Firar segrar

Roffe firar fortfarande gårdagens travsegrar... smygvann igår kväll medan vi satt och kollade på "Så-ska-det-låta". Flippade över till text-tv då och då och jag trodde han kollade hockeyresultat. Kliver upp ur soffan och säger bara helt lugnt - "Jag ska bara kolla om jag har vunnit en massa pengar"

Kommer sen tillbaka med en (vanlig vid spel) modstulen blick och säger sen. "Jag van MER än jag trodde!!" Luring! G R A T T I S K R A M, fy fasen va kul!

Firade sen på krogen med whiskey och bärs! Precis enligt reglerna  :-)

Så-ska-det-låta förresten, jädrar vad Sussie Eriksson har skön röst, har nog aldrig hört henne sjunga riktigt egentligen. Hon e ju med i Sing-A-Long men där blir det mycket trams så hennes förmåga har aldrig synts där. Häftigt när hon sjöng nå´ra rock-riffs.

Annat från tv-världen: Mat-Tina vann Let´s Dance, OK,  hon kanske är skitbra och dansa men jag hade hellre sett Speedway-kungen Rickardsson som vinnare. På sin något kantiga charm om inte annat

Nu: Ut med hunden. Vädret har växlat ner kan man säga, från att ha varit -25 på morronen till att nu vara 0-gradigt och blåst. Nåja, hunden måste ut och vi drar iväg på en tur

Hejhej


Med solsken i blick

Jahaja, mycket vill ha mer och såklart skulle jag så väldigt gärna vara mera ledig nu när jag fått smak både på ledigheten och fina vinterdagar. Typsikt, imorron är det en alldeles helt vanlig torsdag.

Just hemkommen från Åkersjöturen. Blev en redig tur på skidor (fortfaranda jäkligt bakhala) så jag här trött i kroppen nu. Igår gick Lex och jag en promenad i 4 timmar och den turen sitter kvar i benen idag. Det var varken Gunde Svan eller Thomas Wassberg som åkte skidor idag alltså. Eller jo, det kanske det var förresten, de e ju gamla nu och kanske är trötta och slöa.

Superskönt väder, solsken hela tiden, rätt kallt så föret är perfekt. Vill upp till helgen! Det är dock lillebror med flickväns tur att njuta av stugan så jag får vänta till en annan helg. Träffade på Malin, Ida och Viktor som kommit körande från Fisksjön. Malin med sitt nytagna skoterkort. Spännande. Tror Ida tyckte det var läbbigt att åka.

Massor av snö och ingen sörja på isen, de e rätt ovanligt när solen ligger på under dagtid. Det brukar alltid vattna upp rejält annars.

Här är nå´ra pic´s... nu skall jag samla ihop mitt trötta lekamen och fortsätta att städa. Här skulle "Rent Hus" kunna ha sin nästa inspelning  :-(

image75
Båthuset -- eller iaf  hälften av det


image76
Undrar om Göranssons gamla uthus klarar den här snömängden när det börjar töa?

image77
Me and a dog named Lex

Homecoming queen

... vill bara säga att kattrackar´n har kommit hem igen. Satt ufanför dörren när Roffe skulle iväg på jobbet. Skönt att ha henne hemma igen. Börjar bli en (o)vana med detta veckovis bortavarande

Nu: drar jag och Lex till stugan för en dag i skidspåret. Solen skiner och jag mår gott!  Footer080325

Under Construction

... leker med designen så här är en enda röra just nu  :-)

57 år till - lätt

... har precis klivit upp ur ett morronbad med en Aftonbladet som jag köpte under helgen men inte kommit mig för att läsa..

En artikel handlar om en man som suttit inlåst på en rättpsykiatrisk avdelning i 57 år. Osäker på om han suttit där hela tiden eller om det var fler instutioner inblandade. Strunt i det, han har iaf varit inlåst i 57 år.

Anledningen till att han sitter inlåst är att han har våldtagit och mördat en 8-årig kille, förgripit sig på andra killar samt nå´t gammalt brott av ekonomisk art. Nu vill han bli utsläppt för att visa att han inte är ett monster utan 'bara' en männska. Därav intervjun och artikeln...

