Kalla mig: Vinnar´n

Whihoooo.... jag har vunnit! JAG har alltså vunnit. Det händer fanimej inte ofta. Jag brukar t om misslyckas med vinst-varje-gång lotterier, ni vet såna med nyckelringar, made-in-taiwan-nallar med fula ögon och ballonger eller annat krafs.

Minns ni det här? Jag har minsatt vunnit en jättefin kudde från NYTTRUM  så jädra roligt  :-D


Purple Rain

Nyss hemkommen från en musikal-kväll eller vad vi skall kalla det. Dinnershow kallas det kanske. Musikalartister som uppträder och samtidigt serverar gästerna med mat och dryck iaf. På Dippan i Åre. Faktiskt 3e gången för iår men helt klart den bästa och fartigaste föreställningen. Avslutet med Purple Rain från en otroligt häftig röst på en liten späd tjej var verkligen häftigt och gav ståpäls som Gunde Svan skulle sagt.

Hemmajobb imorron så jag får sova en timma extra. Tur.

Tjorvigt

Sommartiden är här. Skönt att utnyttja ljuset mer effektivt över dygnets timmar. Segt att bli av med en timmes sömn inatt dock. Nåja, det får bli lite tidigare kväll istället kanske.

Lite tjorvigt kan det vara att hålla reda på när klockan skall framåt en timma och när den istället skall bakåt. Pratade lite om det vid midda´n och Malin berättar skrattande att hon frågat sin pojkvän Simon imorse om han ställt om till sommartid, varpå svaret blev nå´t i stil med "Jaaa, visst är det 1,5 timmar man ställer fram klockan"

Hahaaa... vi-garvar-åt-Simon-Nr-1. Precis som det inte är struligt nog, vi lägger till en halvtimma till att ändra när vi ändå håller på liksom.
.

Vi-garvar-åt-Simon-Nr-2 inträffar när jag loggar in på FaceBook och hans mamma har beskrivit följande:

För några år sedan: Simon frågar när på dygnet man ska ställa om klockan och jag säger att på natten vid 2 och att man kan komma ihåg genom att tänka: På våren ställer vi fram utemöblerna och på hösten ställer vi tillbaka utemöblerna. Simon funderar en stund och säger" Vem fan orkar gå upp klöckan 2 på natten och ställa fram utemöblerna"

.-
Hahaaa så jädra roligt, ja vem fan orkar det Simon?


Annars har vi hunnit med en sväng till kyrkan på lite körsång. Skitbra föreställning och jätteduktiga och modiga solister flera stycken. Undersåkerkören underhöll med otrolig glädje och skönt gung. Skulle oxå vilja köra och har tänkt det några gånger men kommer mig inte för, skulle behövas en kör som inte är så nogräknad med sångar-skillsen, för de har jag dessvärre inga. 

Nu skall hunden absolut ut tydligen och sen blir det söndags-tv i soffan. Hoppas på någon deckare eller liknande. F*n, kom precis på att jag IGEN missat Solsidan. Typiskt

Gokväll på er...
  

VårIspromenad

Lex orolig och krävde sig ut strax innan halv sju. Kanske kände han på sig vilken otroligt fin morron det var. Skare på isen och stenhårt efter x antal dygns mer eller mindre stormande. Perfekt promenad.

Dags att Sundsvalls-packa och käka frukost.

Skön lördag på er!


Whihoooo...

Fredag imorron... ingen dålig känsla eller hur  :-)  Kanske det blir bio eller nåt annat trevligt...


Kvällsnöje

Stormen håller greppet ännu och postlådelocket har fått ge vika, diverse skidor, stavar och blomkrukor med ljung och annat vintergrönt har ofrivilligt bytt ägare. Återfås ca 10 grannar bort.

Huga vad det tar i.

