnit ikapp oss på IT. Skärpning! Inte idag dock  ;-)

Totalt antal = 0

Älgspaningen på hemväg blev 0. 0st älgar både igår och idag. Dåligt utdelning. Roffe som nästan lovat att jag ska få se åtminstonde kronhjortar. Lurendrejeri vill jag påstå. Falsk marknadsföring. Vilseledande reklam. Känner mig förd bakom ljuset alltså.
Snöstorm och allmänt busväder

Huvva... kvällspromenaden blev i kallaste laget. Huttrar lite fortfarande. Brr... Snön här här och det enda positiva just idag är att jycken inte behövde bada när vi kom tillbaka. Luktar sur och blöt hund men behöver inte bada som sagt.

Ska bli tidig kväll är det tänkt  men här kommer den utlovade bilden från imorse:Tyvärr inte med bästa kvalite´n, det är verkligen superfint att kika upp mot totthummeln och se alla färger som lyser på den nedre delen medan det redan är vinter strax ovanför.

Lunchinlägg

Hör inte till vanligheterna och tanken var här att visa en hur fint vi har det på jobbet. På parkeringen av alla tråkiga ställen. Det hade gått bra om inte min mobil dött batteridöden och nu ligger svart och tom här på skrivbordet. Får bli ikväll. Sådärja, nu har ni nå´t att vänta på  :-)

Måndagsafton

Sista timmen av måndagen den 5 oktober bjuder på en kopp te efter snabbt avklarad dusch. En promenad med hunden senare och jag är nöjd för idag. Stegräknaren har fått sitt och nu kan ett halvsvårt korsord vagga till sömn. Ska kolla om Roffe hänger med på det eller om han redan slumrar därute i soffan.

Apropå det HÄR och stegräknaren så kan jag återigen konstatera att på två timmars promenad så ligger tävlings-stegräknaren 700 steg efter min vanliga. Irriterande. Tävlingsräknaren liksom hakar upp sig och blir stående på samma antal för att lite senare hicka igång igen.

Antalet steg idag är nu 13.122 st. Färre än förhoppningarna, fler än kraven. Är nöjd.


Söndagsbilden

kommer här på de muffins som jag ÖNSKADE att jag hade bakat idag. Lite fikasugen såhär på kvällskvisten efter en långpromenad med hunden.

Den här bilden är tillägnad Sandra som inte alls trodde på min fina IDE´ om att man visst kunde smaksätta chokladmuffins med kokos... Blev skitgott. Så det så.
Hälsningar från Mira


Rockstar

behövde piffas upp så jag tog och gjorde en mörk och rockig bild av mig själv. Skönt. Sådärja, nu känns det häftigare  :-)


Regnsöndag

va hände, va hände med helgen? Glömde t om att lägga in en "Fredagsfräckis" som det var tänkt. Helgen gick snabbt förbi utan större avtryck. En tur till L och H igår, middag i Fisksjön med trevligt sällskap. Sedärja, där satt ett avtryck trots allt. Ett avtryck i minnenas album.

Idag ska jag ta mig en långpromenad. Stegräkningen fortsätter såklart. Igår blev det för få för att vara helg. Drygt 13.000 steg. Skyller på att jag satt ett par timmar i bilen. Idag ska det bli fler hoppas jag. Regnställ och sydväst på för vädret bjuder inte upp till dans om man säger så.

Har lust att Photoshop´pa lite oxå, det var länge sen nu. Kanske det skall bli en ny design (igen). Den som lever få se. Kanske jag hinner det efter att han hämtat Ida i Trångsviken...

Ut med er och njut av söndagen!

Räkna rätt

Torsdagkväll... betyder fredag imorron. De ska väl bli skönt!?

Lätta planer på att dra till stugan på lördag morron. Om jag törs. Skogen vimlar kanske av skjutgalna gamla gubbar. Osäker men tror att jakten börjar nu igen.

Stegräknaren tror jag åker ut i soporna, den har sitt eget liv och verkar inte helt tillförlitlig. Efter en hel dag hemma, iofs har jag jobbat och iofs skippade jag lunchpromenaden men mer än 6 steg borde det blivit tycker. 6  ynka steg. Ptfff...

Promenad till Ås sen, det gav flera hundra färre steg än mitt 'normala' antal är på samma tid. Det är nå´t fuffens med den här räknare och det retar mig. Imorron ska jag göra ett test. Ska bära två stycken. Blir spännande att se resultatet

Näpp, nu ska jag kika på tv och sen bädda rent i sängen och sova gott däri


Torsdagslunch

ett avbrott i jobbet. Skalar en rå potatis, börjar knapra på den. Vips så står det en katt mitt på bordet intill datorn och tigger. Först försynt och lite gulligt. Sen lite mer krävande genom att helt enkelt försöka roffa åt sig potatisen. Tillsist direkt desperat försöker hon få tag i en bit.

Tydligen har jag fått konkurrens om den här födan. Trodde ja va ensam om att gilla just det. Inte GI för 5öre, ja vet. Men gott som fasen så jag knaprar lugnt vidare.

Tänkte ta en promenad över lunchen idag, men skippar det, hinner inte riktigt. Får bli en längre ikväll istället.

Sandra bakar idag förresten. Jag har en teori om att det skulle vara gott med kokosblandning i muffins. På den trodde hon inte det minsta men jag tjatar, tjatar och tjatar så hon orkar inte lyssna längre utan ger mig nå´ra försöksmuffins. Nu håller jag tummarna att min teori funkar i praktiken. *Håller hårt* 

Det låter gott eller hur? Chokladmuffins med koksblandning i botten?

RSS 2.0
Follow on Bloglovin