I intervjun med expressens reporter så ställer den inlåsta frågor om hans barn. När det kommer fram att det finns en son som är 6-år så visar mannen ett särskilt intresse och ber reportern att ta med sonen vid nästa besök. När nästa besök sker, såklart utan 6-åring så undrar mannen var pojken är osv...

Hujedamej, jag ryser i hela kroppen. Se för fasen till att låsa dörren i 57 år till. Minst. Läskig människa....

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2109221.ab

Måndag med söndagskänsla

... japp nu är då alltså påskhelgen 2008 till ända... Schlutt liksom godisarna i ägget  :-)

Lika bra det. Nu är det en ny vecka som jag inleder med 2 dagars ledighet. E inte de för härligt så säg

Nu skall jag ut och leta efter katten som jag befarar det värsta med, blir så ledsen när jag tänker på vad som kan ha hänt. Missen då!

Ett annorlunda uppdrag

... fick vi se att pistören i backen fick rycka ut på igår. En liten kille hade halkat inne på en baja-maja-toa i närheten av skidbackan. Han hade slagit i sina juveler rejält och skrek nu i högan sky. Stackars liten.
Mamman till killen kom springande och skrek högljutt att hon behövde hjälp.

Vad tänkte hon då liksom? Självklart hade lillkillen galet ont och det var synd om honom men vad tänkte hon att pistören skulle kunna hjälpa till med? Hålla i  ;-)  Tror att killen tyckte det var nog pinsamt ändå att stå där med byxorna nere i kuren och ha jätteont samtidigt som mamma öppnade dörren på vid gavel och sprang ut och begärde hjälp. Klart hon blev stressad oxå men den bästa hjälpen till honom var förmodligen en lugnare mamma och mycket tröst.

En skiddag igår alltså, åkte upp på morronen och jobbade ett par timmar drygt och stack sen iväg och mötte upp kusinfamiljen i Björnen. Det var 26 grader kallt på morronen så jag trodde det skulle bli nå´ra enstaka åk bara. Visade sig att solen sänkte temperaturen till -8 eller liknande och det var superskönt! Det blev åk hela dagen. Premiär för Iilla Ingrid och det gick med glans. Tindra blir tuffare och tuffare och ville upp i backarna en bit. Kul!

Roffe hade lagat god mat när jag kom hem igår. Kram och tack för den! Somnade stört i soffan efter ett glas vin...

Idag:

- Annandag påsk och jag jobbar mitt sista arbetspass för påsken 2008
- 26 grader kallt ute och jag är orolig för katten som dragit ut på en turne´igen. Lever du Elsa? Var är du?
- Havregrynsgröt-frukost nu och sen bär det av 9 mil västerut

Tjing!

En lurig dj*vl

... påskharen är en klurig och lurig typ. I vanliga fall brukar han ju hålla till i Åkersjötrakten så han kanske har surat ihop för att han inte får göra som han är van, dvs klampa runt halva Klingervattnet och lägga ut diverse ledtrådar till alla barnen. Haren har skitkul och kidsen möjligen mindre kul, men letar snällt iaf  :-)

Som ett slags straff så har han istället höjt nivån (eller möjligen sänkt den, iaf kvaliteten) på klurigheterna, nåja, så här ser hans ledtrådar ut den här gången:

-- förhoppningsvis en doft av sommarvindar
-- siffror
-- 90 grader/minuter

bonusledtrådar för dem som fattar trögt  ;-)
-- 6 kanter
-- @GLAD PÅSK PÅ ER ALLIHOPA!

Sköna lirare....

Skolans påskmaskerad genom byn har gått av stapeln idag, som vanligt på skärtorsdagen. Många sköna lirare promenerar förbi och uppfinningsrikedomen är stor.

De här grabbarna hade alla attributen... Kolla i fickorna, där finns knäckemackor med kaviar  :-)
Riktigt heroiskt... rumpan bar på äkta Ronny och Ragge-manér. Lägg till det faktum att det är 15 grader kallt...  :-)

image68

image69

image70

Tindra som superduperstålmannen!

Maskeradpromenad

... på skolan idag och Ida skall traska iväg som Jack Sparrow. Det blev skitbra, men det är 18 grader kallt så jag tror att den här varianten av Sparrow måste ha täckjacka och handskar.

