2013 - Året som gått

En summering av året, lite intressant att läsa. För mig själv alltså. Kul att titta tillbaka en aning...
 
VINTER
Vintern börjar rätt kyligt. Vi försöker åka skidor så mycket vi kan, isen ligger fint och det blir många turer på längs med sjön.
 
Jag kör på ett rådjur som vi inte hittar och jag hoppas hoppas hoppas att det gick väl trots allt.
 
Vi åker till Rörvik och hälsar på Sanna och hennes norska familj. Myser, käkar färska räkor och tar isiga promenader samt promenerar i en vindkraftspark.
 
 
VÅR
Påsken blir fin, vi åker till stugan, jag åker på magsjuka/matförgiftning och måste åka hem igen. En pärs att åka hem och sen blir det ett dygnt sömn för att sen åka tillbaka upp igen och fira klart.
 
Lex hittar en rävkompis här hemma på gården och vi startar uterumssäsongen redan i Mars.
 
Vi åker till Hemsedal och jobbar där ett par dagar och umgås med trevliga människor.
 
Hela avdelningen åker till Vemdalen och jobbar, umgås och mår gott. Jag och bästa kollegan åker vilse på fjället och kör runt som galningar där uppe innan vi slutligen hittar ner.
 
 
SOMMAR
Sommaren inleds med allt som hör till det faktum att min minsting blivit stor och tar studenten. Baler, klänningar i kubik och frisyrer som testas. Vi studentfirar henne såklart. Hon får en kamera bland annat.
 
Vi har anledning att fira flera 'studenter'. Sandra är klar med sin utbildning och vi saluterar hennes examen som civilekonom.
 
Sommaren bjuder också på många bad det här året. Bad här hemma, morron och kväll.
 
Verkön öppnar för sommaren och vi åker dit i omgångar och äter och dricker gott.
 
Skön semester, vi bygger altan och pysslar här hemma och avslutar den sen med en tripp till Turkiet för värme i massor, sköna bad och lata dagar i solstolen.
 
 
HÖST
Sommaren övergår till skön höst, Ida kommer in på Mittuniversitetet och flyttar till lägenhet i stan. Sandra och Dan kommer hem och vi firar några födelsedagar och håller till några dagar mer eller mindre på sjön.
 
Älgjaktsmiddagen går av stapeln som traditionen föreskriver. Den här gången är det jag och Roffe som skall fixa middagens flesta bestyr.
 
På jobbet har vi en trevlig och rolig Kick-Off i Sälen, jag får en rejäl blodpropp mitt på handen och blir riktigt rädd. Åker några vändor och tar prover och får också ett stort migränanfall. Så stort att jag inte kan stå upp överhuvudtaget utan måste ligga ner mer eller mindre ett dygn. Är orolig ett tag men efter provsvar och samtal med läkare så känns allt OK.
 
Höstens största och bästa Joels lillasyster Emma som anländer snabbt och effektivt.
 
Vi åker en tur till Rörvik och hälsar på Sanna igen. Denna gång är det fiske som står överst på listan. Vi hälsar också på i Fiskfabriken som är hennes arbetsplats.
 
Sandra och Dan kommer hemöver igen över en helg och vi passa på att gå ut och käka en kväll.
 
 
VINTER
Vintern, i form av snö och  kyla låter vänta på sig. Hösten är lång och varm och det är ju på sitt sätt skönt men vi börjar längta efter vintern och skidåkning.
 
Jag längtar efter första advent och längtar efter att få julpynta. Åker till Sandra och Dan för att fira när helgen väl kommer. Där åker vi på Steninge slott och går på julmarknad, åker med M/S Waxholm ut i skärgården och äter julbord och mår gott i största allmänhet.
 
Stormen Ivar drar förbi och tar med sig några takpannor och stökar till det rejält här ute. Träd fälls över bilar, tak blåser omkring och skapar oreda...
 
Vi bakar tunnbröd utan att bli osams eller slänga en massa deg för att vi blivit urless  :-)
 
Sen kommer då julhelgen. Skön och efterlängtad och med den i färskt minne säger jag nu GOD FORTSÄTTNING OCH GOTT NYTT ÅR!
 
 
 

Julhelgen 2013

Julhelgen har passerat och vi kliver snart in i ett nytt år. Spännande. En liten helgresumé kommer här. En års-resumé kommer senare.
 
Intensiva veckor på jobbet inleder alltid jul-helgen. Enligt tradition liksom. Tillsist kommer dock uppesittarkvällen. Julhelgens skönaste kväll om ni frågar mig. Lugnet som lagt sig i stugan, en 'stut' med nygriljerad skinka och några varma revbensspjäll toppat med julmust. Myyys. Vi gjorde ett tappert försök till att spela Bingo-Lotto men det misslyckades. Också enligt tradition.
 
Julafton hos pappa och mamma. Jag jobbar och ansluter först strax innan Kalle-Anka startar. Att titta på Kalle är inte längre barnens tradition, de tittar lite halvtamt på medan vi vuxna dricker glögg med tillbehör och njuter av traditionen  :-)   Julbord sedan. Som vanligt så mycket mat att det skulle räcka kvarteret runt. Själv njuter jag mest av julskinka, gravad lax och janssons. Mumma.
 
Tomten kommer, enligt tradition. Vi tar en promenad och letar efter honom eftersom barnen börjar bli rastlösa. Vi ser tydliga spår av släden och hans renar och strax efter så dyker han upp. Joel känner att han behöver bikta sig och det första han säger till tomten är "Jag har varit busig, lite snäll men mest busig" Gullungen!
 
Hur som helst så släpper spänningen när han får sitt första paket "jag har visst varit snäll mamma, jag har varit snäll!"
 
Många paket blir det och vi avslutar sen kvällen med lite julklapps-spel för oss vuxna. Spännande, rafflande och avgörs på sista tärningsslaget.
 
Juldagen börjar på julottan i Rödöns Kyrka. Vackert och fina julsånger. Sedan åker jag till Åre och jobbar, en lugn dag och kommer hem till hemma-mysande tjejer i pyjamas, precis som det skall vara.
 
Annandagen kör vi familje-middag här hemma i Ytterån. Huset fullt och trevligt som vanligt. Ida tar med sig sina kattungar och Anders och Hanna har med sig lånehunden Doris. Värsta zoo´t men de är lugna alla djuren. Pixel tjurar för sällskapet och drar sig undan medan Lex inte bryr sig nämvärt utan ser till att bevaka sina mat-intressen som vanligt  :-)
 
Sedan har vi hunnit med fika i Dvärsätt, middag på Athena och fikakväll hos Ida samt i stort sett en hel dag i pyjamas. Myys...
 
Läget just nu är dock att Sandra är sjuk. Illamående, febrig och trött och slö. Lite oroligt men vi avvaktar till morrondagen och håller tummarna att det är övergående och att hon är snart är pigg igen.
 
 
 
 

Glädje

Viktigt att hitta de där sakerna som man kan glädja sig åt. Stort som smått... Ikväll har jag varit till grannbyn och ungefär halvvägs i något slags by det också kanske så står ett hus. En helt vanlig villa mitt i ett helt vanligt villaområde. Det är nu jag känner glädje. Äkta tacksamhet och glädje. Över att detta inte är min granne.
 
 
Ett helt fantastiskt uruselt foto men ni får tänka er att detta är husets ena sida, framsidan, lägg sedan till ett par gavlar samt en baksida också. Brrr...
 
Eftersom detta är min blogg och jag kan skriva vad fasen jag vill här så skulle jag nu kunna dra iväg om hur jag tycker det ser ut bla bla bla men eftersom det ändå trots allt är en smaksak, vad var och en tycker är fint alltså, så låter jag bli.  Däremot kan jag iaf drista mig till att säga att särskilt omtänksamt och hänsynsfullt mot grannarna är det inte att klä sitt hus på detta sätt...
 
Glädje var det jag, tack och lov så är detta inte min granne och jag slipper titta på detta varje gång jag går förbi ett fönster. Piuuuu!
 
 
 

Tredje...

 
Tredje söndagen i Advent idag. Har varit på julmarknad på Frösön. En pytteliten tillställning, så marknad kanske var att ta i, men jag köpte en julgran iaf. En jättefin Kalle-Anka-gran som jag är så nöjd med. Till fredag borde man väl få klä den. Senast  :-)
 
Inget tredje-ljus i adventsstaken är tänt ännu, det får bli lite senare tror jag. Nu ska jag försöka knåpa ihop en slags julkola med lime-smak som såg spännande ut. Återkommer om resultatet...
 
Kvällen kommer avslutas med en sen långpromenad så 3e-ljuset får jag försöka hinna med någonstans däremellan.
 
Nåja, iväg till kola-kokandet  :-)
 
 
 
 
 
 

Nyläst

Eller läst och läst, som vanligt lyssnar vi mest. I bilen till och från jobbet. Vilsamt tycker jag...
 
Nyligen avslutade vi Jo Nesbö´s 'Polis'. Har hört hans 'Huvudjägarna' tidigare och jag tycker inte riktigt att den här når upp till samma nivå men var ändå bra... 
 
Just nu är det GW Perssons 'Den sanna historien om Pinocchios näsa' som ligger i CDspelaren. Lite rörig tycker jag, fick svårt att koncentrera mig för det var så 'hoppigt' ett tag men har varit spännande under stundom.
 
Däremot är uppläsaren väldigt viktig för en ljudbok och den här boken hade tjänat på att ha en annan uppläsare. En favorituppläsare är Jonas Malmsjö, han skulle förmodligen fått den här boken att lyfta.
 
 

Kevin Murphy

Ny schampo-favorit. När jag klippte mig sist köpte jag schampo och conditioner av märket Kevin Murphy. Nytt för mig iaf, men jag kanske inte är så upplyst i området. Hur som helst så är det en ny favorit. Löddrar mycket, vilket jag gillar och som jag saknar på många andra 'dyra' schampo´n. För mig är löddret liksom kvittot på att det blir rent. Jaaa, fattar att det inte behöver vara så egentligen.
 
Doftar milt och gott. Conditioner som också luktar lika milt och gott och som skall lämnas kvar lite efter behandling. Inte skölja ur lika frenetiskt som vanligt alltså. Toppbetyg av mig  :-)
 
Jag klippte lugg förresten. Ovant och första gången på 5-6 år eller nåt
 
 
 

Ovädersmys

Här virvlar snön utanför fönstren och det är mysigt att pyssla på inomhus. Äntligen lite mer snö, det har varit is och gröna gräsmattor ett tag nu så det är  välkommet detta.
Efter några lååånga hostnätter utan sömn var det skönt med en sovmorron imorse. Är ändå rätt trött och slö.
 
Igår hade vi goa grannar på glögg med tilltugg, roligt och trevligt gäng.
Idag har jag varit till stan och uträttat alla jul-ärenden. Skönt att vara klart med allt. Jag var inte helt ensam kan man säga. Fullt överallt och skönt att dra sig tillbaka till Ytteråskogen sen  :-)
 
Näpp, nu ska garderoben rensas och städas ur och sen ska jag ta mig i kragen och ta en promenad...
 
Skön lördagkväll på er!
 
 

Stut´n

 

Fjorton dagar

 
 
 
 
Lägesuppdatering så här snart halvvägs in i December. Tiden rusar som vanligt.
 
Ja, tänkte försöka komma ikapp lite här så det får bli en speeduppdatering:
 
- Hunden är förlåten för det där med chokladbollarna. Jag har gått vidare
- Mysig fredagkväll med Tindra och Nike, julsånger, UNO, Idol och lite chips.
- Jobbarhelg som var overkligt lugn och behaglig.
- Kvällspromenader i klara stjärnkvällar
- Hela julklappslistan är planerad och delvis klar.
- Vi har bakat tunnbröd!!! Nä, det var det nog ingen som trodde att jag skulle försöka mig på igen.
- Julaftonsplaneringen är uppdelad och klar, Joel bjöd in på 2a adventsfika....
 
 
 
Ungefär på det viset... Idag är jag ledig och lallar runt hemma i Roffes joggingbrallor. Förkyld men mår rätt OK om det inte vore för hosta. Hosta, hosta, hosta. Hela natten...  Ska röja upp lite här hemma inför lite gäster på fredag, sen är hunden lovad en skogspromenad som han redan verkar vänta på därborta vid ytterdörren..
 
Tjohopp

Plåtmage

En ledig dag har blivit kväll och mannen har tänt upp i spisen. Skönt att sitta i soffan och softa. Ont i halsen fortfarande och kanske känner jag mig lite risig, eller så är jag trött. Lite diffust
 
Den lediga dagen inleddes med en skön sovmorron, en skogstur med hunden och lite köks-stök. Betoning på stök. Både en köttbulls-smet och en chokladbolls-smet på gång samtidigt. Kunde man ju räkna ut att det inte skulle gå helt enligt planen. 2dl socker landade i fel bunke :-[   Hunden fick lite sötad köttfärs och smaskade nöjd upp den.
 
En plåt chokladbollar ställdes ut på kylning i uterummet... Jag hänger tvätt och Sanna kommer hem. Ingen hund som möter i dörren. Redan där borde jag anat oråd men gör inte det förrän några ögonblick senare. Några ögonblick för sent inser jag var han är. I uterummet såklart. Där det inte längre finns några chokladbollar. Men åååå jädra jycke å va tjuvaktig.
 
Å nä, han skäms inte den här gången heller. Ligger på mattan med fulla öronen med kokos.
 
Chokladbollar har jag gjort en laddning till av senare idag. Med whiskey den här gången... kanske kan det avskräcka honom från sno dem
 
 

Doft

Hyacinterna på köksbänken har börjat dofta sådär jul-igt och underbart. Sådär så att alla sköna jul-minnen lätt poppar upp till ytan... Fina är de också
 
Jaha, kväll i stugan. Sanna och Roffe har redan lagt sig och snarkar säkert gott. Jag skall snart lägga mig också, ska 'bara' först... ni vet och vips så är det mitt i natten.
 
Imorron är jag helt plötsligt ledig. Bara så där. Blir helgjobb sen.
 
Kvällen i korthet:
- Sväng på ICA för att fylla på förråden
- Thailändsk Biffgryta till middag på ett kick
- 1st Audi inkörd till verkstad
- 1st plåt med Dajm 'bakade'
- 2st golvlist hall målade
- 1st tvättmaskin startad men inte klar, tråkjobbet med att hänga den lämnas till imorron
 
Sådär ungefär
 
På återseende!
 
 
 
 

Årets första

Helgen förbi. Igen. 1a advent och årets första avsnitt av julkalendern avklarat. Det får godkänt så här långt (eller kort kanske). Har iaf lust att se nästa avsnitt... Jaja, ja vet. Kanske  höjer jag medelårldern på tittarskaran något. Men jag har iaf inte köpt någon julkalender. Lite vuxenpoäng där iaf.
 
Har precis kommit hem från Ståkkhålms-helg och Sandra och Dan. Myyys en hel helg. Har hunnit med julmarknad på Steninge, tomtekväll i Väsby, hämtpizza-kväll med Sunes jul och NK´s julskyltning samt årets första julbord.
 
Julbord ombord på en skärgårdsbåt, just denna med namn Wilhelm III rekomenderas. Trevligt och mysigt. Och mättsamt. Där fick soppdieten en ordentlig törn och jag får jobba extra hårt för att komma tillbaka på rätt spår igen. Just nu känns det som det kommer gå lätt. Mår lätt illa bara vid tanken på mat....
 
En superhelg alltså men nu är det iaf läggdags!
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin