Viktväktarna rekomenderar

... INTE Dajmtårta med glass som jag precis ätit. Gott var det men helt onödigt egentligen. Nåja, mer motion imorron får det bli och mera morötter...

Middag hos mor och far. Eftersom jag kalkylerade med så liten arbetsinsats som möjligt så fick det bli kallskuret och potatissallad. Nästan som en sommarmiddag blev det, men det passar, för här är nästan som sommarvarmt oxå. 16 grader ute och det börjar grönska. Heja heja.

Roffe var rädd att golfarmen skulle domna bort så han var tvungen att snabbt ila iväg till Frösö Golfbana som precis öppnat sin ranch. Osäker om han slutat le ännu.

Vi blev fikasugen och drog istället på en liten bilturné och kollade in fina hus, utsikter och tomter på Frösön efter att vi intagit en fika på Tages Konditori. Lyckades komma 10 minuter innan de stängde men hann iaf trycka i oss gobitarna såklart. Trist att ev missa någon kalori  :-)

Nu väntar en stunds jobb, norskarna har lyckats få till en massa diffar i nå´ra ekonomiska rapporter så nu är det bara att sätta sig ner och fixa. Jajemän. Malin dammsuger under tiden hemmet, det är lite plåster på såren liksom

Gokväll gott folk, ses antagligen imorron, då är jag ledig förresten. Whiiiey....

Måndag i en kortvecka

.. japp månda´n har snart passerat, alltid en rätt trög dag men nu är den gjord alltså.

Kommer väl knappast gå till världshistorien men så här har den sett ut i korta drag:

-- grådaskigt hela dagen, småregnat då och då vilket välkomnas för nu skall snön bort!
-- kyckling till lunch, gott
-- Roffe har tokont i magen och ligger i soffan under en filt och är rätt ynklig. Stackars krake, magont e okul
-- Brorsan har dragit iväg till Kina
-- Lex har fått en asfaltspromenad, vilket innebär att han bara fått gå på byns asfalterade vägar så att han skall hålla sig nybadad lite längre. Lorthund!

Så, inte mera än så 

Helgen som snart gått

... avslutade Åreveckan igår och begav oss hemåt efter prisutdelningen och AfterSki´n på torget efter Skutskjutet. Det var en 12-årig tös som vann bilen förresten. Jädrigt kul! Sandra hade mött dem på byn i bilen senare på kvällen. Vet inte om de åkte nercabbat men det skulle jag gjort om jag vunnit bilen.

Sammantaget en otroligt solig och fin vecka där jag varit ledig ett par dagar och kunna vara ute hela dagarna i solen. Vardagslyx.

Fredagkvällen spenderades hos H och G med whiskey och lite taktiksnack inför lördagens skutskjut. Lördagmorron lämnade jag Roffe kvar med städningen  :-| och drog själv upp på jobbet... Det ringde istort sett inget så jag åkte därifrån redan vid 15.30 och fick sen två samtal, det var allt. Idag söndag jobbar jag därför hemma. Eller snarare jag jobbar inte så mycket, jag passar telefonen och uträttar lite måste-ärenden, betraktar mig nästan som ledig och njuter av att vara hemma igen.
 
Roffe har ännu inte slutat att le, han lyckades få en bättre tid än skidskolechefen och det är viktigt. Huga, det ligger mycket prestige i den saken  ;-) 

OK, idag är det rätt mulet men varmt och ingen nederbörd, vi har planer på att köra grillat till middag. Säsongspremiär isf. Tänk att det alltid är så superdupergott med kolgrillat kött de första gångerna på säsongen. Kött och sallad, mums!

Vi åt förresten på Liten Krog igår, underbart god mat och ett trevligt hak att sitta och må gått i.... Utfanför fönstret gick en aspackad norrman förbi, ställde sig och pinkade och det tog väldigt länge innan han lyckats med konststycket att stänga gylften med alla saker på rätt sida om blixtlåset om ni förstår ungefär vad jag menar. Det sämsta var dock att han satte sig i bilen sen, lyckades dock inte få igång den medan jag kollade, men när jag en stund senare kollade ut igen så var bilen borta. Hoppas nu att någon annan körde bilen därifrån...

Hemlängtan...

... längtar efter min egen säng ikväll. Skulle vara skönt att få snusa i den istället för nere på Fjällbyn. Längtar efter missen oxå, hon har haft en långsam vecka tror jag.

