Släkten e värst

Hemma igen för en natt @home i ännu en Åre-session. Två veckor med intensiva möten framemot kvällskvisten eftersom amerikanerna tycker att det är OK att börja jobba klockan 15:00  ;-)   Det är skitkul så  jag klagar inte.

Sol och värme byttes idag till blixtar och dunder. Hujedamej vad det åskade idag, blixtrade och dundrade på samma gång och kolsvart på himlen. Fortfarande varmt och nu ikväll är det jätteskönt så vi drar ut på en cykeltur tänkte vi.

Dagens roligaste: eller roligaste kanske var att ta i men iaf dråpligaste. Helt plötsligt börjar alla på kontoret irra runt för att det luktar bränt som tusan. Det luktar som bränd el, kortis eller liknande. Småstressade sniffar vi runt i lokalen, tills M kommer upp. Han har varit ute på byn och fixat grejor och konstaterar att lukten kommer från att de läggs asfalt nere på byn. "Det luktade överallt nere på byn" som han uttryckte det. Vi nöjer oss med det och lukten avtar och vi jobbar vidare tills det är dags för lunch och bossen själv och M tar bilen ner på byn för att käka och lukten ganska omgående tar plats i kupén. Ännu ett nytt konstaterande att det luktar direkt när man kommer neröver byn.... För att göra historien något kortare så kan jag bara tillägga att bilen nu är utan koppling och har fått ett hastigt körförbud. Inte kul att bilen är paj alltså, men håll med om att historien är rätt dråplig. Ser ni som jag framför mig att M cruisar runt nere i Åre med en bil som det ryker vita moln runt och som luktar apa.... kallt konstaterande "fasen vad det luktar överallt"     Hahaaaaa vad vi fnissat gott åt detta. Till saken hör att han nu under hela sin livstid kommer få ständiga påminnelser om just den här händelsen.


Paradiset delas i huvudsak av två familjer. Det är minst 1 för mycket kan jag nu konstatera. I ett öråd nu på kvällen har jag röstat ut mig själv efter den mest oseriösa diskussion jag någonsin haft. Sitter fortfarande och funderar på vad upprinnelsen EGENTLIGEN är. Slutar att fundera på det och avslutar mitt engagemang istället. Hur som helst så har jag fått veta en massa saker om mig själv som jag inte visste om och det är nyttigt att få en insikt om hur man uppfattas av andra.
Här kommer ett utdrag om vem jag alltså är och hur jag uppfattas:
Jag är självisk, bestämmer allting själv både vad som behöver göras, varför och när, är otrevligt i mitt bemötande, städar inte ordentligt efter mig, lämnar kvar sopor och tar inte hänsyn till att andra vill vara där, tar andras saker mm mm. Jahapp, då vet jag.

Det var inte svårt att bestämma mig för att lämna det här samarbetet/ansvaret eller vad vi skall kalla det. Tack för kaffet eller så.

Sov i ro nu

H somnade in imorse. Sorgligt och hjärtlöst orättvist. En ung man i sina bästa år. Massor av saker kvar att uppleva och uträtta. Lämna ett bidrag till Cancerfonden så att fler kan få hjälp mot denna förrädiska sjukdom!

Sov gott nu H, det är många som kommer titta till din familj. Sov så gott utan smärta och oro.

Tribute

Ingen lär ha missat det vid det här laget. Rubrikerna SKRIKER ut nyheten och innehållet i reportagen växlar mellan att glorifiera hela skepnaden till att förstärka den mediala bild av galenskap och freak som etsat sig fast i mer än 10 år nu. Michael Jackson är alltså död. Kan inte säga att jag fällt nå´ra tårar eller tänkt särskilt mycket på det här i min egen lilla värld.

Utan att ta någonsomhelt hänsyn till vad som hänt runt omkring honom de senaste 20 åren så har jag lätt att konstatera att han har gjort mycket bra musik. Min idol så där hysteriskt var han nog aldrig även om jag inser hans storhet på 80-talet. Jag stod aldrig och övade Jackson-mooves framför spegeln med en handske eller så... Lyssnade på hans musik gjorde jag däremot. Han har visst gjort en del musik efter sin storhetstid oxå, om detta vet jag inget.

