Hej då macken...

vår mack (och matvaruaffär) här i byn lägger ner nu i helgen. Det känns skitkonstigt. Den här byn är rätt liten men den expanderar på flera sätt. Det byggs ett helt nytt bostadsområde med en massa nya villor och vi blir alltså fler och fler här som behöver tanka och kompletteringshandla.

Statoil har bestämt sig för att lägga ner en massa småstationer som de kallar det och satsar desto mer på de som blir kvar. Nå´n slags policy som gäller fler bensinbolag har jag förstått. Det blir inte mindre ledsamt och tragiskt för vå by ändå... Älskade gamla mack..

Nu har vi bara 4km till närmsta mack (som ligger i Krokom) och i Östersund (15km) finns oxå en massa mackar förstås, men byns kärna dör liksom nu. Det är verkligen skittrist tycker jag och får en klump i magen av att gå in där och se alla tomma hyllor. Usch och fy!

Nu hoppas jag och håller tummarna för att det kommer byggas nå´t trevligt i 'Kilen' uppe vid E14 vid infarten till byn. Tyvärr bor det en mäkta tjurig och jädrigt fånig gubbe i närheten som har som hobby att skicka in anmälningar till alla instanser det går att tänka sig. Vad han anmäler? Typ allt om vi skall korta ner historien en aning. Nåja, det enda som händer är att han möjligen kommer att kunna förhala saker och ting, knappast förhindra dem. Det är det dock bara han som inser... Allt detta är dock en helt egen story...

Lycka till familjen Nilsson och vi bugar och bockar för att vi fått ha en jädrigt bra och trevlig affär och samlingspunkt så länge!

I väntans tider...

Missekatten Elsas mage är tokstor nu och bäbisar väntas när som helst. Hon försvann en vecka mellan julafton och nyårsafton så är rätt säkra på när denna graviditet startade, såvida det inte är hundens som är fader´n förstås  ;-)

Spännande och lite läskigt tycker jag att det är. Och besvärligt. Alla barnen skall ju ha ett bra hem sen åxå.

Nu skall jag käka en macka. På tvång, men jag får försöka se det som en fördel. Hade det varit en 'vanlig' jobbardag så hade jag istället varit tvungen att käka havregrynsgröt. Nu slipper jag det.

Idag börjar jourhelgen, bara å kavla upp ärmarna och ta sig igenom. Vi jobbar dubbelt så jag utgår från att det kommer bli plättlätt.

Igår skvallerfika här hemma. Tänk att man bara måste få skvallra och fnissa lite, ibland med och ibland utan vin. Igår fick det bli till te. Funkade det oxå  :-)  Tänker jättemycket på A, så himla jobbig situation. ***Kramar till A***


Mot Åre!


Det är förresten 10 grader kallt och har snöat mängder igen så påsksnön är räddad (specialare till dig Cissi, hoppas du läser nu)

Uppdämt behov av stadsluft

... ibland är det bara ett MÅSTE för mig att få bege mig till stan. Oftast utan en enda giltig anledning osså. Idag hade jag ärenden, eller snarare hade Sandra ärenden, men jag behövde en persienn till sovrummet så det så!

Hur som helst är det skönt att skrutta runt på stan och kolla lite här och där, kanske ta en fika som vi gjorde idag. Det urgamla Törners har blivit riktigt fräsigt förresten. Disken och 'fronten' på butiken/cafeet är jättefint. Övervåning har de oxå så det finns mycket sittplatser. Längst in i lokalen ser det dock ut som det alltid har gjort. Dit in är barnvagnsmaffian hänvisad. Vi gick upp för att slippet oljudet från arga barn som inte fick som de ville.

Malin 'råkade' få sluta lite tidigare så hon kom och gjorde oss sällskap. Maaaaaaalin, du e ju för fasen skitmycke´ledig och har hur mycket sovmorron som helst ju. Lökarlinje  ;-)

Behovet av stadsluft i mina lungor är fyllt för ett tag framöver. Nu har jag dessutom slut på lediga dagar, nu är det bara att bita ihop veckoslutet och helgen igenom. Det är trevligt med lediga dagar INNAN en jobbarhelg. Är det lätt att tycka DÅ. Vet hur det kommer kännas till helgen  ;-)

image66