Lunchinlägg

Hemmajobb och gårdagkvällens bön blev hörd. Härutanför lyser det av vitt och vitt. Minusgraderna är det lite för lite av men jag håller hoppet på att det vänder snart...
 
Nähäpp, hunden skall rastas
 
Snart Advent!
 
 

Adventspyssel

Precis landat i soffan efter en fix- och trixkväll. Bakat och adventsfixat här och var. Ute stormar det och snöar 'lapphandskar' och jag hoppas det håller i sig och att temperaturen landar på några minusgrader istället för det alldeles för varma väder vi haft några dagar. Snart 1a advent och då vill vi ha vinter och fint.
 
Apropå första advent så är jag klar med det pysslet när det kommer till insidan av huset. Utsidan behöver också fixas men det får vänta till efter helgen.
 
Imorron kväll åker jag till Sandra och Dan *längtar* så nu ska jag packa och sen bli´re godnatt.
 
 

Julgetter och helt vanliga grisar

Lördag kväll och här utanför snöar det som tusan. Marken är äntligen täckt av snö och jag har lyssnat på julsånger mest hela da´n.
 
Vi har haft kusin-pyssel här hemma och har dessutom tjuvsmakat på både glögg och nybakta pepparkakor. Detta trots att det är en hel vecka till 1a advent och det som är den 'giltiga' premiären för året egentligen. Här har bakats pepparkakshus och julgetter. Några helt vanliga grisar också för säkerhetsskull. Ett par små-kusiner saknas, eller små och små, de är de ju inte längre men ändå. Konstigt vad tiden gör, det känns som evigheter sen de kunde träffas allihop och allt var 'som vanligt'.
 
 
 
 

En helt vanlig kväll

Här var det dammigt. Usch vad jag glömmer bort dig gammel-bloggen. Nåja, ett försök till bättring på gång. Torsdagkväll och jag har burit in alla adventsljusstakar och annat fint. Passar på när mannen är bortrest  :-D
 
Plockar och grejar med lite av varje här hemma. Det är som vanligt när jag drar igång med något, jag börjar på ett ställe, i det här fallet gästrummet som varit avstjälpningsplats under kontors-fixandet. Sen bär jag grejor därifrån till ett skåp här ute i 'stor-stugan', jaha... då finner jag helt plötsligt mig själv med att sortera där också helt plötsligt. Nu har jag alltså två ställen på gång och mer än jag kommer hinna ikväll. Typsikt mig.
 
Imorron fredag och sen helg. Det skall julpysslas/bakas på lördag och på söndag är det 4-årskalas för en mycket stor och stolt kille <3  <3  <3  Det är stort att fylla 4 och han ska bjuda på Polistårta har han sagt. Återstår att se vad det kan vara...
 
Jamen dåså, dags att fortsätta fixet så jag är klar innan det är dags att dra till jobbet imorron bitti  ;-)

Plötsligt händer det

Lördag, full storm ute och jag har mått gott i ett varmt bubbelbad. Kryper ner under täcket redan och lyssnar på stormvindarna. Några tända ljust. Lite mysigt får jag säga...
 
Årets första julmarknad avklarad, på Mus-Olles Museum var det ett antal lokala utställare av hantverk både ting och ätligt. Trevligt och verkligen fin miljö. Ett mini-jamtli. Saknades dock ett par minusgrader och åtminstonde frost.
 
Efter marknaden så körde vi lite familjemiddag här hemma, trevligt som vanligt... Sen förstår ni, har något hänt som jag aldrig trodde skulle inträffa. Jag har lyckats med att sticka ett par lovikka-vantar. Jooo, det är sant, pyttesmå visserligen men jag trodde inte jag skulle kunna *stolt*
 
 
 

Saffran och mandelmassa

Snart fredag och en ledighetshelg framför fötterna. Den ska jag spendera med lite av varje... Några enris-kransar skall fixas, minst en långpromenad med fint sällskap och sen piff av uterummet. Där skall bli vinterfint hade jag tänkt...
 
Den här kvällen är snart slut och jag väntar på att nybakta bullar på bänken skall svalna innan jag kan lägga dem i frysen och hoppa i bingen.
 
Skön fredag på er!
 
 

Söndagkväll

Helgen har gått rasande snabbt som vanligt men vi har hunnit med en del. Finaste småtjejerna har campat här i Ytterån när föräldrar varit på vift. En tur till stan och fixade fågelfrö till hungriga småfåglar här hemma, samt lite smått och gott till hemmet. Bakat rulltårta och chokladbollar till farsdagsfikat idag. Rastat Lex och hämtat enris i skogen och tillverkat ett par kransar av det... Vi har också hunnit umgås med resten av fin-familjen och avslutade med farsdagsfirande i Dvärsätt med korvgrillning och rulltårts-fika.
 
Imorron blir det till att försöka rassla ur sängen okristligt tidigt för att åka till Sälen för ett par jobbdagar där. Det blir trevligt, det var ett tag sen. Men nu blir det bingen om det överhuvudtaget skall gå att ta sig upp sådär i halv5-draget.
 
Tjohooo... ha en bra vecka!
 
 

äntligen farsdag!!!!!!!

 
jag vill fira min älskade pappa på farsdag för att han är världens bästa pappa och för att jag älskar honom.   
Från Nike, din minsta dotter hoppas du får en bra farsdag!!!!!!
 
 
 

Min pappa

... är klok och snäll, händig och klurig, finurlig och uppfinningsrik. Och så innerligt älskad.
Idag får han extra uppmärksamhet förstås, även här på bloggen.
 
 
 
 

Långt före dopparedan

Hemmajobb idag och då passade jag på. Att leta fram en massa CD-skivor med julmusik. Och spela dem. Och sjunga med såklart. Fasen, nu börjar jag längta till advent först och främst men också jul förstås.
 
 
 
 

Söndagsbilden

Söndag kväll igen. Helgen strax till ända och jag har precis vinkat av Joel med familj som hälsat på. Vi har varit ut och paxat julgranar. Joel var på den generösa sidan och har paxat en till Emma också. Att just hennes var en björk kanske inte spelar någon roll... Sen fick jag veta att det finns blåa tomtar också. Hemska sådana. Som gör strumporna svarta. Just det. Det kanske jag inte visste. Alltså näe de visste jag inte  :-)
 
I övrigt kommer helgen i snabbrepris här:
- Trevlig familjemiddag och huset fullt
- Allhelgona-gudstjänst och massor av tända ljust på kyrkogården
- Skogspromenader med Lex
- Fikatur till stan
- Kollat in sta´ns nyaste inredningsbutik BOOM
- Träningspass avklarat
- Kattunge-mys hos Malin
- Nytt hallgolv på plats
 
 
Jasådärja, då rundar jag av med ett varmt bad
 
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin