Hej då macken...

vår mack (och matvaruaffär) här i byn lägger ner nu i helgen. Det känns skitkonstigt. Den här byn är rätt liten men den expanderar på flera sätt. Det byggs ett helt nytt bostadsområde med en massa nya villor och vi blir alltså fler och fler här som behöver tanka och kompletteringshandla.

Statoil har bestämt sig för att lägga ner en massa småstationer som de kallar det och satsar desto mer på de som blir kvar. Nå´n slags policy som gäller fler bensinbolag har jag förstått. Det blir inte mindre ledsamt och tragiskt för vå by ändå... Älskade gamla mack..

Nu har vi bara 4km till närmsta mack (som ligger i Krokom) och i Östersund (15km) finns oxå en massa mackar förstås, men byns kärna dör liksom nu. Det är verkligen skittrist tycker jag och får en klump i magen av att gå in där och se alla tomma hyllor. Usch och fy!

Nu hoppas jag och håller tummarna för att det kommer byggas nå´t trevligt i 'Kilen' uppe vid E14 vid infarten till byn. Tyvärr bor det en mäkta tjurig och jädrigt fånig gubbe i närheten som har som hobby att skicka in anmälningar till alla instanser det går att tänka sig. Vad han anmäler? Typ allt om vi skall korta ner historien en aning. Nåja, det enda som händer är att han möjligen kommer att kunna förhala saker och ting, knappast förhindra dem. Det är det dock bara han som inser... Allt detta är dock en helt egen story...

Lycka till familjen Nilsson och vi bugar och bockar för att vi fått ha en jädrigt bra och trevlig affär och samlingspunkt så länge!

I väntans tider...

Missekatten Elsas mage är tokstor nu och bäbisar väntas när som helst. Hon försvann en vecka mellan julafton och nyårsafton så är rätt säkra på när denna graviditet startade, såvida det inte är hundens som är fader´n förstås  ;-)

Spännande och lite läskigt tycker jag att det är. Och besvärligt. Alla barnen skall ju ha ett bra hem sen åxå.

Nu skall jag käka en macka. På tvång, men jag får försöka se det som en fördel. Hade det varit en 'vanlig' jobbardag så hade jag istället varit tvungen att käka havregrynsgröt. Nu slipper jag det.

Idag börjar jourhelgen, bara å kavla upp ärmarna och ta sig igenom. Vi jobbar dubbelt så jag utgår från att det kommer bli plättlätt.

Igår skvallerfika här hemma. Tänk att man bara måste få skvallra och fnissa lite, ibland med och ibland utan vin. Igår fick det bli till te. Funkade det oxå  :-)  Tänker jättemycket på A, så himla jobbig situation. ***Kramar till A***


Mot Åre!


Det är förresten 10 grader kallt och har snöat mängder igen så påsksnön är räddad (specialare till dig Cissi, hoppas du läser nu)


Uppdämt behov av stadsluft

... ibland är det bara ett MÅSTE för mig att få bege mig till stan. Oftast utan en enda giltig anledning osså. Idag hade jag ärenden, eller snarare hade Sandra ärenden, men jag behövde en persienn till sovrummet så det så!

Hur som helst är det skönt att skrutta runt på stan och kolla lite här och där, kanske ta en fika som vi gjorde idag. Det urgamla Törners har blivit riktigt fräsigt förresten. Disken och 'fronten' på butiken/cafeet är jättefint. Övervåning har de oxå så det finns mycket sittplatser. Längst in i lokalen ser det dock ut som det alltid har gjort. Dit in är barnvagnsmaffian hänvisad. Vi gick upp för att slippet oljudet från arga barn som inte fick som de ville.

Malin 'råkade' få sluta lite tidigare så hon kom och gjorde oss sällskap. Maaaaaaalin, du e ju för fasen skitmycke´ledig och har hur mycket sovmorron som helst ju. Lökarlinje  ;-)

Behovet av stadsluft i mina lungor är fyllt för ett tag framöver. Nu har jag dessutom slut på lediga dagar, nu är det bara att bita ihop veckoslutet och helgen igenom. Det är trevligt med lediga dagar INNAN en jobbarhelg. Är det lätt att tycka DÅ. Vet hur det kommer kännas till helgen  ;-)

image66

Finfrämma´t

jo´rå visstse´ru. Sandra har förärat hemmet med ett litet besök. Skönt att ha dig hemma gumman!

Ostfyllda köttfärsbiffar med pasta till middag som vi delade med mamma och pappa och Anders. Trevligt med sällskap runt bordet som vanligt.

Ikväll lite jobb men annars har vi snabbkollat på 'Grannfejden' -- shit vilka människor det finns. Tur att vi har snälla och beskedliga grannar här hos oss. Vilken mardröm det skulle kunna vara annars!

Tidigt i gryningen

... har jag klivit upp, fixar nu lite jobbgrejor och planerar sen att sova en stund till. Ledig idag och imorron. Härligt. Jobbar visserligen i helgen igen, men det gör inget... iaf inte idag  ;-)

Hur är det möjligt?!!!

image65

att det var så illa hade jag ingen aaaaning om. Hugahuga sommarstuga. 9 kilo mer än jag trott. Det var mer än tillräckligt och anledning nog redan innan dessa 9 kilo. Äh, fy fasen va smaklöst, nu är det dags att sätta fart.

Suttit på väckelsemöte och lyssnat på prästen ett tag. Frälsningen är nära, halleluja osv. Sitter där och lyssnar lite slött där hon predikar om den ena prylen efter den andra som jag borde köpa, hallelulja. Det enda som kunde tänka på var att hon liknade en väckelsepredikant i sitt sätt att prata osv. Ulf Ekman på nå´t sätt, fast viktväktarnas variant då förstås. Snopen man blev när man låser upp bilen på parkeringen sen, med en påse grejor för 245 kr i handen. När köpte jag dom? Haha  :-) Såklart köpte jag det där med nå¨n slags baktanke där jag inbillar mig att detta då möjligen är min garanti för success. Heja prästen, det lyckades!

Jag får äta 20points varje dag. Det är mer än jag brukar och är van, måste säga att det finns en motvilja till att äta MER mat när jag vill bli snygg-snabb-och-lätt. Skumt!


Nä nu får det vara nog...

..med slarvande vad gäller mat, motion och hälsa överhuvudtaget. Va i h*e, att det ska va så svårt! Jag vill ha massor av mer kondis och flås, väga mindre och känna mig piggare överhuvudtaget.

Nu sticker jag till viktväktarna!

Jag är 5, vad är du?

kikade som hastigast förbi på en blogg som jag läser då och då: Cissi´s, och hon hade gjort ett test som jag blev så nyfiken på att se vad jag skulle 'få'

Här är resultatet, fnissar lite när jag ser att 'brist på tålamod kan ligga till din last'   ← Noshit Sherlock, men oroa er inte, jag tänker inte börja supa eller knarka  :-)


Livsväg 5, den ideala coachen:
Femmor är människor som älskar förändringar. De är beredda att kasta sig in i nya saker och gör det med stor entusiasm. Att ha förutfattade meningar om andra försöker de undvika, istället försöker de se det positiva i alla de möter.

Har du livstalet 5 så har du ett stort behov av att känna dig fri. Du har en mångsidighet som de flesta saknar och tar för det mesta livet med en klackspark. Ditt goda humör och snabbtänkta intellekt motiverar ofta andra människor och detta medverkar till att du många gånger står i centrum när du träffar dina vänner. Du avskyr bråk och gräl och för att lösa en konflikt föredrar du att diskutera. Dessutom utstrålar du en sexuell dragningskraft.