Imorron e de freeeeedag. Wihoooooo.... Inget slår fredagskänslan eller hur? Jag jobbar helgen men fredagskänslan är ändå densamma!

Good Night - sleep tight

Rödaste näsan

i Åredalen hoppas jag inte att jag har, det får gärna någon helt osolad norsk ha  :-)

Vi har den här veckan badad i solsken och blå himmel. Helt makalöst skönt och jag har nu varit ledig ett par dagar och bara varit ute hela tiden. Promenerat med hunden så att han ledsnat och var tacksam för att åka hem till Dvärsätt med husse i em... Vi har mest hållit till på isen men har oxå gått uppåt på kvällarna, upp i backarna och busat lite där.

Det är torrt och fint och asfalten är sopad så det känns nästan som om våren är på riktigt nu, trots att skutan fortfarande är helt täckt av snö.

Nu lite kvällsjobb så att jag inte drunknar i jobb imorron, tror jag är helt solo faktiskt....

Puss och Kram


image95

Osttjuven slog till

Hemma igen efter en skön helg i stugan. Vädret igår var sanslöst bra med värmande sol ända fram till 19-tiden. Mer så´nt! Föret är förundransvärt bra, börjar sockra på lite men går fortfarande gå och åka skoter var som helst även utanför lederna. Inget vatten på isen, bara snö ännu, det får min stugnerv att hoppas på att det möjligen går att ta sig upp en helg till innan våren sätter in på allvar även där...

Vi väcktes av en galen Lex i natt, han skulle absolut ut men jag kände mig mäkta irriterad över att han gafflade så jag gick upp och låste dörren för att han inte skulle öppna själv helt enkelt. Han fortsatte att gruffa och försökte kolla ut genom fönstren och stökade på. Imorse fick vi se anledningen:

Vi har haft en osttjuv på besök... Ost, smör och mejerier ställde vi ut på en hylla på väggen ute på bron, det var tokvarmt inne så det behövde få stå kallare. Osten som bara låg i sin påse var tydligen intressant för den har en hermelin knyckt och släpat runt huset för att hitta en väg att komma under (där de bor). Osten var stor och hermelinen är ett litet djur så  han fick kämpa som en tok antagligen och hade på flera ställen försökt att ta sig ner genom den meterdjupa snön och naturligtvis var det detta som hunden uppfattade i natt. Hoppas det smakade Herr Melin  :-)

Nu kom Roffe och Malin tillbaka, ett våldsamt godissug drev dem mot Krokom och nu blir det tv-kväll tror jag. Måste förresten hinna packa oxå, en ny årevecka på gång

Tjing

Up we go

... åker till stugan och håller tummarna för sol sol och sol...

Har hämtat Sandra och hennes mates på flyget, något smårisiga efter att ha sovit en natt på Arlanda. Londonflyget landade mitt i natten - avigsidan med lågprisflygen men nu har ni sparat nå´ra slantar Sandra!  Bra att ha nå´ra sketna lusören över till två veckors party för att avsluta en säsong i Åre. Antar att mamma måste sponsra till sist  ;-)

Nä, nu är det inget att spara på, vi drar upp med lånad bil (eftersom Sandra drar till Åre med vår). Hunden tjurar i hallen och tycker att vi hållit på länge nog med packningen

Trevlig Lördag!

Godmårron tårna...

Torsdag morron, snart helg  :-)
Jobbar hemma idag och imorron, mina jobbarmates drar iväg på en tur till Vemdalsfjällen, men jag stannar hemma. Det är ju min 'tjejvecka' den här veckan och de vill man ju inte missa.

Apropå det, mina tjejer alltså, så var Malin och jag (och hennes pappa med sambo) iväg för att gå den beryktade handledarutbildningen för att få övningsköra med henne. Skräp! Kallt och snabbt konstaterades att vi betalade 2000 kr för en kanelbulle var, rätt goda iofs. Nä allvarligt talat så kan jag hålla med om att det möjligen behövs en genomgång för dem som tog körkortet i förhistorisk tid när de sen skall ut i trafiken med de här gröngölingarna, men detta var skrattretande. Jag fick inte en enda aha-upplevelse under 3 timmar och gubben hade dessutom tänkt att prata i en timma till utan att ha nå´t att säga.