Tidningarnas innehåll nu är helt omöjligt att följa i tron om att man skall bilda sig en schysst uppfattning om vem han var och vad som hänt under de år han levt förhållandevis anonymt (iaf musikmässigt). Nä jag nöjer mig med att konstatera att han gjort mycket bra musik som sagt, projektet att försöka förstå resten lägger jag ner. Vila i frid nu Michael Jackson.

Fyrahundra kronor

Fick precis ett upprört telefonsamtal från Malin som är i stan och spelar brännboll och har kul. Ända till hon tappar plånboken. Hon letar och letar och får tillsist tag på ett par "fjortiskillar" som hon själv kallar dem. De erkänner att de hittat den och ger tillbaka den. Utan pengarna som fanns i den. Irriterande att det finns så´na människor överallt.

Malin ledsen, besviken och arg. Fyranhundra riksdaler är mycket slantar när man inte jobbar varje dag. Skitungar!


Slö, slöare, slöast

Bloggen befinner sig fortfarande i byggstök, jag orkar inte riktigt färdigställa känner jag. Inspirationen finns och jag rotar desperat runt men kommer inte riktigt till skott någonstans. Kreativiteten spinner runt i kroppen och idag åkte göra-smycken-lådan fram och nå´ra alster skapades, gjorde nå´ra födelsedagskort oxå när jag ändå hade stökat till överallt.

Meeen samma kreativitet har stannat av lite här på i mitt blogghem alltså. Är inte riktigt hemma med färgerna ens så det är mycket möjligt att allt byts ut igen. Ni får stå ut med stöket tillsvidare...

Annars då? Jotack bara fint, och vi har fått SOMMAR här på orten förstår ni. Jojomän, skitvarmt och somrigt så det förslår. Igår jobbade jag från balkongen hemma och idag har jag jobbat från balkongen på jobbet. Mobilt kontor liksom. Vardagslyxigt.

Konsekvens av det mobila kontoret: sönderbrända axlar och illröd näsa. Så går det om man är girig. Girig efter solbränna och tid i solen framför allt.

Imorron blir vi förhoppningsvis 3 damer på jobb-balkongen, stillsamt, trist och tyst när jag varit själv idag. M jobbade visserligen, det var tur, annars hade jag lidit social nöd däruppe.

Nämen då var det dags att sova lite, svårt att kliva upp på mornarna och svårt att göra kväll i någolunda tid på kvällen. Man vill inte slösa med det ljusa dygnet som varar ett tag till.

Gonatt folks!

Konfirmationskalas


Tuffing

Mitt i allt byggstök måste jag bara slänga in ett par bilder på en väldigt självgod igelkott som vi råkade på förra sommaren. Det är rätt mycket igelkott här även i år, trots att vi tyvärr såg många bli ihjälkörda på vägen förra året.

Vi hade en liten picknick och satt på gräsmattan och åt pastasallad hade det gott när den här kotten helt krasst bara styr kosan direkt över gräsmattan och rakt mot oss och gick upp på filten och tackade för att vi så frikostigt bjöd på pasta. Inte det minsta blyg utan tog för sig ordentligt, smackade högljutt och kollade upp allt noga innan han traskade vidare på sin promenad. Kvar står 4-5 vuxna och en hund och tittar förvånat på varandra och undrade vad som hände egentligen.

Lex tyckte det där tilltaget var i fräckaste laget och håller därför utkik efter igelkottar överallt nu, håller ett väldigt vaksamt öga på sina ägor


VARNING: Ombyggnationer pågår


Lägesrapport mitten av juni 2009

Vi har hunnit fram till midsommar och var den här månaden tagit vägen kan man ju alltid ta en funderare över. Lite vaga minnen om sol där alldeles i början, möjligt att jag minns fel  ;-)

En Årevecka är till ända och det är skönt att komma hem. Mellanlandade hos Roffes goa mamma på vägen hem och firade hennes födelsedag med jordgubbstårtor, sen bjöd Tindragumman på middag, stora släkten till bords och hon hade dukat och gjort så fint och bestämt att det skulle vara grillat till middag. Jättegott!

Tog en lång promenad igår, för det var tro det eller ej: Superskönt  och soligt! Hade man nästan glömt hur det känns. Tog som sagt en promenad till Duved fram och tillbaka. Inga bekymmer med det men idag har jag jätteont i svanskotan. Går bra att stå och gå men att kliva upp eller röra mig när jag sitter känns ordentligt och ibland liksom 'fastnar' jag och måste vänta nå´t ögonblick innan jag kan röra mig igen. Mysiskt. Var kommer det ifrån? Kanske inte är promenaden heller, kanske är alla timmar på kontorsstolen sista tiden. Nåja, bättring väntas.

Ikväll tror jag min kusse P med familj har landat borta i Sommartorpet. Har inte varit dit, det får bli imorron.

Nu kväll i stugan med en varm kopp te. Gäsp är lite trött...


Glad Midsommar önskas er alla!


G R A T T I S T I L L T I N D R A S O M F Y L L E R 7 Å R I D A G

Grattiskramar till lilltjejen som helt plötsligt är jättestor!


En lång cykeltur

har jag inte tagit idag. Det var ett tag sen den här bilden togs. Den har legat i tryggt förvar i mobilkameran som inte haft lust att lämna ifrån sig nå´ra bilder hur jag än mixtra och grejat... förrän nu

Den här älgen mumsade så rofyllt på hygget och hade ingen aning om att jag kom förrän jag var strax intill då han stack iväg mitt framför cykeln. Jag som hade roddat med kameran och var beredd att ta den där närbilden misslyckades helt  :-( Knapplåset på kameran slog till och förstörde allt. Åhhhh va typiskt


Status Quo

ingen lägesförbättring alls på väderfronten och det verkar vara utsiktslöst framåt helgen oxå dessvärre. Det blir midsommar inomhus eller med full vintermundering och regnställ utomhus. Nåja, den dagen den sorgen eller hur...

Skall dra mig härifrån nu, har ont i magen idag och känner mig inte upplagd för middagsbjudning hos E ikväll så jag har avbokat det, trist.

Ida har skickat en gotlandsrapport som bestod i en bild på en skön sandstrand i sol och utan ett enda moln på himmeln. Sådärja, nu lyckades jag få in en rad till om vädret  ;-)

Kom att tänka på en grej idag när jag var ner på byn och letade födelsedagspresenter. Kommer ni ihåg det HÄR och det HÄR? Det har iaf gjort att jag numer ALLTID gör som hon vill. Inte för att jag är mer rädd om mig nu än då, men jag har blivit mer sparsam med pengarna  ;-)

Skön tisdagkväll till alla bloggläsare

Slut för idag

klockan är 21 och jag hoppas att det går nå´n bra film på tv. Tar med mig tekoppen och hämtar ett varmt täcke att mysa under. Här är skitkallt, t om inne. Utomhus har vi haft hela 7 grader idag. Toppenväder  :-( NOT

En ynklig promenad i ösregnet är vad jag åstadkommit, annars har hemsnidesnickring fyllt min dag. Helt solo hemma och då får jag bestämma själv hur mycket tid det är lämpligt att sitta framför skärmen. Söndagslyx!

Tankarna har hela helgen gått till C och H, vars liv nu helt slagits omkull. H är svårt svårt sjuk och utsikterna att överleva är tyvärr obefintliga. Det är så orättvist och det gör mig ledsen. Jädra skitskjukdom, lömsk och förädisk dyker den bara upp när allt är försent!

Bild på stora fröken Ida som nu slutat på Dvärsätts Skola helt. Till hösten börjar hon 9an (känns helt omöjligt och orimligt att hon är så stor) på en annan skola. Just nu är hon på Gotland på konfaläger. De har visst inte särskilt bra väder heller, synd, men det hinner rätta till sig under veckan hoppas jag.

Skön söndagkväll på er!


Kvitter och krax

är vad som hörs utanför sovrumsfönstret. Fåglar som verkar synnerligan aktiva, nå´ra med lite hemtrevligt kvittrande och andra med mer störande kraxande.

Om dagen skall sammanfattas så måste det bli med ett enda ord: R E G N

Det positiva med det är att man får sitta inne och kura hur mycket man vill, jag har hängt med PS flera timmar och börjar bli klar med dåligt-samvete-projektet och hoppas att de blir nöjda så småningom. Skall visa resultatet så får vi se om det är lönt att fortsätta med detaljpillandet sen.

