Ikväll...

... ska jag lägga mig tidigt. Tröttare så det gör ont i kroppen och knoppen.

Helgen har passerat i ett huj. Kalajset blev kuligt och trivsamt trots både regn och kyla. Men kameran. Var i h-skotta var kameran? Hur kunde vi missa att ta med den? Inga bilder alltså...

Näpp, dags att dra iväg på jobb. Långvecka på gång. Hela 3 dagar  ;-)

Morsan

 


Tröttmössan e på

Sent ikväll igen. Det var då mej tusan vad det skulle va svårt att få kvällarna att gå ihop. Nu längtar jag efter en soffkväll med meningslöst slözappande och en skön filt.

Sista pajen e klar och jag har fixat lite annat till det oxå. Skönt att det är gjort. Varför skall allting hända i sista minuten jämt?

Lite photoshop-fixande är oxå klart och nu skulle jag gjort ett par kort till morsdag. Har ett par ideer som skulle vara kul att testa. Tror tröttkepsen är för tung för det ikväll så jag bör duscha och dra mig tillbaka så att säga.

Katten har kommit hem. Hälsar från soffan... Eller hälsade kanske jag skall säga. Hon är har gått ut igen. Mitt i natten.


Jädrarn´s

Kvällen västerbottenpaj som fanns på to-do-listan förblir ogjord eftersom det inte finns något smör hemma. Åhh va irriterande, imorron var det tänkt att vara andra förberedelser inför kalajset nu måste det klämmas in lite paj där oxå.  

Precis kommit hem. Med en guldfisk under armen. Jo, det är sant. Barbie heter hon och ska flytta in hos en singelkille som just nu har sitt tillfälliga hem på mitt jobb. Den kraken ser ut att ha det så miserabelt där i skålen helt själv så jag tyckte att det kunde vara på sin plats att köpa honom en fru eftersom han inte verkar så företagsam själv. Nu skulle det kunna vara så att jag kommit hem med Ken istället och att det är en singeldam som väntar i skålen på jobbet. Vad vet man, svårt att kika in under handduken om man säger så.

Kvällen har det gåtts massor, snackats ännu mer och avslutat i det allra näpnaste av små stugor. Bästa A och hennes C har sitt drömtorp på landet i stan kan man säga. Fanns några andra små stugor till salu intill. Rätt som det är så kanske jag skruttar runt där i morronrocken och vattnar blommorna å bara myser ja me´

Jaha, hemmet är i oordning men jag är på tok för trött för att orka göra något åt det så nu blir det ryggläge ganska omgående.

Gonatt!

Soltorkade tomater och mozarella

Onsdagkväll och katten har inte synts till ännu  :-(  Lilla gumman, var e du nu?

Mannen har grillkalas i helgen och det skall fixas lite till det. 2 * kryddsmör. Check. Västerbottenpaj * 1. Snart check på den me´. Saknas minst 2 som får bli imorron antar jag.

Imorron ja, då e ska det knatas en mil eller så. Sen vinner man en bil. Förbannat enkelt. Ska bli kul och hoppas vi slipper regn och stormbyar som vi haft idag.

Nä, medan pajen i gottar sig i ugnen ska jag ge mig ut och leta missen...

Tisdagkväll någonstans mitt i landet

Kvällen är här och diskberget som härjade på köksbänken är besegrad. Nu ska jag göra ett par snabba jobbgrejor och sen hoppa i duschen. Aningens för pigg för klockslaget. Somnade en stund på soffan tidigare ikväll. Obra. 


 


Tolvhundrasjuttiosju

inlägg har jag visst gjort här på blogg.se. Har varit irriterad ett tag för allt strul med svårighet att ladda bilder, kommentarer som försvinner och allmänt bara trögt. Hoppas på bättring annars kanske det är dags att byta portal. Igen. Den resan har jag gjort eftersom jag startade på msn´s variant för väldigt länge sen. Det blir alltid ett visst huvudbry och funderingar om man skall plocka med sig det gamla innehållet vidare till den nya platsen eller ej. Det är trots allt rätt många minnen nerpräntade. Den gången gjorde jag det inte trist nog kan jag tycka nu i efterhand.

Det enklaste skulle vara att den här portalen helt enkelt bara tar och skärper till sig en aning!

Söndagsbilden

Jahaja, då har vi hunnit nå söndag då. Känner mig inte helt nöjd med det. Hade gärna dragit ut på helgen ett tag till.

Helgen har gått i rasande fart. Landade hemma i fredagseftermiddag efter en segdragen resa hem från Sälen. Middag med bästa familjen, vi firade extra eftersom Sandra kommit hem över helgen  :-)

Lördag rände vi runt lite på stan, grillmiddag med bästa familjen igen och sen in till stan och glodde på Cruisingen där det brändes mycket däck, glänstes med måååånga snygga bilar och bara var allmänt underhållande.

Idag söndag har det promenerats i sommarljumma vindar, tvättats bil, jobbats lite, fått hem efterlängtad golfman och skickat älskad dotter söderut med flyg igen.

Lite tårar i ögonen på både Malin och mig när vi vinkade hej då på flyget. Kom hem snart igen Sandra!

Vovven är tråkigt nog fortfarande lite slö. Bättre kan jag nog ana men inte helt på topp och letar vatten så fort han kommer åt. Både för svalka och dryck. Imorron ska vi ta en riktig morronpromenad i tidig kyla. Hoppas det gör honom piggare. Han är ingen sommarhund den här jycken.

Nä, slut för ikväll. Ska avsluta med att kika på första avsnittet på Solsidan som börjat om på söndagarna. Missade kvällens så det får bli via intärnättet istället. Funkar fint

Gonatt
Ljudlös

Har landat i min  'nya' stuga här på Lindvallen och ska fortsätta jobba lite innan jag hoppas på lite promenad och middagssällskap. Regnmolnen hänger tunga så promenaden hänger lite löst.

Har lastat bilen full med grejor som skall med hem till Åre och nu hittar jag inte telefonen  :-(  Toppen att den är på ljudlös såna gånger. NOT! Skulle gärna vilja veta OM den är i bilen innan jag börjar packa ur allt. Det är verkligen PROPPFULLT ända upp till tak och kommer ta ett tag att plocka med. Åhh! Klantiga jag!


1 plus 2 plus 2

40 mil avklarade och jag har landat i Lindvallen igen. Ingen nyckel i nyckelskåpet när jag kom fram. Typiskt. Vet att det är fler Åre-människor här men kolsvart i den stuga jag anar att de bor i så jag ringde till jourvaktis och nu sitter jag i ett ekande 10-gästershus. Hoho... halvläskigt faktiskt.

Nåja, trött och det är dags att slafa. Ska bädda. Ska bara välja och vraka mellan alla 20-talet linnesäckar som någon ställt in här  :-)

Djurstatus på vägen upp: 1st stoooor älg, 2 stycken knatteälgar och 2 råddjur. Ungefär jämt utportionerade efter sträckan. Undrar hur många som trots allt stod där som jag INTE såg.

Natt!


Pingviner, skilsmässor, champagne och hamburgare

Kväll igen, katten e försvunnen å vill inte synas till. Ida har lagt sig och det har hunden xå. Min tur strax, bara lite photoshoppande kvar, en snabbis sen blir det tandborsten å raskt i säng.

Hemmajobb imorron och drar till Sälen på em.

Kört en AW hos en jobbarkompis ikväll. Trevligt, trivsamt och kul. Herr P bor förjädra fint och ska jag bo i Åre någon gång i mitt liv så får det bli uppe på hans höjder. Rena Bullerbyn, finns både Pelle och Stina. Skulle inte förvåna mig om det finns en Lisa och en Britta eller va fasen dom nu heter oxå. Idyll för förnamnet. Vi har avhandlat en hel del gott och blandat. Skilsmässor, relationer, barnfasoner varvat med champagne, grillade hamburgare och salta pinnar och fniss.

Nu blir det snabbfix och sen i säng. Gnatt därute


Grön grön grön...

Fick ett sms (modernt värre) av optikern idag. Ni minns att jag fått en tid för undersökning. Sms:et sa att de ville flytta min tid två veckor framåt. Två! Omoderna jag ringde tillbaka och tjatade till mig en tid i slutet av nästa vecka istället. Tjat lönar sig. Ibland.

Jag har funderat mycket på detta med synen som jag tycker dramatiskt har förändrats. Aningen oroande. Kan det verkligen "bara" vara åldersseende som gjort den här förändringen? Har lagt märke till en särskild sak: tror att jag märker skillnaden främst på gröna nyanser. I skogen blir det här jädrigt uppenbart, allt liksom flyter ihop numer och jag är tveksam om jag skulle se t ex Trattkantareller lite på håll sådär. Har jag gjort slut på grönfärgen kanske?


Värmeljus

Kvällen är här. Kallt och ruggigt och jag har tänt så många värmeljus som det finns lyktor. Det är många  :-) Mysigt och nu skall det bli skönt att slappa en stund innan det blir John Blund i nybäddad säng.

Imorron jobbar jag hemma, vardagslyx kallar jag det. Att slippa långa vägen västerut känns lyxigt.

Gokväll alla!

Söndag igen

Seeegt tar jag mig framåt idag. Ska va så efter en skön lördag som började med rosé och fnitter på en frösöbalkong och avslutades på Marité. Vi trotsade kyla och regn och med kvarterets alla filtar samlade satt vi alltså kvar på balkongen som de härdade vikingar vi är :-)

Hittade katten när jag kom hem i natt. Hade gått kvarteret runt ett par varv i olika omgångar både fredag och lördag utan att hitta henne. Halv 3 när jag tog ännu en runda i hoodsen så hör jag ett tamt jamande och ett rasslande från ett träd precis intill vägen där jag alltså gått flera gånger. Men va e de med den här katten som aldrig hittar hem själv? Märkliga varelse.

Grannarna har varit flitiga idag. Här på en 'allmänning' precis vid vattnet har vi haft ett majbrasa som aldrig blev tänd när det begav sig. Dessutom har det vuxit upp en massa sly som gjort att vi inte sett vattnet på länge där bakom. Det är röjt och uppeldat nu. Blev jättefint. Anar dock minst ett par olika djurtragedier i samband med eldandet. 2 st svartsorkar och en igelkott springer just nu runt askan/glöden av brasan, helt förvirrade. Anar att det varit ett sorkbo där för katterna i kvarteret har suttit i givakt på platsen hela våren men igelkotten trodde jag inte var kvar i högen. De har synts till på byn nämligen. Jag är ingen sorkfantast men kan ändå känna mig lite sorgsen när jag tänker på den lilla djurfamiljens förmodade tragedi.

Nähä... då får man ta tag i tvätten då kanske... jopp, det är på tiden!

Herr och Fru Bäver

Har byggt sig ett slott... tur att det är höga dikeskanter på platsen som de valt för sitt slott annars hade E14 snart kunnat ligga under vatten. Imponerande palats


Ceremoni

Jamen då var det fredag då. Vilken skön vecka :-) Imorron blir det sovmorron.... en lång en hoppas jag. En sån där som följs åt av en långsamätarfrukost med korsord, ostmacka och juice.

Ska ut och lufta oss, hunden å jag. Regnat idag och det luktar ljuvligt vårligt ute. En promenad gör gott, sen tror jag soffan lockar.

Vanliga hälsningsceremonin från Lex. Börjar med att han drar upp läpparna och 'flinar' med hela ansiktet, följt av att han slänger sig på rygg och 'klagar' över dagen som varit samtidigt som det skall klappas på magen. Ibland som idag är det jätteviktigt med något att bära på. Ofta en sko som sen bäres in i tv-rummet och lämnas på mattan där. Kan bli en samling där om vi kommit och gått några gånger på en dag.


Femti raka

Någon har fyllt 50 och har nu haft en vecka på sig att landa i det faktum att han fyller halvsekel. Hur det gått?

Sådär faktiskt. Har klippt sig idag, sidecut och färgat håret svart, köpt ett par skatarjeans samt ett par sneakers, en på tok för stor skjorta och några jyssta stora tunga kedjor till halsprydnat. Hänger ute på byn med lonkan under armen mest för jämnan.

Nä kanske inte riktigt så desperat är han. Än.

Annars... apropå desperat. Han köper fler nya golfklubbor än jag hinner köpa anti-age-krämer, ger dem ett par svingars chans innan de är utdömda till stillsamt liv på en oattraktiv plats i bagen i bästa fall. I sämsta fall blir det ett liv i evigt mörker i förrådet. Såvida brorsan inte hinner få tag på dem förstås... 

Just det där desperata kan man ju lätt relatera till en viss åldershets. Börjar bli bråttom att imponera ordentligt med den perfekta svingen, det låga handikappet och den bästa scoren. Det finns inte all tid i världen att nå den våta drömmen om att slå de längsta och rakaste drive-arna there is. Eller iaf i länet. På klubben. Eller i vart fall bland polarna.

Va hände med den svarta sportbilen? Den är såld och nu står på parkeringen en skinande ny och fin bil. Jättefin. Inget sportutförande längre. Nope. Mer praktiskt med en bil som inte e så studsig. Jovisst.
Färgen är röd. Skitsnygg men inte så tufft och fränt. O mer praktiskt. De e ju lite opraktiskt med en svart för de ser ju smutisg ut direkt. Jovisst igen. 

Sa jag att han fyllt 50? Jo, ja sa det va? Sa jag att han tänker dra en vecka på golfresa till sol-land? Utan mig? Jo, i förra inlägget. Har jag sagt att jag är avundsjuk? Nähä... de e ja inte heller. Inte det minsta. Jasså kan man tro det? Jaha... jaha. Men du´rå! 

Sorkfeber

Hunden har campat hos mamma och pappa under veckan. Har haft det toppen på sitt dagis och haft sällskap hela dagarna. Känns skönt i mattehjärtat att den översociala varelsen haft sällskap.

Ikväll verkar han mjack och matt och är väldigt varm om nosen. Häsar och flåsar för minsta lilla och gjorde en sak som han aldrig gjort förut. Morr-skällt åt en annan hund! Vill nog påstå att vi har världens snällaste hund. På gränsen till FÖR snäll, rentav mesig så det där bekymrar mig faktiskt.

Är han sjuk? Har han ont? Funderar lite på sorkfeber eller råttpest. Han gräver ju som en tok så fort han anar minsta ljud i gräset och det är sorkgångar och råttbon precis överallt så det skulle inte vara orimligt om nu hundar kan få det?

Roffe skall golfa i en vecka och jag vill inte vara ensam med en sjukling till hund, lilla kraken. Eller stora långbenta kraken förresten...

Minus tjugo

Hemma igen efter en tripp till Dalaland. Vi har SQLat, bastat, SPAat och mått jädrigt gott i några dagar nu. Tufft att masa sig in på kontoret igen imorron. Funderar starkt på att ta på mig morronrock, tofflor och med en skön fruktdrink i handen lufsa runt och liksom klimatanpassa mig sakta sakta.

På schemat:
-- SQLer i flygande fläng
-- Reporting Services turbofart
-- Vinkvällar
-- Soligt, varmt och skönt väder
-- Stök med trasig Audi
-- SUVERÄNT gott italien-käk med egen kock (dock inte naken) och servitör (inte naken han heller)
-- Mera vin
-- Saunaexperince - Underbar upplevelse. Drog bort ca 20 bast i passet.
-- Många goda skratt
-- Nyttiga diskussioner

Mer sånt!


Roadtrip

Landat i Timmerbyn, Lindvallen, Sälen, Dalarna, Sverige och är rätt nöjd efter 5 timmars bilåkande.

Vi har lyckats köra sönder bilen den låter fördjävligt och nåt har hänt med styrningen. Jag jag hoppas att ingen av våra driftgrabbar kikar förbi här på bloggen och blir uppdaterad på detta faktum. Då kommer de  bli jädrigt tjatigt är jag rädd. Vår plan e att hitta nån som säljer eltejp och sen fixar vi själva. 

Helgen: har vi firat världens yngsta 50-åring   :-) Har försökt ladda upp lite bilder ända sen i helgen men eftersom blogg punkt esse inte funkar exakt som förväntat så gick inte det  :-(   Det får komma senare är felet är lagat och jag är hemma igen. 

OK, det var en liten statusuppdatering. Just nu i etern. En röst från verkligenheten. Eller nåt

Jopp... Gnatt på er

 


Finkväll

Solen skiner och jag har lust att långpromenera, blir inge av me de måste jobba lite eftersom je i måra ske va lädu.

Fläskfilegryta med mozarella och pasta satt fint i magen. Proppmätt... Rester till hunden, massor. Slänger över ännu mer pasta och packar den omsorgsfullt över grytan så att ingen köttbit skall komma till ytan i första taget. Moaaahaaa, I´m evil.


--------------------------------------------------------------------------------------------
Uppdatering: inte lika festligt längre. Pastafjärilar över hela köket, några fastklistrade ute på hallmattan och hunden ligger här under bordet fiser som ett helt reningsverk.

Tio mil igen

Idag känns tio mil dubbelt så långa, som att köra hela sträckan 2ggr, som att direkt när jag passerat infarten till Åre Östra så är jag tillbaka på parkeringen i Dvärsätt och jag får göra om allt igen. Ni fattar. Jädrigt drygt. Och gruvsamt.

Just snyggt

Söndagkväll i stugan, ljusen är tända, skummet väller över badkarskanten och doftar kamomill. F*n det där kändes lite pänscho. Kamomill alltså... nåja bada ska jag iaf.

Myst lite med Joel, kanske jag behöver förklara några av konsekvenserna av det. Myset alltså:

-- 1st bula i pannan efter en krasch rakt ner i asfalten. För snabba springskor! Han borde fått lite mer långsamma så hade det inte hänt.

-- Leriga finjeans. Herregud om han gick efter mig som jag sa så skulle byxorna fortfarande varit söndagsfina. Sådeså.

-- Kvällsfikad apelsin spridd i smådelar ett helt hem. Köp utan kärnor nästa gång. Han gillar inte kärnor. Såg jag. Sen.

-- Somnat utan vare sig tvätt, pyjamas eller tandborstning. Byggare Bob är för sövande. Ungen trillade av pinn direkt i soffan. Skaffa annan film som nattsaga.

-- Byggare Bob på repeat i ett par timmar. Lär INTE ungen hur tv-dosan funkar. Eller lär mig! Det blev verkligen inte bra det där.... inte ett dugg.

Imorron ska han på dagis. Joel alltså. Inte Byggare Bob. Stackars. Dagis alltså... de vet nog inte hur mycket busunge det kommer farande här. De behöver lite prepp tror ja.

Till dagis:
Här kommer en kille som det gäller att ni har koll på. Ge honom ett par minuter så har han fixat grinden och dragit till närmsta dike eller möjligen till någon traktor i närheten. Ge honom 30 sekunder till så har han övertygat resten av kompisgänget på dagis att hänga på. Han är väldigt övertygande och misslyckas sällan.

Ge honom nåt att äta så äter han det. Mest troligt utan att tveka en sekund. Är det gott kommer han käka upp bordsgrannens mat oxå och precis när ni försöker förklara att det inte är OK har han käkat lite hos granne nr 2. Är det däremot mot förmodan inte gott kommer inte en smula landa i magen. Nope. Knappast ens någon mening att försöka förhandla.

Sova i vagnen? Tips: det får inte åka något som är motorburet förbi när han skall somna. Likt en gummisnodd kommer han häva sig upp för att kika. Lycka till med försöket att få honom att ligga ner sen igen. En tjuga till den som lyckas.

ALLT är intressant för den här juvelen och ALLT är till för att undersökas, inget på ert dagis kommer vara ogranskat och otestat. Man kanske kan säga att det är ett slags uthållighetstest. Fota före och efter så ni minns hur ni hade det innan.

Imorron kommer han alltså. Världens goaste finaste gladaste skrutt. Storkillen! Be Aware!

Anar att dagistaxan är satt för att täcka arbetsinsatsen för småttingar som den här killen. Så håll ut kära dagis-ar... han är snart 6 och drar vidare till förskolan   :-)


Jopp, kamomillbad då kanske


Söndag eftermiddag

Jobbat hela dan, har varit stenlugnt på telefonen så jag svettas inte direkt men knåpar med lite tidsödande rapporter så det blir saker gjorda trots allt.

Vår varma sköna vår- och kanske rentav lite sommarkänsla har visst kommit av sig och det är nu ordentligt kyligt. Brr... Solen håller känslan uppe men så fort molnen hopar sig längtar man efter täckjackan omgående.

Ska försöka jobba undan lite mer innan jag loggar ut. Därpå lite dammsugartid för att sen dra iväg och mysa lite med Joel-skrutten. Kanske man hinner med lite fusksol och lite gym oxå, får se får se.

Jopp, det var en liten lägesrapport så här på söndag em.


RSS 2.0
Follow on Bloglovin