Pyjamasmys

Annandag jul 2014. Sandra och jag pyjamasmyser och väntar på att Ida skall kliva upp så att vi kan äta långfrukost. Bakjour idag så det är fullt legitimt att lalla runt här hemma i myskavajen hela da´n.
 
Efter julaftonsjobb så begav vi oss till Dvärsätt för att fira jul med familjen. Precis som vanligt <3  Min mamma fyller också år, det blir lätt bortglömt men lite tårta lyckades vi fira med iaf.
 
Tomten kom förstås på besök men stannade inte så länge. Verkar som det varit kallt på sparkturen runt Varvsvägen. Nike undrade förresten om Sandra på nåt sätt är släkt med Tomten... Möjligt att det är så, några igenkännande drag tyckte jag också mig se.
 
Skön och härlig julafton avslutades med livligt julklapps-spel. Jag hade turen att när spelet var över sitta med en julklapp innehållande en supermjuk och fin pläd. Perfekt för kopp-med-the-kvällar
 
Vi har äntligen fått snö även här hemma i Ytterån. Äntligen! På julaftonskvällen tillkom dessutom ordentlig kyla så när jag drog på jobbet juldags-morron så var det med fyrkantiga däck och allmänt vintertrött bil. -26 grader hade vi. Det var länge sen.
 
 
 
 

Dan före...

Så var vi där... snabbt marscherat och helt plötsligt är det dan-före-dan.
Mysigt. Jag är ledig idag och har suttit i pyjamas till nyss. Sandra jobbar inne på kontoret (katt-toan) och Roffe och jag från varsin soffa. Jobbar-lyx.
 
Malin och Ida har åkt till stan, Ida till kompisar och Malin till stackars Simon som ligger på sjukan med sitt alldeles för onda knä. Nyopererad för andra gången sedan igår vid det här laget hoppas jag. Nu får det bli snabb bättring!
 
Igår kväll drog vi till Dvärsätt och bakade 'stut' Spännande och utmanande men det gick över förväntan trots allt och vi tar lärdom av ett par grejor till en ev nästa omgång i bakstugan:  Rågsikt är INTE samma sak som rågmjöl och kryddorna skall inte vara färdigmalda, de skall stötas i mortel strax innan användning för att ge så mycket smak som möjligt. Det sista är väl att hjorthornssalt kan vi vara försiktig med.
 
Jodå, vi har provsmakat till frukost idag och det får duga  :-)
 
 
 
 
 

Uppskattat

På mitt jobb har vi sedan några år slopat den sedvanliga julklappen. Ni vet den där termosen, handduken eller påslakansetet som brukar bli företagets julklapp till sina anställda. Inget dåligt med det, termosar, handdukar eller påslakanset alltså.
 
Menar bara ett detta är mer uppskattat, att julklappspengarna istället går till 'bättre', för handen på hjärtat, den där termosen står mest i skåpet eller hur?
 
Vad julklappen går till är olika men detta år är det NLA i Norge samt projektet 'Alla på snö' som får pengarna. Bägge kan dessutom direkt kopplas till vår bransch. Jättebra tycker jag!