Sovmorron har jag oxå tagit mig, en riktigt lång och skön, en sån som man längtar efter varje vardagmorron när ögonlocken väger flera kilo styck. 

Kvällen är avslutad på bio och vi såg Änglar och Demoner, Da-Vinci-kodens fortsättning, eller möjligen föregångaren till om vi skall vara korrekta. Skitsamma, bra som tusan tyckte jag och Sandra, Roffe något mer skeptisk tror jag, han ville nog ha mer spännande scener. Så¨na var det inte så många. Bra film, se den om ni inte redan av

Kallt Kallt Kallt

Ida packar och drar till Gotland på konfaläger imorron kväll efter skolavslutningen. Hon gör dessutom sin sista dag på Dvärsätts Skola och kommer gå sitt sista skolår på en annan skola. Rätt vansinnigt att de ska behöva byta skola sitt sista skolår  :-(

Kyla och regn håller vår del av världen i stadigt grepp som det ser ut. Inget hopp om sol och sommar på hela nästa vecka heller. Typiskt, hoppas Gotland bjuder på bättre förutsättningar för sommarlov till Ida och hennes polare.

Jag och PS har polat en lång stund nu och skall ge mig iväg och röra på fläsket innan det blir kväll i huset....

Har fastnat i Spotify på Louise Hoffsten just ikväll och den här låten är skönt bluesig och refrängen passar in på vår jämtländska sommar just nu  :-)

Här hittar du Hoffsten och Totta Näslund i en skön blues


The american way

Jobbprojektet rullar på och nu börjar det hända mer 'verkliga' saker. KUL! Jag avslutar för idag och beger mig mot min tillfälliga hemvist nere på Fjällbyn. Åre bjuder på den fina färgen grå väl matchad med iskalla vindar och regn

Nite to you!


Huvudsaken

Dras med huvudvärk som inte vill ge med sig, så nu drar jag mig tillbaka och gör tidig kväll. Lägesrapport och bloggrunda får bli en annan kväll...


Kortfattat

sammanfattning av helgen som gått:

Fredag: Student i kvadrat, mottagning på skoltrappan, vinkade till stojiga ungar på flaken. Mottagning hemma med middag och presenter. En tur in på travet avslutade kvällen. Det var rätt kallt och inte så spännande alls.

Lördag: Svenska flaggans dag och Dvärsättsdagen. Min insats har krympt avsevärt och bestod nu endast i att sätta ihop vinsterna för lotterierna. Klart på ett kick och sen ledigt  :-) In på travet igen. Denna gång med vinterjacka och tjocktröja men frös ändå bitvis. Solen kikade fram men lyckades inte värma någon längre stund. Hela lördagkväll var det två som satt/halvlåg i soffan och snarkade ikapp. Så himla trött och slut i kroppen och jag var ett kasst sällskap. Gjorde nå´ra tappra försök att hålla mig vaken för att åtminstone kolla på film men det var helt omöjligt. ZZzzzznark...

Söndag: Upp i ottan och ut i skogen med hunden. Härlig morron! Resten av dagen har vi målat huset hos mamma och pappa och hör upp nu: Vi har målat klart hela huset på en enda dag! *klappar stolt på axeln* Jo, det är sant, vi har målat allt det röda och flera fönster. Detta trots att det regnat i omgångar så vi varit tvungna att gå in och fika och snacka lite skit  :-)  Kvar nu är pilljobb med allt det vita runt fönstren. Rekordsnabb målning och jag hoppas att det är OK med ett varv rött men det återstår att se.

Nä nu är det ju söndagkväll (igen) och läge för sängen. Vovven snarkar redan högljutt därborta i sovrummet.

Sov gott!


Nu börjar allvaret

för familjens student som  vi firat ordentligt. Med jättefina betyg stod hon där på skolans trappa och sjön om studentens lyckliga da´r. Tog en halvtimma att hitta igen henne sen trots att vi stod riktigt nära. Visade sig att hon sett plakatet men inte trodde att det var hon så hon letade vidare i folkhavet efter nå´t som verkade stämma överens med att vara en bild på henne själv.

Det var däremot en annan tjej som var säker på att bilden på vårt plakat var hennes, hon stegade fram till vad hon trodde var sin väntande familj och blev rätt förvånad när det stod en helt främmande människa med hennes bild  :-) 
Vi hade kanske kunnat byta ungar där  ;-)

Massor med folk och lastbilsflak med sjungande och skrålande studenter och vi stod och kikade på dem en ganska lång stund tillsammans med precis varenda östersundare tror jag

Grattis igen lilla Malin, grattis och välkommen ut i vuxenlivet!


Omöjligt

hade tänkt dra ut på det längre och lixom lägga ut fina små vinkar här lite då och då tills det skulle bli uppenbart. Meeeen det går inte, det bara bubblar och jag måste berätta det nu på stört! På momangen!

Om allt går enligt planerna så skall jag bli faster igen lagom till lucia! Så himla roligt att höra, blev jätteglad! Anders och Hanna väntar pyttesmått alltså. Sandra, Malin och Ida blir stor-stor-kusiner och Tindra och Nike blir helt plötsligt stor-kusiner. Roffe får enligt Nikes sätt att mäta det förmodligen en ny kusin han oxå  ;-) Roffe är nämligen Nikes 'störstaste kusin'. Ojojoj vad vi går runt och småler för oss själva, flinar lite och trallar på. Vissel, vissel, tralala...

Imorron: M A L I N   T A R   S T U D E N T E N ! ! !    Vi har fixat hela kvällen och nu är det sängdagssmåfötterna hittade jag på fotoseach.se

Kurigt

--- dags att dra västerut. Hunden var glad att slippa vara ute och tassade snabbt in och rasade ihop på sin fårskinnsfäll efter morronrastningen.

Det regnar, det är kallt och här finns inget som påminner om sommar. Imorron tar Malin studenten och då vill vi ha sol och värme! En beställning gjord nu alltså: 1st sol, minst 17 grader varmt och vindstilla.

Näpp, iväg nu!

Natten går tunga fjät

eller varför inte lusselelle?

Kvällen är slut och jag borde som vanligt uträttat en hel massa mer. Till studentfirandet på fredag hör en del saker att fixa, jag har inte hunnit så långt med just det ännu.

Planen att kunna äta middag ute är skrinlagd och det är bara att gilla läget och tränga ihop oss inomhus istället. Trist men sant. Har handlat det mesta tror jag men skall fixa en lista på det som måste handlas imorron, för då blir det förberedelser hela kvällen.

Vi har annars hunnit med att hälsa på morbror samt dejtat brorsor med respektive för att planlägga husmålning hos mamma och pappa som är vad som står närmast i kalendern. Startskott på söndag.

En del jobb att fixa oxå så kvällen lär bli sen, bäst att sätta fart. Gnager lite i hjärtat att PS måste vila. Typiskt, jag som hade så roligt

Torsdag imorron, snart helg!foto lånat från tetrix.se


Bloggdesign

idag borde jag:
  -- ha tvättat
  -- dammsugit
  -- c# át
  -- jobbat

istället har jag:
  -- fixat med en bloggdesign som tagit sjukt med tid och som jag lovat bort för lääääänge sen


Jovisst så går det när man har roligt  :-)
Sandra har tröttnat och vill ha pc´n så jag skall ta och lyfta på arslet och dra vidare in i duschen


Nite!


Måndagen den 1 juni 2009

... jahapp, då har vi officiellt invigt den första sommarmånaden. Vädermässigt inte helt lysande kanske, man helt OK ännu, för på norrländskt vis så väntar vi nu på något 'bakslag', vilket skulle kunna betyda kallt, blåsigt och t om snö. Vi är inte riktigt där. Än. Veckan skall enligt yr.no bjuda på en bakslagsvecka  :-(

Typiskt eftersom det är studentvecka och allt.

När jag tänker efter så är det kanske trots allt bra ändå, från en mammas sätt att se det på. Min partyglada student kanske håller tillbaka lite med firandet när det inte går att sitta på en filt på Österäng och stoja med polarna till tidiga morronen. Kanske kanske.

Annars är det måndag som sagt och inte mycket har hänt som är värt att rapportera om. Möjligen att jag skall logga in och jobba lite nu. Möjligen det.


RSS 2.0
Follow on Bloglovin