Jösses...

Fasen va kul... kolla här:  http://hem.passagen.se/helenolofsson/   en hemsida som är från förra sekelskiftet  :o) Helt bortglömd och har varit det sedan 11 år...
 
Detta var inte mitt första hemsidesnickeri, den tror jag skapades 1996 eller nåt liknande. Skulle vara kul att kika på den nu. Kommer ihåg att jag gick igång på java-script så det var mycket som blinkade, åkte över skärmen och bytte färg. Jösses  :o)
 
 

Söndagsbilden den 27 januari 2013

Långfrukost med Ida, tvättstugepyssel ett tur på skidorna i Dvärsätts fina längdspår och korv-med-bröd-middag med fina familjen hos pappa och mamma. Summan av dagen.
 
Söndagsbilden blir idag på stugan i Klingervattnet, länge sen jag var upp nu så det börjar bli dags. Längtar efter den ro som bara finns där. Absolut ro. Ett riktigt andningshål som jag behöver extra mycket just nu
 
 
 

Skönlördag

Lördag, precis landat hemma, Ida har tänt upp i spisen och nu hänger jag i soffan en stund.
 
Varit till stan och tittat på tapeter med pappa och mamma, fika och myst med Malin och Ida... skön lördag.
 
Lördagmiddagen är uppskjuten en stund, tills latmasken kliver åt sidan. Sen finns inga andra planer en soffan och kanske något bra på TV.
 
Om jag fick önska så skulle jag helst av allt vilja vara i Tännforsen just nu. Där uppträder Micke Mojo ikväll
 
Ha en skön kväll och en lång sovmorron imorrron  :0)
 
 

En helt vanlig jävla torsdag

... å vad ska man med den till? Inte mycket tror jag. Vi låter den passera helt enkelt. Tyst och stilla får den bara passera
 
Avdelningen för meningslösa inlägg har precis fått ett nytt. Inlägg alltså.

Vemdalstur

Kyligt och kallt här i Ytterån, -30 grader kallt imorse och -21 nu i kväll. Skidturen ligger lite i farosonen känner jag. Gruvar mig en stund till innan det sista beslutet tas. Latmasken håller fryslorten i hand och tycker det är i kyligaste laget. Tjurskallen tycker att det bara är att bita ihop och istället se fram emot att landa hemma i värmen nöjd senare ikväll. Det där kan gå hur som helst.
 
Jobbdagen har spenderats i Vemdalen, väldigt trevligt att träffa de som man vanligtvis annars endast 'träffar' på telefon och dessutom superfint väder. Vemdalen från sin bästa sida. Det var ett evigt åhh-ande och ohhh-ande på vägen upp och ett tjatande om alla bilder vi borde tagit. Vykortstjusigt!
 
Nä men då ska jag ta mig en funderare på skidor-icke-skidor-argumenten...
 

Söndagsbilden

 
Söndagkväll, helgen avslutas hemma i diverse soffhörnor. Kanske det blir avsnitt 2 Leif GW Persson´s av 'En pilgrims död'. Inga förhandlingar om valet av tv-kanal för tv-kvällen har ännu slutförts så det kan bli ändringar  ;-)
 
En 4-kilometersrunda på skidor i dag igen, exakt lika bakhalt som igår förövrigt, i mitt nästa liv skal jag bli världsmästare på att förstå mig på skidvallningens ädla konst. Eller så blir det vallningsfria skidor, kanske redan i det här livet.

Japp snart ny vecka igen då, det är bara att köra!
 
 
Den här veckans söndagsbild får bli ett hett bad, skönt skum, ett glas rött, några vindruvor och en tidning. Skön avslutning på dagen
 
 
 
 

Det salta köttet

Efter en oändlig ström av frågor (ca 3st) på receptet på Roffes torkade kött så kommer hela hemligheten här:
 
  • Älgkött av finaste sort, ta bort tjocka hinnor och skär köttet i avlånga bitar av typ fläskfile-från-konsum-frysdisken-storlek
  • Lägg köttbitarna på en tallrik med ett tjockt lager grovsalt.
  • Låt stå i kylen  2-3 dagar
  • Torka köttet upphängt på tråd i ett rum, aningen varmare än vanlig rumstemperatur, i en vecka eller så.

Här i huset hänger köttet i pannrummet bland alla varma rör. När köttet är helt knapertorrt på utsidan men fortfarande lite mjukt på insidan är lapp-chipsen klara.  Med köttet såpass mjukt att det går att karva små tunna flarn utan att det trillar isär till bara smulor är det helt perfekt  :0)


Stackars....


Saltat

Roffe har en liten specialitet i hushållsväg. Saltar och torkar kött som man kan dö för. Skitgott och skära tunna tunna lapp-flarn (ursäkta alla samer) och äta. Verkligen supersalt och en favorit för en salt-nörd som mig.
 