Roar mig med att sammanställa (eller iaf plocka ihop stödpunkterna) till en mindre SQLkurs på jobbet. Fick en ide om att plocka fram och åskådliggöra några delar i databasstrukturen som stöd till en diskussionspunkt. Från idé till nerskrivet visade sig vara en onödigt långt väg inser jag nu när timmarna flugit iväg på något rätt oväsentligt egentligen. Där visar sig en inneboende tjurighet med sin sämsta konsekvens. Har letat bland skrotprogram på nätet för att hitta ett snabbt och schysst modelleringsverktyg. Hittade bara ett dåligt och tog så lång tid att fixa till så jag hade lika gärna kunnat göra det i word och en massa klipp och klistra istället. Meeen åååhhh


Cancelled

Skulle bli en skidresa med Tindra och Nikes skola idag men det blåser hårt och inga liftar kommer att hålla öppet idag så resan är inställd, eller snarare uppskjuten kanske.

Bägge tjejerna laddade, särskilt Nike tror jag så det anas nog ett visst missnöje i lägret vid det här laget. Nåja, vi får ta en tur själva nästa helg eller så

Ja men då får jag å de snabbaste rasta hunden och logga in så blir det jobbdag här hemifrån istället.

Då kör vi!

Zzznark

Trött så in i h*e... jag hade ambitionen att orka ut och gå en 45-minutersrunda som är rätt lagom att gå på morronen men det var helt omöjligt när klockan ringde. Inte för att det var lättare att kliva upp nu dryga timmen senare...

Lite måndagsblues över den här tisdagsmorronen, ni hör det va? Äh, bara å skutta i duschen och sluta gnälla  :-)

Söndag igen...

Jopp så e de. Betyder måndag imorron, men det vet ni ju redan. Viss helgen-är-slut-ångest som vanligt men nu skall det bli en kopp te och tv-soffan.

Pimpeltävling i strålande sol idag. Goaste Joel har varit med hela da´n och bästa småkussarna Tindra och Nike har sällskapat och underhållit honom så att skratten emellanåt har fastnad i magen i små gurglande hisnande tjut av förtjusning.

2 fiskar lyckades mannen få upp. Ca 200% bättre än tidigare år då vi försökt. Räckte dock inte till pallplats, de största fiskarna knep de som satt på andra sidan så nu vet vi till vilken plats vi kommer paxa nästa år  ;-)

Nä, soffan å te var det ja

Ha en trevlig vardagsvecka nu så blir det snart helg igen  :-)


 

Inredningstävling

HÄR finns en tävling om du gillar roliga inredningsprylar. Det här är en ny webb-butik som drivs av en tjej här i närheten.


Pigg och alert

Nåja.. alert kanske var aningens överdrivet men pigg är jag iaf.

Gårdagen gjordes till en utedag, skotertur i supersoligt och fint väder som senare fylldes ut med mer eller mindre storm samt en kortare skidtur för att hunden också behövde få sitt ute-behov stillat. Skön dag.

Kvällen avslutades med middag hos brorsan och bildvisning från deras Thailands-tripp. Guuud så underbart det såg ut. Vill oxå!

Nu först står ett par maskiners tråk-tvätt och sen Joel/Nike-mys. Vi ska gå bortöver isen och kolla på pimpeltävlingen och heja på Roffe som tänker vinna. Om vädret håller sig OK. Ingen stormpromenad idag tror jag. Just nu ser det fint ut iaf

Skön söndag!

Fredag blev lördag

Fredagkväll har precis blivit natt och jag har inte helt oväntat Photoshoppat några timmar. Klar med ett projekt och ett klart prospekt. Nöjd med mig själv å så jädra kul. Ett skriande behov av det här fixet har nu fått sitt utlopp.

Lördag imorron då, å vad göra? Sol lovar tidningen och då blir det en utedag. Kvällspromenaden som borde hänt ikväll får läggas till lördagsportionen. Kanske en sväng in till stan och halka runt på långfärdsskridskor. Men jag e så jädra kass på det faktiskt. Vinglig och stapplande. Nåja.

Näpp, dags att borsta tänderna och hoppa i säng. Tror nattlampan inte kommer lysa så många minuter ikväll.Tulpaner står på önskelistan. Det är så fräscht, särskilt med vita. Får fixa det imorron. 

Orginalbilden lånad hos kollitott.se

Välkomna hem

Småknattarna Tindra och Nike har varit i Thailand med sina päron och har landat här hemma idag. Bruna och fina och full av berättelser och upplevelser att berätta om. På topp tror jag att vi kan sätta att få rida på och bada med elefanter.

Välkommen hem!


Fotot har jag lånat från Facebook

Smile

Min bästaste bästaste brorsa har botat min svårt virusjuka dator så nu står den här och glänser som aldrig förr. Jag hade små, pyttesmå förhoppningar om att han skulle kunna få ut photoshop-biblioteket med alla projekt utan att dra in någon annan i virusträsket. Var helt införstådd med att sen behöva blåsa hela maskinen och installera om.

Förstår ni hur mycket jag ler nu, när han fixat ALLT, den bara står här och är snabbare än nånsin, fläkten är helt tyst och photoshop helt intakt med räcerspeed.

TACK TACK TACK SNÄLLA DU!

Det är bara en riktiga photoshopnördar som förstår känslan i att få tillbaka programmet helt intakt med inställningar, plug-ins mm mm mm som tar tid och kraft att få tillbaka

Jag hade några små planer på att lägga mig tidigt och läsa nyaste TARA som damp ner i lådan idag. Men nu vet jag var kommer sitta resten av kvällen  :-)

Fniss

Fika hos M, vi är några stycken 'damer' som snackar, skrattar och fnissar. Rätt livlig diskussion tidvis och jag undrar så här i efterhand om det var vad M´s lilla dotter reagerat på.

Hur som helst så viskar/väser hon i mitt öra efter ett tag: "Du den dära (nickar överdrivet tydligt åt S håll). Jag gillar inte hon. Inte min favorit om jag får säga. Förskräckligt opassande halsband"

Lilla L är bara 4 år så jag får kämpa för att inte vika mig dubbel av skratt, var tusan kom vuxentermerna som 'inte min favorit' och 'förskräckligt opassande'... festliga lilla unge. Hon lämnar dock inte sällskapet, sitter lugnt kvar och insuper mer av den vuxna atmosfären och jag bävar för vilka nya vuxentermer hon lärde sig ikväll  ;-)


Nyrastad och klar

Då var hunden nymotionerad och klar och dags för mig att dra till stan och köra en gymtimma. Behövs. Behövs.

Måndagmorron

Uppe med tuppen och pigg som en mört... kanske inte men OK pigg ändå. Ska jobba hemma och sticker ut på en Lex-promenad innan det är dags att dra igång. Så underbart med dagsljus redan nu, så här i ottan.

Hunden verkar tröttare än genomsnittet, trött efter allt springande och skällande efter skoter kanske... nåja, han brukar piggna i så fort vi kommit ut

Skön måndag på er!

Solsidan

Skön helg avrundas med lite jobb. Helt OK, helgen har varit skön som sagt. Soool och skönt väder och vi har varit utomhus från tidig morron (nåja) till sen eftermiddag.

Kolbullar, grillad korv, renfällar, solbrillor, apelsiner, långturer på skidor med hunden... perfekt batteriladdning inför en ny jobbarvecka.

Glömde bort Solsidan nyss, typiskt, det är annars en söndagsfavorit. Har inte kollat men hoppas att det strax är någon deckare eller annat lämpligt att avsluta kvällen och veckan med.

Gokväll!

Fredag imorron

Jösses där stack den veckan med ilfart. Men va gör väl det, fredag imorron och sen blir det sovmorron och en tur till stugan hoppas jag. Sol har någon lovat och innan det är motbevisat så får det stå för sanningen.

Ingen skidåkning ikväll, han bli lite väl mörkt för någon som är halvblind redan i dagsljus. Tog med jycken och stavarna på en rask promenad. Stavarna! Det har ALDRIG hänt förut. Tänkte så här: finns det någon slags motionsgud så borde denne ha uppfattat min insats och därmed gifvit mig pluspoäng. Rimligt va? Jag behöver pluspoängen tro mig!

Nåja, kvällen är här, sortera lite tvätt och krypa i bingen och läsa en ny obladad tidning sen. Sängen skulle vart nybäddad för att få den rätta åååh-va-härligt-känslan men annars känns det skönt och lite lagom vardagslyxigt att lägga sig med den där nya tidningen och läsa sig trött och sömnig.

Gokväll!

