Ensammen

känner jag mig nu

Topparna

är klippta och jag är tillbaka på jobbet. Har käkat lite sallad med parmaskinka och brieost. Skitgott! Nästan lite syndigt gott känns det. Förbluffande gott och framförallt mycket som skall ätas i ett GI-tema.

Har snart käka såi en vecka och hade trott och hoppats på att få känna mig piggare, men det har inte inträffat ännu. Tror inte jag går ner i vikt heller, men det kan inte vara möjligt med det otroliga intaget varje dag heller. Jag fuskar för jag kan inte stoppa i mig sådär mycket. Min kropp tror nog att detta är sötebrödsdagar och suger åt sig varenda liten kalori tror jag. Skulle inte förvåna mig om vågen står i plus när veckan är över. Nåja, det får bli som det bli med det, men GI skall ju sätta fart på kroppen och när jag anammat det vid ett tidigare tillfälle så blev jag nästan maniskt pigg. Dit vill jag nu.

GI och en jädra massa örter skall ta mig dit. Kanske ger GI en vecka till, vi får se till veckan. Ska iaf försöka hålla mig till att äta flera gånger om dagen. Peta i mig lite gröt på morronen VARJE DAG osv.

Annars är det ju fredag, men eftersom jag sitter på jobbet och skall göra klart lite av dagens kvar-att-göra så infinner sig ingen fredagsfeeling direkt. Nä, nu längtar jag till måndag  :-) Jag lär vara den enda...

Ha en skön fredag mina vänner!

Kör på!

Jaha, fredag morron och startskottet för en jourhelg har precis gått. Jag sitter och gör jourdagens första 'måsten', nåra av omstarterna är vad jag sysslar med.

En skön dag igår i snö, snö, snö snö hur mycket som helst. Så mycket att det på sjön var 50 cm vatten och slask så alla skotrar fick inte följa över.

Lyckades köra fast dessutom. Inte i slasket, tack gode gud för det, men väl i en väldigt väl igendriven vik. Just för att jag skulle undvika att köra fast i slasket. Mötte det onda med ett annat ont alltså.

Skotta, skotta, skotta, dra, skotta lite till, dra osv osv. Gick tillsist att få den på fötter igen. Bara för en liten stund då jag var millimetrar från att fastna igen, men vi lämnar den historien oberättad  ;-)

Hunden slet som få i den djupa snön och med igenfrusna tassar. Han hade inga planer på att följa med när vi andra gjorde oss 'fina' och drog iväg på fin-middag på hotellet, när då var han väldigt nöjd med en varm och go stuga att ligga och vila i.

En skön dag alltså, fler så´na önskar jag mig

Nu tillbaka till alla 'måsten'

På darriga ben

Precis kommit innanför dörren. Stannade förbi i en pulkabacke på vägen hem. Förbi och förbi. Det blev en nätt omväg på ett tiotal mil eller så. I Persåsen finns en liten lift och på ena sidan backen kan  man åka skidor och den andra är till för att åka kälke. Påhittigt sådär ute i landsbygden.

Trevlig kväll med tjocka släkten. Nike slutade aldrig le och ville bara åka mer och mer och mer. Surnade till ordentligt när det var dags att åka hemåt.

Är fortfarande darrig och liksom 'svag'  men har köpt en låda med starka örter på hälsokosten. Det kommer ordna upp allt hoppas jag.

Imorron är det ledigdag och vi sticker upp till Åkersjön för att åka skoter och umgås och må gott. Kvällen kommer avslutas på hotellet med middag. Vi var upp förra veckan oxå, då lyckades vi få strålande väder och superduperfint före. Möjligt att oddsen inte ser lika givande ut nu, men någon kyla att prata om ska det iaf inte bli så ute kan vi vara hela da´n.

Jomenvisst, nu var det slut på den här dagen. Veckorna bara försvinner i ett huj

Skön kväll på er!

Version 2.16.0.29 är på väg ut

jag sitter och väntar på lite db-uppdateringar, sen blir det versionsbyte. Trött som ett urtvättat lakan. Jag käkar ju C-vitaminer i alla former, va tusan är det som händer? Kom igen nu apelsinerna, gör lite nytta!

1 timma!

Hahaaaa... kolla här. Kollar kaloriåtgången, sista raden. 1 timma... va! En timma! Grattis alla ni som förbränner mer än någon enstaka kalori   ;-)


GI-middag på bordet

... tänkte försöka köra en GI-vecka. Det ska nog gå bra, passar mig som sällan vill ha ris eller pasta. Men om man skall vara noggrann så är det JÄTTEMYCKET man skall sätta i sig. Det tror jag inte på, särskilt inte på morronen. Blir nog kanske inte så noggrann vecka när jag tänker efter  :-/

Middag idag är köttfärsbiffar och en massa grönsaker. Mums!

Måndagen den 23 februari 2009

Måndag igen, på väg västerut. Skall dra ut hunden först, han är trött idag. Skidtur och långpromenad *2 igår tog ut sin rätt i setterkroppen (åxå).

Nåja, en ny vecka hörrni. Kom igen, nu gör vi nå´t bra av den!

En till...

... den här var inte lika lätt. Det går ut på att med sitt förnamns första bokstav ha ett ord till punkterna nedan:

1. Vad heter du?: Helen
2. Ett ord på fyra bokstäver: Hund
3. Flicknamn: Havanna
4. Pojknamn: Hampus
5. Yrke: Hemkunskapslärare
6. Färg: Havsblå
7. Klädesplagg: Hood
8. Mat: Helstekt oxfilé med bakad potatis
9. Sak i badrummet: Handduk
10. Plats/stad: Hälsingör
11. En orsak att vara sen: Hittade inte bilnycklarna
12. Något man skriker: Hiiiiit, jädra hund!
13. Film: Hancock
14. Något man dricker: Hallonsaft
15. Band: Håkan Hellström (?)
16. Djur: Häst
17. Gatunamn: Hemvägen
18. Bil: Honda
19. Sång: Hells Bells
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Hästskokastning


Utmaning

Det här är en lättsam utmaning. Jag har hämtat den hos Milla (http://millaf73.blogspot.com/)

Så här går den till:
- Gå in i mappen mina bilder.
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Bjud in sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade


Nu gör jag dessutom precis som Camilla och låter bli att länka nå´ra speciellt utmanade. Det är fritt att känna sig utmanad med andra ord...Jag använda Picasas ordning på mapparna och den 6:e mappens 6:e bild är den här. Gammal, osäker på året men det är en skidbild från det årets Skutskjut iaf

1 decimeter till

med snö har fallit inatt. Det räcker nu tror jag. Vi har massor och det är så fint men nu behövs inte mer.

Sovmorron idag och lååång skön frukost. En tidning och en kopp te och jag kan sitta och må gott hur länge som helst i frukostsoffan. Finfint.

Har hunnit med att tvätta lite och nu är planen att hunden skall rastas. Ja me för den delen. Blir en skidtur i dag me´. Hoppas på att få träffa på skitungen från igår  ;-)

Skönt att kunna vara ute, kylan har lagt sig och nu har vi bara 4-5 grader kallt.

Skönt med söndag!


Trött och frusen

efter skidtur med Lex. Tappar just nu upp ett bad. Mycket skum och varmt ska det va. Tända ljus, ett glas vin och en tidning. Lyxlördag.

Trött efter rundan och på hemväg hörde jag nå´t som lät konstigt. Hunden kom springande tillbaka och lyssnade noga åt samma håll som mig. Att han står och hänger och trycker sig mot mina ben förstärker min känsla av att det vi hör är skitläskigt. Får först för mig att det är en älg som liksom skriker eller brölar, men slår snabbt bort det och nu lutar det åt nå´t annat djur. Hjärtat slår utan h-e och jag skidar som en galen mot bilen. Blodsmak i munnen och med andnöd tar jag mig framåt.

Pustar ut när jag ser bilen och saktar ner för att ta igen andan. Då uppenbarar sig 'älgtjuren' bakom oss, en skitunge visslar förbi på en skoter som tjuter som jag-vet-inte-vad. Hann se att den var jädrigt snabb. Och röd. Blodsmaken i munnen känns lite pinsam nu. Jädrar om jag får tag i ungen... då jädrar...

Lördag igen

... tjejerna har dragit iväg på AC/DC-konsert och jag är jädrigt avundsjuk.

Grattis och Lycka till!


Finaste


Mera blommor


Ära och berömmelse

måste jag passa på att skänka till barnens kusinmamma Eleonor, eller Ellen som vi säger. Hon har en blombutik och är så så så duktig med blommor och att göra fint.

På bröllopet var det hon som smyckade hela festlokalen (eller byggnaden snarare). Det var fina blommor överallt. Blommor arrangerade i skålar på borden, i krukor i fönstret, girlanger på bord och runt räcken i trapporna. Brudbuketten, tärnbuketter, blommor på rockslaget åt flera av oss.... Kyrkan var smyckad med vintervita träd, blomsteruppsättningar och gröna girlanger samt blommor vid alla levande ljus runt kyrkbänkarna....

Utöver detta bröllop hade hon ett bröllop till att fixa blommor till samt en festlokal till att fixa. Och sen... och sen... Det blev nog inte många timmars sömn under flera dygn i sträck där. Vilket jobb och så otroligt fint det blev överallt!

Här nedan ett par exempel. Önskar att vi hade fotat alla detaljer överallt och hoppas att det finns mer av blommorna i andra kameror. Skulle vara kul att göra ett blomstercollage så småningom...


Snart fredag

Veckan börjar nå sitt slut och jag är ungefär som den. Slut alltså. Vet inte vad som är galet men jag är lixom 'darrig' känner mig inte helt kry men absolut inte sjuk heller. Trött och frusen hela tiden. Sova går det göra hur mycket som helst. Har vräkt i mig C-vitamin både som frukt och i tablettform. Tror att det kommer göra mig både snygg och pigg. Dunderkur.

Här ska vi äta pannkakor idag. Malin steker sina och vi andra väntar på att få stega våra. Lite stök med att hålla isär med och utan mjölk i allt. Det är lätt att glömma bort sig. Apropå det så har Malin ätit en kur med homeopatmedicin till med samma argsinta resultat: hud som blir illröd, kliar och gör ont och är väldigt skör så att den spricker ideligen. Nu får det vara nog för ett tag. Inga mer homeopatkurer. Hon behöver få lite lugn och ro med allt nu. Mjukgörande salvor får det bli framöver. No more of those drugs.

Pannkakorna ropar... Hörs!

De sa JAAAAA

Nu är brorsans bröllop över. Ett strålande vackert par, så vackra att vi var flera som satt med tårade ögon och grät. Så så fint. Vi har firat i 3 dagar och är rätt sliten nu men har haft jätteroligt och trevligt!

Kommer bilder sen... behöver samla ihop från diverse kameror. Skall bli kul att se vad det blev av allt.

Kvällens tal till brud och brudgum var många och varierande och ett som säkert många tyckte 'fattades' var ett tal från brudgummens far, dvs min pappa. Min pappa är bland de mest godhjärtade osjälviska och omtänksamma personer jag känner men att resa sig upp och högt berätta om vad han känner för så många personer klarar han inte. Han har inte självförtroende nog helt enkelt. Vi har pratat om det nå´ra gånger under tiden innan brölloppet och det har flytit från att vara ett tal till att inte vara det till att vara en skål till att tillslut inte bli det heller. Jag känner så starkt för pappa i det här för vad han känner för både Tomas och Elin och det faktum att de nu gift sig är så mycket mer och så  innerligt än vad det nu kanske uppfattats som. Älskade pappa som inte trivs centrum kände sig nog rätt vilsen där han satt vid honnörsbordet och kände förväntningarna på hans tal!


Åhhh tack tack tack

till min brorsa som trollat tillbaka min PC. Hel, ren och med nytt nätaggregat står den nu här så fint på skrivbordet igen.
Går inte beskriva vilken lättnat det är att veta att inte alla foton bara är putsväck.

Vi har lärt läxan nu, jag som jobbar med datorer och IT-teknik hela dagarna och därför borde veta bättre och föregå med gott exempel. Icke! Här har inte säkerhetskopierats på flera år. Vad är det man säger nu igen... skomakarungarna har de sämsta skorna eller nå´t liknande.

Bröllopsbestyren i full gång. Halva byn  har varit engagerad i pyntning av lokal idag. Blir jättetjusigt! Har klistrat och grejat med programbladet sen vi kom hem och nu är jag trött som en tok. Blir sängen utan att passera gå nu.

En tanke till en gammal jobbarkompis, polare med brorsan dessutom som nu är jättedålig. Legionärssjukan är vad han fått med sig hem från Thailandssemestern. Nämen huvva!

Sov gott på er... Ja e ledig imorron men ska upp med tuppen ändå, finns lite på listan

Kommer sova med ett leende på läpparna och drömma om alla våra foto-kataloger som faktiskt finns kvar och dessutom finns kopierade på annan disk. Heja Heja

Närmar sig med raska steg

Brölloppet i dagarna 3 börjar närma sig med stormsteg. Har knåpat på programbladet nu sen jag kom hem från mötet ikväll. Det tar tid och jag hittar hela tiden saker som jag vill ändra, lägga till eller ta bort.
Orkar inte mer nu, dags att ta en dusch och dyka ner i bingen.

Kylan håller sig kvar tillsammans med min förkylning. Kylan får gärna hålla i sig, önskar t om ändå mera snö. Vi har inte haft så här mycket snö på säkert 10 år och det passar riktigt bra inför helgens vinterbröllop.

Godnatt alla!


Saknar

min PC som står i baksätet på Skodan och är ensam. Den är fortfarande kaputt  :-(   Det för med sig en del praktiska bekymmer som t ex:

Kommer inte åt min internetbank. Kommer knappt ihåg hur man betalade räkningar, överförde pengar och kollade saldot before internetbanken

En massa bilder är i farosonen och det gnager i hjärtat men just nu behöver jag desperat nå´ra av de mapparna

PhotoShop! Jädrar vad jag saknar. Bloggen är aptråkig utan bilder dessutom  :-(

Det blir aningen stökigare att jobba hemifrån. Sandras bärbara i all ära, men PC´n med alla inställningar på rätt plats omgående


Annars just nu så väntar jag på att 50 lakan skall uppenbara sig i min hall, här skall manglas som aldrig förr. Håller som bäst på att tvättar och sorterar strumpor som levt singelliv alldeles för länge.

Jo´rå så att... godkväll

Min jobbpolare festar röven av sig ikväll förresten. Björnligan står säkert i baren och försöker sno nå´t gott att dricka vid det här laget. Jag tog bussen hem idag istället. Ligger efter med festfixargrejor  ;-)   Är dessutom fortfarande lite krank. Örvärk och huvudvärk och hostig och... och....   Försöker desperat övertyga mig om att jag ändå inte skulle haft nå´t kul  :-S
Morronkvisten

här är tyst tyst tyst. Sitter och filosoferar med en kopp te och läser lite bloggar. Att läsa bloggar har blivit lite av ett vardagstidningsbehov. Det är inte alltid man vill/hinner/orkar läsa alla artiklar. Ibland skummar man igenom men får ändå en känsla av att vara lite uppdaterad för stunden och bläddrar lite mer noggrannt nästa gång.

Katten har precis sagt gomorron-mjau och plirar på trötta små ögon och undrar om jag inte kan tänka mig att ta fram en skinkskiva. Det kan jag. Klart missen ska få nå´t gott. Hon smaskar på skinkskivan, ganska högljutt får jag säga och drar sig sen tillbaka till Sandras varma säng och fortsätter sova.

Det skulle jag oxå gärna ha gjort nu, krypit tillbaka till min varma säng alltså. Inte för att jag är trött längre utan för att det är så skönt att få krypa ner igen i det varma och läsa lite eller kanske slumra en stund direkt.

En skön söndag önskar jag er. Nu åker jag västerut igen och här är fortfarande runt 20 grader kallt och har snöat massor. Antar att det är allt du skickat Bitte... Men jag undrar om det inte är någon fler därute i landet som smygskickar både snö och kyla. Hur är det med dig Micke, har du nå´t alibi för de här dagarna? Att komma med nå´t om frun och töserna kan du glömma, vet mycket väl att ni är alierad i den här frågan  :-)

Minus 18

Kylan hänger kvar, igår var jag inte utanför dörren på hela dagen. Huttrade och frös även inomhus så det frestade aldrig.

Har trots kylan snöat flera centimeter ser jag när jag kikar ut. Dags att åka västerut. Håller tummarna för att bilen inte är tom på bensin. Brrrr va kallt att tanka nu...

Ha en skön lördag!


Läge att omvärdera

Jag skäms i min simpelhet, jag skäms över mitt gnäll över så´na petitesser som för långa resor till jobbet, onda halsar och katter som stökar till hela hemmet. Jag skäms över att jag tillåter mig att irriteras åt saker som jag inte kan påverka och jag skäms för att jag inte förvaltar min tid och framförallt min vardag på bättre sätt.

Har nå´ra bloggar jag stadigt följer och har gjort ganska länge. En del av dem lätta och oftast glada och väldigt lätta att läsa och jag är självklart tacksam att få ta del av det som står i dem, men det som fyller mina tankar idag är en kamp som handlar om mer än smutsig tvätt, bränd falukorv och föräldramöten.

Den här tjejen heter Sabina och hos henne finns en otroligt gripande skildring av livet med och mot en dödlig form av cancer. Hon kämpar som en riktig fighter den här tjejen trots att hon alldeles nyligt fått ett nedlåtande besked om att hennes liv inte längre går att rädda och att hon har allt från 2 till 6 månader kvar att leva. Läs HÄR om du vill ta del av en gripande skildring om hennes kamp


Älskade vovve

Han förstår att en så här otroligt sjuk och hjälplös person behöver lite omtanke och uppmärksamhet. Host. Host.

Igår kväll var halsen för tjock för att det skulle gå att ligga ner. Behövde sitta upp så att saliven lixom åkte ner av sig själv. Har kollat på film halva natten och alltså sovit/slumrat osv i soffan framför tv:n.

Det gillar inte Lex. Han vill att det skall vara ordning och kommer en gång i kvarten för att med sin tass påminna mig om att han tycker att jag nog borde infinna mig i sovrummet. Tillslut sover han på hårda golvet nedanför soffan.

Goa älskade lilla vovven som även just nu ligger vid mina fötter här under barbordet. Ska snart skicka ut honom i köket för att fixa näsdukar och sätta på en kanna te  ;-)  Han kommer ställa upp, jag lovar.

Kvalite´t?

Någon skulle operera sig igår, en 'fix' av en gammal skada. Efter sedvanliga väntetider som i sig kan tyckas vara märkliga tid är bokad osv så blir personen nersövd.

Vad som händer sen är att operationsteamet inser att de inte har rätt verktyg och utrustning för att utföra operationen. Hittar dem inte heller. 


Får väl vara glad (eller nåt) att ingreppet inte hade påbörjats och att det då skulle fattas lite utrustning för att sy igen hålet med.

Jopp, rapport från verkligheten, direkt till min mobil. Tillbaka till studion 


Ömklig och klen

Allt det trötta och frusna efter gårdagkvällens raska hundpromenad var inte bara hurr och burr över att det var kyligt ute. Idag är jag ömklig och klen, halsen är tjock som lovikka-vantar och jag har ont i håret liksom. Feber sätter sig alltid i håret på mig.

Sitter här uppflugen vid barbordet. Har knuffat bort Sandra-Martina och snott hennes bärbara. Skall fixa nå´ra jobbgrejor som bara MÅSTE vara klara sen skall jag återgå till soffan och en tjock filt.

Dricker Dvärsätts-te för att hålla värmen. Väldigt lokalt te alltså, smaksatt med jordgubbar, grädde och champagne t ex. Skitgott om man gillar söta teer. Detta är inget man doppar skorpor i, en kopp Dvärsättste dricker man utan tillbehör. Gott Gott Gott!


Host-krax-snörvel-hej


Grått, slitet och trist

Varit på ett möte inför Ida´s skolbyte nästa termin. Skulle vara nå´t slags välkommen-till-vår-skola-tillställning. Rätt misslyckad. Kanske har med min inställning överhuvudtaget varför man måste flytta på sista-års-elever utan annan anledning än ett prestige. Hennes skola blir inte för liten (om den ens kommer bli det) förrän om nå´ra år. I en annan kommun hade man nog flyttat på t ex 7orna och inte på 9orna.

Nåja, en kväll med klicheúttalanden på löpande band. Ett litet axplock:

"Här vill vi att alla skall trivas och respekteras för den man är"
"Här vill vi att ni säger till när något känns fel"
"Här har vi ett elevteam som vill att eleverna skall må bra på skolan"

Hmm... unika tankegångar där... Undrar om någon på mötet fann den intressant eller ens informativ.

Ska vi lägga till det ytliga så ser skolan för taskig ut rent ut sagt. Grå, sliten och trist. Kan tillägga att jag själv gått på skolan och vid en titt in i t ex Hemkunskapsköket så kunde jag snabbt konstatera att -- där inte hänt nå´t på dryga 20 år. Ja OK då, på 24 år närmare bestämt! Känns inte som någon prioriterad verskamhet i kommunen, skolan alltså.

Blogg från lånad dator idag me´. Den stationära PC´n i det här hemmet skall få åka med till grabbarna teknik på mitt jobb. Det skall visst vara moderskortet som är paj. Jaha, fick en lektion vad det är och var det sitter. Det finns en fläkt, det finns nå´ra kort och diskar. Resten är detta moderkort. Kan man liksom se. Kortet håller reda på var allt ska, i rätt tid och med rätt utrustning och förutsättning i övrigt. Som en morsa alltså. Hoppas på underverk med maskinen.

Nu ska det bli kväll. Trött och grinig känner jag mig och har ont i halsen. Inte läge för en förkylning så det går hårt åt alvedon och vitaminer nu. Extratidig tur till Åre imorron, ska upp på Tott och käka frukost med RixFm som hälsar på i Fjällvärlden

Godnatt allesammans!

Strålande

Har vaknat till en otroligt vacker variant på februarimorron. 23 grader kallt och gnistrande vitt och soligt. Sådär som ett vintervykort ungefär.

Mindre strålande är att PC´n här hemma inte går att starta. Den är bara död liksom och jag känner hur paniken sprider sig en aning i kroppen. Alla bilder, all musik och allt annat som man sparat på sig. Säkerhetskopierat? Nix

Lånat Sandras bärbara så att man kan få sin dagliga dos av surf, ska plocka isär alla sladdar och allt stök runt PC´n. Tror att jag kan övertyga maskinen att starta bara den får nystädat omkring sig. Hoppas hoppas!

Strålande gick det oxå att hitta kläder till bröllopet på shoppingrundan igår. Ända till jag kom hem. Då var det varken snyggt eller bröllopspassande helt plötsligt. Status Quo alltså. Oförändrat läge. Ingen förändring...

Brorsans svensexa var tydligen en trevlig tillställning igår. Den förkylda mannen höll ut till midnatt. Starkt jobbat. Låter som en whiskeyfabrik idag. Inte vet jag hur de låter förresten, men Roffe låter mörkt och rossligt och väldigt hostigt. En aning orakat också. Det sista låter ju inte förstås. Bara en förstärkning av intrycket som jag försöker mig på att fömedla  ;-)

Alpint på tv just nu och unge herr Byggmark klarade ett par portar ungefär och Anja kom ner på en 2a plats. Så slut på sportreferat från mig.

Nu ska jag skölja ur håret. (Ännu) ett förtvivlat försök att tvinga de grå hårstrån som poppar upp som vårlökar att stå tillbaka och hålla sig i fy-skäms-hörnan ett tag till...


RSS 2.0
Follow on Bloglovin