Brist på tålamod kan ligga dig till last och om du inte känner dig tillfreds med dig själv kan du lättare än andra börja missbruka sex och droger. De flesta med livstal 5 brukar hamna i denna riskzon någon gång i sitt liv men de som är medvetna om sina begränsningar klarar av att hålla det under kontroll.

Här kan du se vilken siffra du är allt bygger 'bara' på siffrorna i ditt födelsedata

Lunch i stormen

... jobbarlördag och här i Åre blåser det från väster till öster. Snön yr så vi ser inte ens ner på sjön här uppifrån kontoret.

En lavin har gått i Tege på förmiddagen, som tur var ingen person inblandad och fjällräddningen har kallat hem alla sina och betraktar larmet som avblåst nu.

Blir påmind om hur vansklig naturen kan vara och med lite mänsklig hjälp kan det gå riktigt illa (en tragedi från förrförra vintern ligger fortfarande färskt i minnet).

Till alla skiers i Åre vill jag bara säga: Inga dumheter! Åk ingenstans där ni riskerar era eller andras liv! Take it easy!

LAVINRISK


Betydande - Mänskligt utlösta laviner sannolika. Spontana laviner möjliga.
Var mycket försiktig i lavinterräng.

Vårkänslor

... fick jag inte men satte lik förb* upp de limegröna gardinerna i köket så det blev liksom vår av det hela ändå. Bara lite dammsugning och golvsvabbande så sticker jag ut med hunden sen.

Skönt väder ute, t om sol, men vintermänniskan i mig gråter en aning och konstaterar att det milda vädret regn och blåst gräver stora hål i snötäcket. Lite mera vinter vill jag ha, när påsken är slut kan våren få ta vid, inte tidigare.

Småkusiner PartII

Tindra är familjens lilla gogumma. Det är brorsans äldsta och hon fyller 6 i sommar. Det känns konstigt. Att hon redan är förskolestor alltså. I höst kan hon göra sällskap med Ida till skolan. Ida början 8:an och Tindra i F1:an.

Till skillnad från sin lillasyster så är Tindra otroligt eftertänksam och klok och framförallt så är hon jättenyfiken på allt och vill lära sig saker hela tiden. Kunde läsa redan förra sommaren, kanske t om var tidigare, läsa och skriva  och vill redan nu ha tal att 'räkna på'. Om man ger henne ett tal så klurar hon på det en stund och kommer sen med svaret. Oftast helt rätt. Addition med låga tal är snart för lätt och i helgen prövade vi på subtraktion oxå och det lyckades hon lika bra med.

Tindra är säkert inte smartare än andra barn men hennes störtsköna egenskap att alltid vilja lära sig saker kommer att ta henne långt. Nyfiken och vetgirig. Tribute to Tindra.

Nu låter det som om Nike är helt oklok och inte vill lära sig saker, så där det såklart inte, men skillnaden mellan dem är gigantisk i det här avseendet. Nike rycker på axlarna och säger möjligen 'Jaha' eller tittar på en med en min som betyder ungefär 'Herregud har du inget mer intressant att säga' medan Tindra lyser av intresse och direkt ställer frågor och fortsätter att vilja veta mera och mera hela tiden.

Bild på Tindra ofcourse

image63

Dagen före helgens jobb

.. och jag e ledig. Häääärligt och galet skönt. Skall käka frukost med Roffe som skall åka uppöver om en stund, sen skall jag hoppa tillbaka i sängen och läsa en bok som jag påbörjat. Ödets Vindar -- nå´n slags sekelskiftsromantisk bok tror jag utan att veta helt säkert. Jag vill ha mera spänning och läser hellre deckare men den här boken 'kom med på köpet' vid en levererans från bokklubben jag är med i. Så jag tjänar alltså pengar på att läsa den  ;-)

Idag är det storm ute och nå´ra grader varmt, inte så bra vinterföre. Tror att sportlovsfirarna vill ha nå´n grads kyla och vindstilla. Igår var visst alla liftar öppna inkl kabinbanan, så lär det inte bli idag då tyvärr.

Fredagskänslan i kroppen, skön tillvara på nå´t sätt. Igår var vi in och kollade på I am Legend med WillSmith. Knepig film som började både spännande och bra trots monster a´la Sagan-om-ringen, men slutet förstörde det mesta. Tror att pengarna tog slut innan de kommit så långt. Någon 2a lär det inte bli iaf och det får det ändå bli lite credit´s för. Rätt vanligt att filmmakare hoppas på succe och därmed har byggt in en möjlig fortsättning till en 2:a och en 3.a. Tvåan kan väl funka men vid 3 börjar det bli pinsamt.

Tänkte käka en bit innan filmen så vi landade på Dalwhinnies  Där är alltid trevligt tycker jag. Väl värt ett besök men igår var vi mätta och den beställda nachotallriken fick stå mest orörd. Nästa gång vi går dit får det bli annat!


http://www.dalwhinnie.seOK, frukost och sen i säng!

Familjens clown

... Nike e brorsans yngsta och hon bereder oss hela tiden med skratt och fniss, men hon börjar bli lite för stor och medveten så vi får försöka låta bli att gapskratta. Hon kan bli lite förnärmad numera...

Nike har nog mer eller mindre levt på sin charm hela tiden, hon ser för det första ut som ett litet busfrö och sen har hon ungefär en miljon roliga kommentarer på sin repertoar. Många av dem alldeles för interna för att någon utom familjen skall uppfatta dem som det minsta roliga, men nå´ra av dem  helt klockrena i allas öron.

Vad sägs om nå´ra exempel:

Tindra har gjort en jättefin teckning till farfar, en så´n där teckning där hon lagt ner hela sin själ med massor av detaljer och fina färger osv osv. Nike som inser att hon oxå vill ge farfar nå´t, men inte riktigt  har tänkt lägga ner så mycket möda på det, sträcker fram ett  helt oritat, vitt ritpapper och säger nå´t i stil med: "Varsågod Farfar... det har snöat"    Haha, så jädra uppfinningsrikt  :-)

Tjejerna har lekt och grejat och det är rejält stökigt med alla småprylar överallt på golvet och jag säger att det är dags att plocka ihop, för det är nå´t annat på gång. Tindra och jag börjar plocka ihop men Nike står och kollar på förödelsen och säger sen "Nä, nu är det dags för mig att dra"   

Tindra och Nike skall käka hos mamma (sin farmor) och Nike sitter och drar gaffeln så det skriker i porslinet. Ingen säger nå´t till henne i hopp om att hon skall sluta själv. Det gör hon inte men ställer efter en stund frågan till farmor  "Tycker du om när jag gör så här?" Varpå det självklart kommer ett "Nej" från min mamma. Nikes svar kommer dräpande direkt: "Varför säger du inte åt mig då?"

Haha  :-)

och en liten bild på tösen så att ni vet vem hon är om ni skulle bli utsatt för något av hennes 'trix'  ;-) här sitter hon i Roffes knä och funderar ut nästa hyss

image62

Vinkar till publiken

Tar och vinkar till min publik här på bloggen, nåra av er väääääldigt anonyma andra inte

*vink*
*vink*

Lägesrapport: 17 februari 2008

Dagen ligger i kolumn: Söndag i kalenderna på väggen i köket. Det innebär att helgen tar slut idag och en helt vanlig måndag är i antågande.

Sammanfattning av  helgen:

Fredag -- Hemma på da´n och låg i soffan och hostade. Sen upp till Åre för Wallmansbesök (inte helt rumsrent, jag vet. "Är man inte på skolan på dagen så får man inte gå på klassfesten sen heller").
Betyg Wallmans: Sådär. Maten hade vi hört mycket fint om men visade sig vara överskattat. Iofs är jag jädrigt snuvig och förkyld så mina smaklökar lär inte vara på topp, men inga av de övriga 7 personerna i vårt sällskap hade så mycket hyllningar att ge. Nä, för så mycket pengar vill vi ha mer klass på maten helt enkelt. Showen var oxå sådär, duktiga människor? Japp, utan tvekan, men det levererades ungefär som förväntat, inget mer. Det är just det där 'mer' som ger bonuspoängen.