Brukar vara många och uppfinningsrika utklädnader och jag hoppas på att få återkomma med nå´ra bilder

Tjolahej!

image71

Ledighetsonsdag

Onsdag morron och ja e ledig. Sitter förvisso och jobbar lite, men skall snart avsluta det hoppas jag. Har tänkte mig en skidtur med hunden. Det var ett tag sen och jag längtar ut på en skön långtur i skog och mark.
Här är dock 15 grader kallt så jag väntar en liten stund.

Annars:
- snart påsk - vilket innebär jobb, men oxå förhoppningsvis trevliga påskmiddagar/kvällsfikningar mm.
- Katten Elsa har rymt... vi ropar och ropar men hon vill inte komma in
- Sandra är hemma på nå´ra dagars ledighet
- Möte ikväll, friskola eller inte i Dvärsätt?
- Malin har ögoninflammation och är lite tussig i allmänhet. Blir nog doktors idag tro´ja


Sårande...

...saker som sårar behöver inte nödvändigtvis vara så´nt som blir gjort och sagt. Snarare motsatsen. Det som INTE sägs och görs kan lämna lika stora avtryck och stunder av ledsna funderingar efter sig. Skillnaden är att det senare går att förändra...

Blå bubblor

i mitt ljuvliga bad med en stor fet badbomb från Lush... Whoho... Älskar den sortens lyx

 Helgen har snart passerat utan att lämna så stora spår efter sig. Byapuben igår var nästintill ett fiasko, med för få inlösta och en kassa som ev gick ihop. Skulle t om kunna vara en lite förlust där. Vi skyller på melodifestivalen, men skall vi vara ärliga så är det inte sådär jätteuppslutning varje gång annars heller. Nåja, kvällen är avklarad iaf. Check på den.

Idag pimpeltävling med Ida och hennes klass, pimplade dock inget, köpte hamburgare och lotter för pengarna istället. Har varit lite aprilväder sådär. Solsken och härligt stundvis för att i nästa stund snöa och blåsa. M på jobbet sa dock att påsken kunde bli i kyligaste laget. Mellan 20 och 27 kalla minusgrader. Huvva, det låter för kallt t om för en vinterbjörn som mig. Men vi får väl se. Har väl hänt att väderprognoser varit fel  ;-)

Lördag igen

... veckan gick ganska snabbt ändå, trots bortavarelse. Alltid skönt att komma hem till egna sängen...

Ledig är jag oxå - hela  helgen. Inget särskilt på schemat egentligen.

Pubkväll dock, så vid 18-tiden är det dags att dra iväg på 'jobb'. Känner mig inte så motiverad till allt 'extra' längre. Jag skulle vilja skala bort allt till ett minimum av jobb och göra fritid av resten. Alltså verkligen FRI tid och inte fritid som skall läggas på annat arbete någonannanstans. Mitt mål är att alltid kunna ägna familjen tid, närhelst jag vill. Vill slippa detta ständiga kompromissande och känslan av att man alltid är på väg någonstans. Vill slippa känna att när jag kommer hem från jobbet så 'måste' jag jobba 'bara liiiite'.

Ingen sovmorron idag, Roffe uppe med tuppen, men så somnade han tidigt igår oxå. En gammaldansk senare... zzzzz  :-)  Vi har precis tagit en långpromenad med hunden. Skönt väder att promenera i. Blev ingen skogssväng idag, blev koppelpromenad istället. Får duga.

Nu blir det en tur till stan tror jag. Har fått lust att påskpiffa lite...

Krya-på-dig-kram till mamma som har fått lunginflammation och låter riktigt risig när hon hostar. Lillebror e visst åxå kass så han får oxå en krya-på-dig-kram

Patriotismen spirar

... nä kanske den inte gör, men det här med nå´n slags tillhörighet och vikten av det pendlar ju beroende på var man är och vad man gör eller hur? Var man lägger sin lojalitet och tillhörighet kan ju växla från stund till annan.

Är man på semester utomlands så är man ju väldigt svensk helt plötsligt, men är man på en skidtävling där norrmännen är snabbare än italienarna så är man ju istället väldigt skandinavisk eller hur  ;-)

Idag är det tydligen Jämtlands Nationaldag (fråga mig inte varför eller hur och när det blev så, jag har fått uppgifterna av en säker källa på jobbet) och eftersom jag just nu är en jämte i exil så blev jag precis vääääldigt patriotiskt lagd...

Här kommer därför dagen till ära Jämtlandssången, fast på jämtska för att spä på patriotismen en aning:

Jamtlandsången

Text: P-G Norman/Bo Oscarsson

Melodi: Jämtlandssången


Ma går på stigom

å leit oss opp öve backan,

bort milla åkrom opp hitat vållom

der bjällan pingel skvällt

i jänsmässti.


Ma sir frå höjdom

bort mot åsom,

der kjörsan står milla gålom

bort ditat fjällom vår,

der Skuta står,

så gnistrenes vit.


Fejen så sjong ma att:

JAMTLAND DE E LANNE VÅRT

I tusen år ha ma hade

hålle därför hårt.

Ler ta den friheit som dedran ein gang at oss ga!

Hen ske ma lava å minnes allt,

som fedran oss sa.


Med smak av saffran...

.... vicket jädra gott te jag hittat här på jobbet. Te med smak av saffran. Mmmm så gott. Iofs är jag ett tefreak och dricker många koppar te per dag men tror att alla som gillar lussebullar samtycker om det här te´t.

Ser tyvärr ut att vara inhandlat utomlands  *hoppas inte* , men skall kolla upp det imorron. Hoppas på att få med mig ett lager hem på torsdag kväll.


www.saffron-spain.com


Ståckhålmsgrått

... inte så förtjusande väder här. Regn och rusk, men fick ett mess av Sandra som berättade att det är  ungefär liknande väder hemma. Rättvist.

Förklarar härmed testveckan som inledd... Har checkat in på Hotell Norrtull men inte kollat rummet och den eventuella avsaknaden av varmt duschvatten. Min rutin på området säger mig att ett rum långt ner i hotellet ger bra förutsättningar  ;-) 

Tänker på missekatten hemma, det är så ledsamt!  ´-(

Åh nej, va sorgligt det blev

... missen födde 2 döda kattungar igår. Egentligen vet jag inte om de föddes döda men de var döda när jag hittade dem iaf. Usch va ledsamt det blev.

2 små fina missungar, vita och svarta. Katten var ensam hemma men tittades till av pappa och mamma, och hon hade inte fått sina ungar mitt på dagen igår men klockan 5 var de födda (och döda), kan inte låta bli att tänka på om det sett annorlunda ut om jag varit hemma. Hade jag kunnat göra nå´t?

Nu ska de små kissarna begravas tillsammans med Tiger, Ville och Berra som redan finns i djurhimmelen.

Sportlovsavslutning

Japp, söndag igen. Dags att ta adjö av sportlovet och kavla upp ärmarna i ett par veckor till då ungar  :-) Påsklovet ligger väldigt nära sportlovet i år så det är nog inte så gruvsamt att börja plugget igen.

I helgen har vi campat i Åre (Björnen) och haft det skönt. Bara latat oss och mått gott helt enkelt. Igår lördag firade vi lillebror som fyllde nästan 40 (joooooo, Tomas de e de, 36 är visst nästan som 40). Skidåkning för nå´ra och en utedag i solen för andra.

Fredagen spenderade vi i badet på Holiday Club, det blev många turer i vattenrutchkanan och väldigt många "bara eeeeen gååååång till snäääälla". Skönt med en baddag iaf. Storsjöbadet i Östersund brukar vi besöka regelbundet men det har varit stängt för ombyggnad sen i höstas.

Tindra gjorde premiär i den alpina skidvärlden igår, med bravur. Det var ingan problem alls. Imponerande hur hon bara efter nå´ra få åk med Sandra i backen tog liften själv och åkte alltså både upp och ner utan bekymmer. Jätteskoj tror jag det var. Trött blev hon iaf. Somnade på golvet med Lex tidig em/kväll och sov sen till imorse. Vi åt Broken-burgare som hon fick till frukost idag istället. Är det semester så är det  :-)

Nike provåkte åxå skidor igår och det gick åxå galant, men det var ingen stor grej tyckte hon och sa efter nå´ra åk att hon tyckte att vi skulle gå in till Sandra och lämna tillbaka grejorna som vi lånat.

Helgens Nike förresten: En superdupersvart människa (vuxen) satt i en pulka och blev dragen runt i pulkan av en annan vuxen (dock inte svart). Nike kollade på dem, följde dem med blicken en lång stund när de gick förbi, funderade ett ögonblick och sa sen till Sandra  "Vaaaad, var det där i pulkan?"

Annars är det mest söndag och dags att packa ihop som sagt. Sitter på jobbet och skall klara ut nå´ra grejor. Blir i Sthlm i veckan och det lär inte bli tid till 'vanligt' jobb antar jag. Hemma igen på fredag kväll och i helgen är det byalagets sk Pimpelpub så nå´t helgjobb blir det inte heller tid till. OK, inget att dra ut på alltså. Gör nytta. NU!

Vi har kändisspot´at förresten: Magnus Betnér har klappar vår hund. Jojemän!

Minus två komma 4

image67

Ledighetsvittring

... japp, nu känner jag att det luktar lite ledighet  ;-)  Torsdag och Fredag har jag sportlov. Nice! Tänkte spendera det på jobbet  :-|  Nä, tusan heller, men i Åre tänkte vi uppehålla oss, the Taikon family. Vi knör ihop oss helt enkelt och åker skidor, badar, flummar runt och bara ääääär helt enkelt.

Idag:
-- var jädrigt trött imorse, trots att jag somnade redan vid 20 igår, i puffen visserligen, men masade mig sen iväg till sängs och slumrade sen vidare. Magontet gick över nå´nstans i puffen tror jag.

-- har jag varit otrevlig i telefon. Onödigt kanske, men de var så okunniga och oproffsiga.

-- hade Malin fixat med tända ljus i hela huset när jag kom hem. Tack gumman, det är så mysigt att komma hem då. Känns extra hemtrevligt liksom

Nu:
-- håller jag på och tvättar
-- ska jag byta version och jobba undan lite
-- ska jag hämta Malin i Skatelokalen där det är nå´n SkateNight-grej

Onsdagshej!

Telefonfri kväll

... javisst. Då passar jag på att ta en efterlängtad och behövlig motionsrunda med vovven. Jobbarhelger innebär sällan eller aldrig tillfälle till varesig friskluft eller ordentlig motion. Detta är bonus alltså.

På min meritlista kan jag nu lägga till att jag klappat på ett lodjur, dött iofs, men alldeles färskdött så jag tycker det räknas nästan som levande. Jättefin stor kisse med gigantiska tassar och sylvassa klor. Det var en hona så hon var  inte så stor. Lite sorgsen kan jag känna mig att hon behövde dö trots att jag vet att de kan göra rätt stor skada på andra djurbestånd. De jagar inte så 'snyggt', de kan bara käka köttet innan det hinner frysa och medan det är färskt så de dödar fler djur än de kan äta upp, därav det skamfilade ryktet i jägarkretsar. Tydligen så har vi i Dvärsätt med omnejd många. Många betyder i Lo-sammanhang fler än 5 st.

Nä, iväg med mig nu! Imorron är det viktväktarna dessutom, hujedamej. Malin och jag käkade onyttigt på JVG (järnvägsgrillen) i Järpen på väg hem idag. Det lär inte passera omärkt misstänker jag. Det blir till att vandra till Lillhärdal eller nå´t för att sona de synderna ;-)

Stackars krakar...

... som just nu harvar runt i Vasaloppsspåret. Skönt att sitta på kontoret och luta sig tillbaka vid skrivbordet  :-)

Heja Maggan!
Heja Lars!
Heja Janne!
Heja Håkan!
Heja Micke!

En helg vanlig jobbarlördag

.... segt att ta sig upp, var vaken för mycket inatt helt klart. Nåja, bara att köra på tills det blir kväll och jag får ta en skön promenad med Lex och sen sjunka ihop i soffan. *Längtar*

Inga kattungar ännu, men mammakatten går runt och är orolig och 'bäddig'. Hon har gjort sig ett litet bo längst ner i min garderob. Tror inte att hon litar på hundens framfart och letar därför upp flera tänkbara boplatser. Under Malins säng håller hon oxå till.

Ha en skön lördag!

RSS 2.0
Follow on Bloglovin