Det som är mest skrattretande och därmed oxå irriterande är att det kostar 500 kr för mig att vara handledare... för just Malin alltså. Om jag vill handleda ytterligare en unge så får jag gå på ännu en kurs och pröjsa 500-ringen igen. Samma gäller för Malin, om hon nu skulle vilja köra med någon annan som inte var med på just det där kurstillfället så är det bara till att masa sig dit igen och göra om samma sak ytterligare en gång. Med en ny avgift förstås. E inte det märkligt, att kursen kan vara så personspecifik  :-|  

Nä, nu skall jag logga på och göra lite nytta under dagen som förövrigt verkar bli jättefin

KramZ

Ny header på gång

234640-94
234640-93

Ny header på gång

234640-93

Jouronsdag

... lite surt är det att sitta hemma och vänta på att telefonen ev kommer ringa, men så är jourlivet. När klockan slår 9 är det jag som skuttar ut i den härliga kvällen och tar mig en redig promenad. Dåligt med sällskap skulle jag tro, tur att hunden alltid ställer upp  :-)
 
GoAfton

Student 2007

... Sandra tog ju studenten förra sommaren, det känns mycket mycket länge sen vilket inte stämmer in med mitt övriga tidsperpektiv som går ut på att jag alltid tycker att det mesta går obeskrivligt fort...

Minns du Sandra... härliga tider va  :-)

image90
image92


En skotersöndag till

Jobbade ju lördagen och därför var det extra skönt med en dag ute igår. Vi drog iväg till Åkersjön för att åka lite skoter med Tindra och Nike... Första när-är-vi-framme kom i nordannälden, å då var det en bit kvar så att säga  ;-)

Uppe på hotellet för att hämta H som jobbat förmiddagen och där fick vi kolla in sommarens slyröjarmaskiner som skall hålla hotellets ägor öppna. 12 små gulliga killingar instoppade i ett skotergarage för att invänta att 1 meter snö skall tina bort. Jättesöta är dom ju, tyvärr växer de rätt snart upp och förvandlas till nå´t illaluktande.

Del 1 av skoterturen gick upp till Ansätten i dimma och flitigt snöande. Toppen av fjället såg vi inte ens när vi var uppe vid fjällstationen och fikade. Tvärtjockt.

Ansätten vet jag inte om jag nämnt i detalj tidigare men det är en liten oas uppe på fjället där det är möjligt att fika som sagt. Där finns en liten skidlift och nytt för i år (tror jag) är ett Pulkaland  (www.boblandet.nu) där man kan åka snowracer i en pistad nerfart bland annat. Nu var den inte öppen så vi fikade glatt och åkte sen neråt igen. Heder åt de människor som sliter och fixar för att vi skall få en trevlig tur upp till vildmarkens fjälltoppar.

Nike gjorde följande sammanfattning av resan upp mot Ansätten: Min pappas bror körde väldigt sakta... (det var hennes ursäkt till varför de kom sist upp). Haha  :-)  Min pappas bror, det här ju helt korrekt iofs men har aldrig hört henne reflektera över det tidigare. Lät som en utdragen släktkrönika  :-)

Del 2 av skoterturen blev 'hem' till stugan för lite bus och lek. Grillade korv och fikade i största allmänhet. Vädret var jätteskönt men solen uteblev. Inte för att Tindra och Nike bryr sig det minsta om det men vi vuxnare skulle nog gärna sett en sol kika fram och bränt lite på kinderna. En snögubbe (modell: pojke) står kvar och väntar tills vi kommer upp nästa gång

image89

Rosa grattiskramar

till A och T som fick sin lilla dotter i lördags. De har redan 3 busgrabbar så en gangstertjej behövs för att utgöra lite jämvikt i familjen. GRATTIS till dem!

Footer080325

Glatt överraskad...

alltid gruvsamt med söndag eller hur, måndagen kommer ju härnest och en hel vecka med den. Eftersom jag har ett möte på skolan idag så var min plan att jobba hemifrån på fm... Då kommer överraskningen: Nämen jag e ju heltledig idag. Trevligt. Förnämt. Oväntat osv...

Nu har jag jobbat lite ändå, men det var bara för att få bort lite akutgrejor och nu skall jag ta ut hunden på en bonuspromenad tänkte jag.

Tankarna går till Engla och hennes familj! Kan inte tänke mig en värre situation. Går det gå vidare?
Avskummet till 42-årig chaufför hoppas jag ruttnar i sina våndor. Tvi!

Mera väntande....

... på jobbet vimlar det av bebismagar känns det som. Natten mot igår åkte två medarbetare (tillsammans) in mot Mora lasarett (vilket jädra ord förresten, lasarett) för att jobba fram en till liten bebis.

Vi väntar och väntar på resultatet  :-)

Jädrar va kort det blev...

... klippte mig i fredags. Rejält. Hade funderat på det ett tag men fick raskt klart för mig att jag inte hade någon support från familjen. Extra scary. Trotsade dock råden och klippte av mig det mesta. Till en frisyr dessutom, så nu är det till att fixa på mornarna. Hmmm, det är en utmaning i sig.

Är rätt nöjd med 80% men vill ha mera längd bak så nu ska det nog sparas ut lite bak först och sen får vi se om detta är en frisyr som jag vill leva med ett tag eller hur det blir...

   kvällen innan...  

Idag:
- Är kvällen efter igår och vi var hos B och lyssnade på massor av musik. En hel hårddisk full med gamla godingar. Det roligaste var att så fort en ny låt tornade upp så var kommentaren nå´t i stil med "Åh, faaaan, lyssna, den här är lätt en av världens bästa låtar/bästa intro/bästa riff" osv... Hur många 5 bästa finns det egentligen  :-)

- Jag skall till Åkersjön med bror och våra syskonbarn. Däruppe väntar H som jobbar på fm. Vi hoppas på sol, sol och sol och jädrigt goda grillkorvar

- Roffe får inte följa, han måste räkna lite på nästa års budget först. Astråkigt, stackarn. Lätt bakis dessutom.

- Resten är öppet... kanske en middag med pappa och mamma som jag inte sett på hela veckan nu och rätt klent innan det oxå faktiskt. Japp, middag med dem får jag fixa, så blir det...

Nu i detta ögonblick är det dags att hoppa i duschen, skapligt intressant om det överhuvudtaget är möjligt att jag kan fixa frissen själv. Återstår att se

Hejhej

Best FishDish ever!

Middagen hos B igår var helt makalöst njutbar. Har aldrig ätit en så god fiskmiddag.

Vad sägs om:

Stekt Fjällrödning (egen fångst såklart, stora och fina firrar) serverade med stekta kantareller samt potatismos på mandelpotatis smaksatt  med grädde smör, kryddor, dill och gräslök och till alltihopa en dundergod sås smaksatt bland annat med messmör och fiskbuljong. Någon gång kanske jag får möjlighet att avslöja det kompletta receptet, vem vet...

Tribute till dig B! Helt outstanding!

Neeeeej, nu räcker det!

Inge mer snö nu, nu räcker det för länge sen. Påsken är över och nu är det OK om vi slipper mer snö. Men vad händer då tror ni? Jo det bara vräker ner, mer och mer. Skit oxå! Jag som har börjat kolla på vårdojjor och lite mer lätta kläder. Har fått låna ihop till mössa och vantar till och med, trodde inte det skulle behövas på den här veckan. Big Mistake...

På jobbet är jag igen, har varit 'hem' och käkat kyckling och grönsaker. Mumma! Druckit en dos cola-light och vilat med ett tidning en stund. Nu är det versionsbyte på gång och lite tester av ännu lite nytt fix...

Hopp och hej från mej    <-- Hyffsade rimskills. Haha  :-)

Mittwochen

... OK, halva veckan har gått, snabbt som vanligt. Roffe jobbar på kvällarna och jag myser med Lex. Igår tog vi en promenad över isen, helt över till andra sidan gick vi. Jädrigt perfekt med den olycksaliga hunden. Inte så mycket att smita till bara is is och is och sen skog utan stugor, människor på skidor eller annat som kan störa en Setterhjärnas ev lydighet  :-|

Har precis ätit lite onyttigt med en trött och sliten Sandra. Roffe och jag är bortbjudna på middag ikväll, så jag sympatiåt med Sandra, alltså inte för att jag behövde det. Definitivt tvärtom faktiskt. Nåja... Har en liten middagsrast nu och skall fortsätta att jobba en stund till. Jouren på mig ikväll men det är jädrigt tyst på telefonen så jag sitter och grejar med gammalt groll som mognat på skrivbordet ett bra tag.

OK - slut på rasten, tillbaka till arbetet - pronto!


Skotersöndag...

Vi är uppe med tuppen och packar för att spendera dagen i stugan. Håller tummarna för att all sol som just nu dränker oss här hemma följer med till Åkersjön *hoppas, hoppas*.

C´s bäbis tvingades fram med kejsarsnitt tillsist, stackars lilla gumman vad hon fått kämpa. Dr Helen tycker att det kejsarsnittet borde bestämts om redan tidigare. Tur att man har så många 'proffessioner' så man kan ha relevanta åsikter om det mesta  ;-)

Sandra messade precis att hon minsann varit på efterfest med celebriteterna. Det enda jag har att säga Sandra: Klockan 7! och du börjar klockan 8!!! Good Luck, jag hoppas det bara väller in danskar och finnar nu  ;-) Heeeela dan och de vill inte annat än byta och stöka, byta igen. Griniga snoriga barn och hysteriska mammor   ;-)

Japp, söndag igen och snart är det jobbarmåndag. Vi stannar kvar i Åre hela veckan för att slippa pendla, det blir skönt på ett sätt. Alla 18 mil om dagen sätter sina spår. Såklart känns det som man är på resande fot hela veckan men då blir det extra skönt att åka hemåt på fredag kväll istället.

Take Care

Åh nej vilken tid det tar

C åkte in på BB redan igår morse så nu har de varit där drygt ett dygn och inget har ännu hänt. Värkar som inte verkar verkar det... Vi väntar och väntar på sms.

Veckan som gått:
- N på återbesök i fjällvärlden. Skitkull att få träffa honom. Blev en AW på jobbet och sen vidare ner på byn för lite käk och mer surr. Trevligt! Åre har saknat dig N!
- Har fått snusa på A´s lilla bebbe. Det häftigaste med små bebisar är deras fötter. Så förundransvärt att allt går att göra, fast i så mikroskåpskt små storlekar. Cute!
- Hemjobb en dag den här veckan, skönt att slippa åka, jobbarlyx liksom.
- Sandra har tagit bort sin tandställning. Ler som en prinsessa numera  :-) Vi känner knappt igen henne.
- Världens minsta byalagsmöte har hållits. Vi har 2st närvarande. Toppen  :-|

På ett ungefär...

Igår somnade Roffe utan Gammeldansk redan vid 20-draget. Jag skjutsade Ida och Emilia till stan på Bio. 27 Dresses - den var tydligen helt OK. Störtregn när vi åker in. När jag hämtar dem ett par timmar senare så har regnet istället övergått till massivt snöfall. Varannantimmesväder. April månad är helt oberäknelig.

Vintermänniskan i mig vill vara i stugan på isen nå´ra gånger till men kan erkänna att det spritter i vårnerven längst ner i benen oxå. Vill att allt skall tina av. Åtminstone här hemma iaf. Jod´så att

En liten rastningsrunda med Lexan och sen frukost, närmast står dammsugning på schemat och sen möjligen en tur till stan

Hopp-Å-Hej   Footer080325

Blogguppehåll

... ett ofrivilligt har det blivit pga att blogg.se håller på med tekniska förändringar. Verkar vara klart nu iaf. Skönt. Funderade faktiskt på om jag skulle ta och lägga bloggandet på hyllan ett tag. Blir trött och less på mig själv liksom. Funderade om och fortsätter blogga trots allt. Det fyller ett slags dagboksbehov om inte annat. Gillar att se tillbaka lite på gamla anteckningar

I söndags var det ett strålande väder så jag och Tindra skidade i Björnen och Roffe skidade på skutan, han hade sin jourvecka och i den ingår en översyn av verksamheten eller nå´t så´nt.

Tindra e skitduktig på skidor nu och har inga problem att åka ankarlift ens, roligt tycker jag! Sandra hängde med oss en stund på sin lunch...

Här kommer nå´ra bilder:

image80
Vi åkte bland annat på Förberget och i Björnlandet som är riktigt roligt tycker jag. Med fina figurer och en historia med röster och uppgifter att ta med sig efter vägen ner...  Här står Sandra och Tindra precis i början av banan där Björnarnas semester startar.


image81
En bit ner i backen finns Björnarnas kök, där det finns en grillplats och bord och sittplatser att vila sig vid en stund. kanske ta en fika och grilla nå´t gott...


image82
En av alla roliga träfigurer efter vägen. Här sitter två gapiga skator och kollar på när Tobbe Björn (tror jag han hette) skulle försöka få napp på sitt fiske...

RSS 2.0
Follow on Bloglovin