Lördag -- Liten sovmorron och sen hundvakt för hela slanten. Astrid tittade hit för att resten av släkten var iväg och frös på skidstadion. Tindra och jag tog jyckarna och drog iväg på byn på promenad. Köpte gott lördagsgodis och myste i soffan till 'Hitta Nemo' sen.
L och P på Melodifestivalkväll sen. Trevligt, men en jädra skräll att Carola inte gick vidare till finalen direkt. Haha  :-) Hon blev nog rätt snopen ändå.

Idag Söndag -- hundpromenad. Fick bli en kortare tur i skogen. Fika i bagarstugan hos mamma där det bakades för fulla muggar. Familjemiddag hos mamma sen. Alltid lika trevligt. Idag fick det bli Tacos. Premiär för M, glömde att fråga vad hon tyckte. Kvällsfika och lillebror sen och tv-spelande med Tindra och Nike. Fick däng på ett ap-spel. Hmm, får bli revanch. Har vinkat av P och L som åker  hemöver imorron.

Nu: har jag badat med tända ljus och en tjock inredningstidning, jobbat undan en del gammalt lagrat... Nu är det Wallander-dags!

Time to go!

G R A T T I S   P Å    N A M N S D A G E N    S A N D R A  ! ! ! !Ledighetstorsdag

lovely! Har tagit sovmorron och precis klivit upp, kom på att jag inte aktiverat frånvarohanteraren på min mail. Ajabaja, det ser inte så snyggt ut. Har därför loggat in alltså. Inget jobb dock. Redan stängt ner.

Halsen känns omöjlig att svälja med och nu är jag täppt i näsan oxå. Hmmm, hesheten var alltså en begynnande förkylning.

Igår var vi en tur till Östersund för att se L´s kusin spela i Patriks Combo www.combo.nu , hmmm, visade sig att det var en supé-tillställning som dessutom var slutsåld så vi fick skippa just det. Var kvar i VM-tältet bara en liten stund och drog sen på stan. Käkade på BishopArm´s. Gott och trevligt!

Ni som befinner er inom rimligt avstånd till Östersund just nu måste bara ta och göra ett besök framför Rådhuset. Där pågär varje kväll ett ljus- och ljudspel på fasaden till huset. Hur häftigt som helst! Har tagit fenomenet ljusshow till en annan nivå! Applåder!

Whats for today then:
-- ta hand om tvätten (japp, har dragit ut på det som vanligt)
-- dammsuga (katten får boningen att se ut som ett bo för virvlande dammråttor med vitt hår)
-- promenad (hunden behöver luftas)
-- stan (för att hitta kläder till morrondagens kväll på Dippan med Wallmans Show) <-- Ser fram emot

Now, up to it!

Vad har hänt?

... med mitt 'gamla' jag? Den vanligen så kvällsalerta människan vill inget hellre än att somna så fort kroppen sitter still. Har nog inte varit så här kvällstrött någonsin tidigare tror jag. Kan man ju tro att det istället skulle infinna sig en viss morronpigghet. Nix.

Ikväll har jag sprungit nå´ra varv i området, sällskapat med L och jyckar. Skönt väder ute och välbehövlig motionsrunda för oss alla. Mötte förresten ett gäng skidentusiaster av tyskt påbrå (gissning). SkidskytteVM har spridit sig ändå ut till oss utanför stadsgränsen. En liten parantes i just VM-sammanhanget är att poliserna som skall upprätthålla lag och ordning bor denna gång i Åre och pendlar alltså en himla massa mil varje dag (med en massa bilar). När det var AlpinaVM i Åre (eller om det möjligen var NATO-konferansen) så bodde konstaplarna istället i Östersund. Hmmm, dom hade nog otur dom som skulle stå för tänket där. Inte minst ur den så aktuella miljösynvinkeln.

Nä men nu är det dags att mobilisera lite pigg hjärna och ta och byta lite versioner och uppgradera lite av varje. Har 'dragit' på det ett tag. Har helt enkelt varit så trött att det inte gått hålla mig vaken... Mera C-vitamin till folket!

Sen go´natt allihop!

Girlsen

Jahapp, måndag igen. Vanligt strul på jobbet, inget att skriva om. Gårdagens skotertur resulterade i en skrovlig hals och delvis borttappad röst, men det var det värt. Lätt!

Idag har L och P varit till Åre och skidat med Sandra. De fick strålande sol och bara nå´ra kallgrader. Åre från sin finaste sida. Trevligt!

Har städat lite här hemma och skall tvätta undan värsta högen nu hade jag tänkt. Ett skitigt jobb men nå´n måste göra det  :-)

Bild på girlsen, jag har gjejat i PS, asroligt program men det stjäl för mycket tid när man sätter sig. Finns för många vrår att utforska i det programmet.image61

Sportlov på norska

OK, då var det söndag igen och just idag går startskottet för norrmännens sportlov. Det innebär rustning på vår avdelning och vi har dubbelbemannat nu alla sportlovshelger framöver. Har visst missat en massa samtal främst förra helgen och det är ju inte så snyggt vare sig i statistik eller för den som inte fick svar på jour-numret. Därav rustningen till tänderna. Jag jobbade med C igår och den rustningen var ett fiasko. Vi slogs om samtalen och det var stundvis helt tyst. Nåja, fick ju avklarat en del annat förstås.

Roffe åkte snowboard för första gången på typ 15 år eller nå´t igår. Vårt kontor ligger i samma byggnad som HC och med helikopterplattan strax utanför så går det inte missa när det har hänt saker främst i backen. Igår var det 'helikopterdags' strax jag börjat jobba. Hoppade till i magen direkt och jag blev tvungen att kolla ut... Hans åkning hade dock gått bra och han har numera enligt egen utsaga snowboard-skills så det räcker för att dra ner brallorna på halva arslet och sätta på sig en alldeles för stor huvtröja och en  mössa som inte åker av förrän möjligen i duschen. Coolt.

Igår kväll käkade vi i stan, skitfränt nu under Skidskytte-VM, hela Östersund är ute och rör på sig, det är folk och kula arrangemang överallt. Vi trodde vi var smart och skulle äta någonstans på Frösön för att inte behöva köa eller vänta på maten. Och trodde att den tanken var unik. Jävligt puckat! Det var massor av folk även där, men vi fick vår mat som fick bli pizza på en krog som heter Hoggar´s. God pizza, trevligt ställe.

Sen uppvisning i höga hopp på skoter och skidor i Österängparken. Ida och jag tänkte strunta i det och åka hem och hyra film istället, men fick pga av en felkörning i stan en helt perfekt utsikt från bilen så vi satt kvar och kollade. Skithäftigt som vanligt och allt folk och hög musik gör sitt till för stämningen. Kul!

I fredags var vi på invigningen förresten. HELT GALET MYCKET FOLK! Den koncentrerade folkmassan mellan torget och badhusparken slår yran -- lätt. Har aldrig sett så mycket folk på samma ställe. Ett stort minus till arrangörerna som förmodligen inte förutspått mängden av människor som ville se. Badhusparken är för liten, men är trevlig som lokalitet så ett stort gäng med storskärmar och framförallt högtalare hade gjort att alla människor iaf känt att de var på invigningen. Överallt, var vi än gick  (för övrigt kind-mot-kind med alla hela tiden) så var folk arga och besvikna. Ordet värdelöst haglade mest frekvent tror jag.

OK tillbaka till idag och to-do-for-today
-- Malin har dragit till Åre och städar lägenheter på Brunkulle och tjänar stålar´s
-- Frukosten står på bänken och vi är på väg på skotergalej. En tur runt Åkersjön mest för att bara åka vilket är rätt ovanligt för oss. Vi åker mest till stugan och håller oss däromkring sen. Sällan nå´ra rena skoterturer numer, så detta skall bli roligt.
-- L och P är på väg upp. Kommer i em. KUL!
-- Får bli en jobbkväll, versionsbyte som jag dragit på för att jag varit toktrött på kvällarna och inte orkat ens logga in och tänka
-- Lex står vid dörren och säger att han måste ut NU, så jag får avsluta här

Ses!

Redan onsdag

en helt vanlig onsdag har avlöpt utan större landmärken...

Fortfarande lite trött efter personalfesten i måndags. Dansbandstema och en rolig kväll, hoppas på att få fram nå´ra bilder senare. Roffe i arrangörsstaben hade lurviga polisonger och musche. Såg fördjävligt komisk ut.

En sak förbryllar mig dock, hur kunde jag hamna sist i kön på duschen innan festen? Den utredningen är nog nedlagd, men jag är van att ha första (och längsta) tjing på duschen, och det är jädrig sällan det står en vaktmästare i bara kallingarna i mitt duschrum. En vaktmästare som dessutom tog kvinnligt lång tid på sig att 'piffa'. Nåja

Övrigt på listan:
-- Idag har jag solat=sovit en halvtimma. Varmt och skönt för en frusen kontorsråtta
-- Korv och makaroner till middag. Resterna till Lexan redan direkt i hans skål (så han slipper stjäla)
-- Malin hade VG+ på sitt matteprov
-- S har messat till Roffe och berättar att de har det bra. Roffe andas därmed igen.
-- magknipen från nå´ra dagar tillbaka är bra nu (peppar peppar), har slutat att överkonsumera juice, kanske var lösningen på magontet.  


Nu kvällspromenad med djuret, vi går till O och M och kollar läget

Over-and-out


Summa summarum

... av helgen är att förutom att den gått alldeles för fort som vanligt ändå har varit avkopplande och skön.

Delar av helgen:
-- stugan, härliga ställe. Snö så in i... Hela längden på min stav minus handtaget. Lex fick jobba som en tok för att kunna ta sig fram i djupet.

-- 20 grader kallt idag. Vintrigt och kallt om näsan.

-- Julgardinerna i köket är utbytta

-- Har käkat pastamiddag som jycken tog sig friheten att äta upp resterna av. Jovisst, han tog dem från bänken. Vilken jädra typ, det börjar bli en (o)vana! Ligger sen skamsen i puffen. För sent! Du är inte förlåten ändå!

-- Jag byter version nu och är snart klar och skall kolla klart på Wallander

Ungefär på det viset

Ha´de gott

Gomorron...

... skönt 'liten' sovmorron, den behövdes nog för jag känner mig piggare och gladare än på länge  :-) Idag blir det stugan, SOM JAG HAR LÄNGTAT! En dusch och lite frukost nu sen avfärd till fjällvärlden.

Igår en kvällspromenad med jycken som hade massor av spring i benen, husse är sjuk så Lex har fått vara co-sjuk oxå och mest hållit sig inne  helt enkelt. Snabba galna 'tok-rundor' på golfbanan tog död på de värsta myrorna i benen. M och O och deras hund Astrid dök kom körande från Östergötland igår och landade hos mamma och pappa på kvällningen. Trevlig fikastund och roligt att ses som vanligt. Astrid hade precis löpt och det uppfattade såklart Lex. OK, alla som vet hur en hanhund ser ut och låter med en löptik i närheten vet vad som hände och hur det lät  :-)

Nä, dags för frukost och dusch, inte slösa på dagens minuter!

RSS 2.0
Follow on Bloglovin