Ugnsrostade grönsaker och lime-marinerad fläskfile

Vilken underbar dag vi haft. Solsken och nysnö så att allt är vitt och fint. Lunchpromenad var ett måste förstås. Vi kontorsråttor på mitt jobb kan bli lätt gnälliga av att det är för fint väder ut när defacto får arbetsplats är inne. Mellan november och januari är vi väldigt sällan gnälliga. Av den anledningen iaf  :-)

Nu blir det middag, en repris hämtad från frysen och uppvärmd. Fy f*n va lättsamt. Gillart.

I övrigt så har jag jour ikväll oxå men tar mig en runda i skidspåret tror jag. Hunden har promenerat tidigare idag så han har luftat benen tillräckligt för att klara en innekväll.

HejHopp!


Älskade stora lillebror

Den större av mina mindre bröder fyller år idag. Födelsedagen firas på annan ort dock så vi får fira om en dryg vecka eller två.

Han har firat den med Elefant-safari enligt ryktet så jag antar att han inte saknar oss så förfärligt därborta i Thailand. Men grattis då brorsan!


Soffpotatis

En skön eftermiddag på SPA med sköna dofter, bubblor och utebad var precis vad jag behövde. Svävar ut därifrån som en ny och framförallt YNGRE människa  ;-)  ett tiotal år försvann där bland vita badrockar och tofflor. Lätt  ;-)

Vägde nyttigheterna upp med supergoda hemgjorda semlor sen.

Hunnit med lite Joel-bus oxå. Energi-boost den killen, han kan roa en hel släkt alldeles på egen hand. Roligast idag var att han drog av ett av sina jag-är-så-förbannad-trix.  Alldeles själv ute i hallen vilket såklart inte gav så stor utdelning då det inte fanns någon publik. Önskade reaktioner uteblev alltså, varpå han kliver upp, går in till köket och kör tricket i repris istället. Klockren show!

Har precis kommit hem från Frösön efter att ha skjutsat Ida på fest och passat på att sällskapsfika. Semlor igen  :-)  Tanken var gymet men soffpotatisen kröp fram så nu har jag boat in mig i soffan med katten och en massa kuddar och varmt gosigt täcke. Stormen viner utanför fönstret och tända ljus känns passande inramning på myset.


SPA och semle-kalas

Ledigt idag och Ida och jag drar och SPA-ar lite. Ska blir skönt... senare ikväll vankas det semle-kalas  :-) De e visst semmeldagen idag. Har jag förträngt och vi har minsann syndat och käkat X antal redan tidigare. Ajabaja där.

Jamen då drar vi då!

Tjohooo

Jobbat klart för idag och är ledig imorron. Fredagsfeeling  :-)
Hunden är bortrest så jag har inget promenadsällskap. Drar till gymmet istället och avslutar kvällen med stads-fika sen. Låter förträffligt! Tjohooo

Lägesrapport: Västra Jämtlands Fjälltrakter

Brorsan rapporterar från Thailand på FB, verkar inte så tokigt. Kikar ut och tar del av den makalösa utsikten från kontorsfönstret här i Åre: inte ens fram till balkongräcket. Snöstorm så taket lättar.

Jag är helt säker på att Thailand skulle passa mig perfekt just nu.

Superduperlugn dag i övrigt, masar på med tidsödande rapportskapande. Skönt att pricka av några såna på att-göra-listan  :-)

Fina fina du

Fint avsked av fina K idag. Jobbigt men fint. Kändes  helt hjälplöst ledsamt och alla tankar går till hennes familj som nu börjar en ny del av sin sorg.

Ännu en gång påminns man av att vara mer försiktig med det som verkligen spelar roll och lägga mindre tid på onödigt och oviktigt. Jag tänker rätt ofta på det men just idag är det mer verkligt än någonsin och tårarna bara rinner och jag har svårt att koncentrera mig.

Sov gott nu, fina fina du <3

Comeback?

Är det möjligen en comeback på gång... nåja, vi får väl se. Sugen på färg och form och PhotoShop-ådran skriker av svält. Min 'skaparmaskin' är fortfarande utslagen av virus så jag känner mig bakbunden och halt och enögd å allt det där.

Ska jobbas i helgen men till veckan kanske det blir ett ryck på fixa-maskin-fronten. Å sen, sen mina vänner finns det hopp för ny design här i mitt webb-hem och kanske det lockar fram bloggandet igen.

Hej  Hopp Galopp

RSS 2.0
Follow on Bloglovin