Jycken fick nos på en omgång färdigtorkat kött som låg på köksbänken igår och lyckades då stjäla en ganska stor bit. Det skramlar till som tusan på bänken så jag hinner uppfatta vad som händer och (för)bannar med EXTRA STORA BOKSTÄVER.
 
Han får panik när han inser att det goda kan gå honom förbi varpå han hastar till och försöker svälja hela biten utan att tugga och sätter såklart i halsen. Min tur att få panik av hans hostande och flämtande så jag (blunda nu alla kräsmagade) stoppar in min långa hand/arm i hans hals rotar runt tills jag får tag på köttet. Fasen så skraj jag hann bli. Rädd att han skulle kvävas såklart men också rädd att han ev skulle kunna få i sig hela biten. Gissar att det inte är nyttigt att äta så salt mat om man är hund. Av den historien trodde man ju att han hade lärt sig något.
 
Nähäpp, nu var det dags igen då, så fort jagvänder ryggen till så är Mästertjuven framme igen. Men jädra hund vad besvärlig han börjar bli. Så här gjorde han aldrig tidigare, men med varje år som går så bygger han på med nya fritheter som han tycker att han kan ta sig...
 

Irriterande....

Att upptäcka att bara ett av mina mail från måndagen gått iväg. Meeeen åååå så irriterande!
 
Jävligt ytligt att ens låta ett  inlägg här rama in händelsen, men va f*n  detta är nog den bland de mest vardagsaktiga betraktelserna som inträffar vid sidan om vidbränd falukorv, skrynklig tvätt och skidbacke i osten.
 
Åhhh så irriterande!

Tidig kväll...

Måndagkväll och jag tänker avsluta med att kika på Ola Rapace i Odjuret på svt-play...

Kallt som tusan var det när vi kom hem idag xå, under 20 grader men vi drog iväg på en skidtur iaf.

Mildare uppe på Rödön så det blev en behaglig tur. Mindre behagligt att jag i jämförelse med mannen, visst åker hälften så fort, eller kanske dubbelt så sakta beroende på sinnesmod och val av ståndpunkt. Förbannat irriterande. Jag har iaf minst dubbelt så lite skägg och därmed mindre is i det. Alltid något.

Nämen vad sägs om en ledig dag imorron! Börjar såklart med en sovmorron :-)

Söndag lunch

Strålande vackert här idag. Ingen kanondimma eller för den delen 'verklig' dimma heller. Soligt och fint. Turisterna borde vara nöjda med fjället bjuder på i dag   :-) Har varit ner på byn en snabbsväng för att fixa lunch och det kändes bra mycket kallare än de -10 grader som termometern i fikarummet säger.
 
Nä, då var det dags att hasta i sig den kulinariska konsum-pajen då, nersköljt med en cola-light av förträfflig årgång och sen tillbaka till jobbe´
 

Iskallt

Jobbarlördag, åkte hemifrån i -24 grader, ingen motorvärmare i bilen men den snälla gamla Skodan startade ändå. På fyrkantiga däck tog jag mig uppåt fjällvärlden. Lugnt på kontoret och jag har hunnit jobba med mitt 'eget' och inte bara det som är dagens allmänna uppgifter. Perfekt jobblördag om ni frågar  :-)
 

Fredagsfeeling

Jamen då har vi kommit till fredagkväll. Den gick ju fort. Veckan alltså. Som vanligt....
 
Strålande fin dag idag, lunchpromenad i solen gjorde gott inför helgen då jag jobbar och får hålla mig inomhus helt och hållet. Annars är läget under kontroll. En skidtur senare ikväll om inte jourtelefonen brinner förstås. En får se..
 
Trevlig Helg!
 

onsdagsfortsättning....


Onsdagsledigt

 

Kort resume av 2012

Inga bilder, hur jädra trist som helst, ja vet. En vacker dag kommer jag kunna komma in på kontoret, damma av Photoshop-maskinen och vara huuuur kreativ som helst. Men. Inte. I. Dag
 

VINTER Firar nyåret i nälden med en vettskrämd hund som tidigare under kvällen lyckats ta sig ut och vi hittar honom inte långt från E14. Gudrun tittar förbi, river upp en massa träd och lämnar ett av dem liggande precis utanför dörren. Vi pustar ut och köper en lott samtidigt som vi beställer avverkning av alla träd som kan nå huset.

Vi har vår första vinter i huset, njuter av öppna spisen och börjar måla och tapetsera. Hemprojekten löser av varandra och vi tycker att huset börjar bli mer och mer 'vårt'. En skidåkar-tur till Sälen med småkusiner där vi badar, åker skidor och myser hinner vi med mellan varven.

Prix d Ámeric får besök av travtokiga bröder och vintern är sammantaget ovanligt snörik

 

VÅREN Här kör vi ett par rediga födelsedagar. Jämna och bra. Svärför fyller 80 och brorsan 40. Vi börjar använda uterummet och det pysslas och smids sommarplaner. Våren har med sig en del onödigt tragiska händelser också. Ungdomar mister livet i en bil- respektive skoterolycka. Händelserna förlamar byarna runtomkring. Onödigt, så onödigt. Hemmavid fortsätter projekten både ute och inne. Sovrum som piffas, björkar som fälls och blir ved ute...

SOMMAREN Börjar med att åka ner till Sandra och Dan. Möter sommaren med några helt osannolikt sköna sommardagar. Avkopplande och skönt. 60-årskalas hos B som helt overkligt pigg sakta tar sig ur den mardrömssituation han hamnat i och kan fira sin födelsedag hemma och inte uppkopplad i en massa sladdar på sjukhuset. Mirakel är rubriken på hans resa. Mirakel och inget annat.

Det växer så det knakar på tomten, dyker upp många överraskningar men jag har för dåliga trädgårdsskills för att hålla allt i ordning. Nya tag nästa säsong!

Sommaren är inte intensivt varm, men jag vill inte klaga. Sommaren är helt OK, det gick att vara ute varje dag så tiden spenderades i stort sett uteslutande till husfixar-grejor. Målning av fönsterfoder, socklar mm. Jag och tjejerna sticker till Kreta för den där solen som vi längtat efter. Vi får så vi tiger. Värmebölja i Grekland. Jojo.

Mot slutet av sommaren börjar vi förstå att svärmor inte är helt kry. Hon har ont i magen men klagar inte nämvärt utan kämpar på som vanligt. Vi målar hennes hus och det är där som vi ser att något är på tok.

HÖSTEN Roffe får nytt jobb men hinner inte börja på sin nya tjänst innan något svårt inträffar. Hösten präglas sen helt och hållet av svärmors hastiga insjuknande. Hon försvinner i medvetslöshet men vaknar mirakulöst upp för en tid. Vi får tillbaka hoppet om en framtid för att bara strax därefter chockade se henne försvinna bort för alltid. Jobbigt och ledsamt. Overkligt och väldigt svårt att förstå. Begravningen sker precis när hösten övergår till vinter. Ett fint farväl men självklart jobbigt också.

VINTERN Vi tycker den är sen, ingen eller väldigt lite snö. Vi tar en tur till Sandra och Dan och där finns mer snö än hemmavid. Vi går på musikal och julmarknad, äter gott på lokalt hak och spenderar mycket tid med att försöka byta in ett par företagsbilar. Ingen lek men tillsist lyckas vi med uppdraget. Julen knackar på, allt går i rask takt och innan vi vet ordet av har vi hunnit in i det nya oskrivna 2013


Lägesrapport 2a januari 2012

Men oj vad dåligt uppdaterat nu igen. Irriterande att det skall vara så svårt att få tummen ur. En liten sammanfattning av den senaste tiden då innan jag ger mig på en sammanfattning av året som brukligt är  :-)
 
Jul Jul Strålande Jul - den passerade snabbt. Jag jobbade så det blev inte så mycket firande. Själva julafton var vi hos mamma och pappa (jag och tjejerna alltså). Det var 'bara' vi 6 och en väldigt lugn och stillsam julafton. Vi följde traditionen såklart, alltid med Kalle Anka och glögg först, sen middag och sist julklapparna. I år klämde vi in en promenad före julklapparna vilket var jätteskönt. Vädret var förövrigt sådär julkortsvackert som det kan vara. Stilla snöande, kallt och vitt och fint.
 
Huset har varit mer eller mindre fullt ända sen strax före jul, barnen har kommit och gått om vartannat och vi har bara mått gott i stugan. Eldat, fikat, promenerat, varit till stan och flanerat, ätit goda middagar osv. Lex njuter av ständigt sällskap, alltid finns det någon som klappar och kramar på honom.
 
Idag avnjuter jag min sista ledighetsdag och har haft sovmorron, promenerat skottat och mått gott. Har örvärk och har haft i några dagar men med alvedon i kroppen och lite bomull i örat så känns det OK. Imorron är det då alltså vardag igen. Första vardagen för det nya året då. Välkommen 2013.
 
Sandra och Dan åkte hemöver storstan igår kväll och det blev tomt som tusan här hemma. Usch känns jobbigt att det förmodligen dröjer typ till påsk eller nåt innan vi ses igen.
 
OK det var senaste tidens uppdatering och nu måste jag försöka få ut en talgoxe som förirrat sig in i uterummet.
 
Tjohoo på er... Nästa inlägg får bli en årskrönika  :-)
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin