Inte så mycket kvar...

... nä, tänk va fort det gått.

Idag har vi haft en skön sovmorron, 'läst' lite ur Livstid av Liza Marklund. Det är en ljudbok så vi har egentligen lyssnat och tanken med boken är att den skall 'läsas" i bilen till och från jobbet, men boken e så bra så vi fuskade lite och tog med den in. Gillar Marklund överhuvudtaget och ljudböckerna är inlästa av Katharina Ewerlöf och hon läser den lättsamt och bra.

Promenad med Lex, tände en liten eld och filosoferade lite och helt plötsligt hade halva dagen gått i ett huj. Tjejerna rusade runt här hemma som höns och skulle iväg på varsitt. Kvar sitter jag och Roffe och njuter av lugnet. Vi ska laga god mat och bara mysa har vi tänkt. Det är inte så ofta vi är helt för oss själva, det ska bli skönt.

Nä, en liten macka och ett glas juice, middag och matlagning är nå´ra timmar bort.

Gott Nytt År till alla!

Trolltider

Kommer ni ihåg den julkalendern? Den går varm här hemma nu, i nytt fodral, numera i DVD-format alltså. Vår gamla VHS har lagt av för länge sen.

Vi har jättemånga julkalendrar på VHS och nu när vi kikar på den här gamla godingen så kommer suget att se resten av de gamla oxå. Hmmm, skulle fått över dem på DVD istället, alternativet att laga upp vår gamla eller köpa en ny VHS känns inte så lockande.

Jo, det var väl ungefär hur funderingarna går ikväll  ;-)

En annan sak, Sandra är rödhårig. Vääääääldigt rödhårig, eller för att uttrycka det som Malin: "julrött". Just nu står S i duschen och förtvivlat försöker matta nyansen något

Tvåtusenåtta

.... lördag idag och vi är inne i 2008 års sista vecka. Det är ju märkligt att ett år kan gå så fort. Jag borde kanske sammanfatta året som gått lite men det får nog bli sen. Just här och nu känns det inte som året innehållit så mycket att skriva om egentligen.

Minns att jag vid nyårstider i fjol lovade mig själv att 2008 skulle bli ett bättre år och det har det blivit på ett sätt. Jag tog tag i min jobbfrustration och avsaknad av utmaningar och förkovrar mig, på egen hand iofs men det spelar ju ingen roll. Efter nyår står ett par kurser till på tur och bara väntar på att få starta.

Det finns dock andra saker som fortfarande inte kommit så mycket längre tyvärr. Det är väl min utmaning inför 2009 antar jag!

Idag:
Sovmorron, ledig idag och ingen telefonvakt längre.
Käkat familjefrukost, det är inte alltid vi lyckas att få ihop det med att alla är uppstigna och dessutom hungriga vid samma tidpunkt
Till stan med tusentals andra, vi skulle hämta Ida´s telefon som varit på lagning men som inte var lagad trots allt  :-(
Fikat/Ätit på Tages
Varit till mamma och pappa och kollat i en ny bok som de köpt. Den berättar om finurliga människor i Södra Storsjöbygden som uppfunnit saker, tillverkat saker och stått i på ett anmärkningsvärt sätt. Min mormors familj drev en kaggfabrik där, intressant att läsa och framförallt att slå samman den historien med de nå´ra 'hål' som fins i den släktforskning som jag gjorde för 100 år se´n eller nå´t.

Dagens sågning går till OnOff för att de har så uselt 'system', man måste ta en kölapp för att ens få veta priset på vissa varor. Härligt blir det då när man har kölapp 181 och det på displayen står 130 nå´nting och bara en person som betjänar. Senare om man mot förmodan har lust att handla nå´t så skall man stå i en ny kö där det iofs bekänas av hela 2 personer. 1ggn i kö måste räcka! Tänk sen om du råkat ställa dig i kassakön för att lämna tillbaka nå´t. Du står där i 20 minuter innan  du kommer tillräckligt nära kassan för att där se ett anslag om att returer inte tas om hand i kassan direkt. Näpp, du måste ta en kölapp hos säljaren först, för att där få ett papper som du sen skall gå till kassan och köa igen för att ev få tillbaka nå´ra pengar. Topp! NOT!

Nä, nu ska jag dricka en julcider och se om lusten att kila iväg på hemvändarpuben infinner sig. Skulle vara kul tror jag, förra året var en succe´

Morronpasset

Klockan är 8 och jag är pigg och alert. Jooooo, jag är det, de e sant. Nu ska jag jobba med ett par snabba grejor (tror jag) och sen blir det nog en morronpromenad innan resten av min familj har vaknat och det kan bli fråga om frukost.

Igår hade vi det så himla skönt, vi lallade runt här hemma hela da´n. Kikade på TV, lyssnade på musik, körde lite frågesport, mera tv osv osv. Verkligen en superhärlig juldag. Nästan som en så´n man hade när man var liten och inte FICK hitta på nå´t med kompisarna för att det var just juldagen (eller annandagen för den delen). Det var lika bra att ta det lugnt och bara låta dagen gå liksom. Det gjorde vi som sagt.

God Fortsättning

efter en ganska fullmatad julafton kan vi idag bara ta det lugnt och lulla runt här hemma och må gott. En trevlig och skön julafton med stora släkten. God mat förstås, trevligt sällskap och påhälsning av Tomtemor (!) med häst och släde och stora förväntansfulla barnögon. Precis som det ska vara.

Lex och Pixel firade julen på lite olika sätt, Pixel med att springa runt som en tok hemma hos mamma och pappa och röja med allt han hittade, högt och lågt, Lex lite mer betraktande. Så mycket folk att bli klappad av och så mycket gott att äta. Mumma även för jycken.

Mamma fyller ju år på julafton och det har nog aldrig varit direkt en höjdare för det firande 'försvinner' ju lite i den allmänna julyran, grattar henne lite extra idag istället:

GRATTIS MIN ÄLSKADE MAMMA!

Idag och imorron har jag bakjour vilket innebär att jag jobbar 'light', jag har knåpat med ett par smågrejor nu och behöver inte göra mer om det inte kommer in mer ärenden och min kollega tycker att hon inte hinner med. Skönt, jag kanske t om hinner ta en promenad i det fina vintervädret sen.

Sandra och jag har varit på Julotta (som vanligt, faktiskt), alltid mysigt även om man är tröttare än tröttast där i kyrbänken. Kyrkan i det närmsta full och de psalmer som spelades var i år bara 'kända' julsånger. Till det oxå körens julsånger som xå var juliga. Det kan vara lite si och så med det. Julsångerna alltså. Där är jag nog gammaldags antar jag, jag vill höra Stilla Natt, Nu tändas tusen juleljus osv...

God Fortsättning på er allihopa.Uppesittarkväll...

Äntligen! Åh... vi drar till en enslig stuga, med stearinljus och eld i öppen spis och skall rimma in julen. Kvar att göra är AV 'måsten' är alltså rimmen... Med oss har vi whiskey och lite annat gott som kommer göra rimmet otroligt klurigt  ;-)

Off we go!

EN GOD JUL ÖNSKAS ER ALLA!

Hemma e bäst

... hemma igen. Skönt att öppna dörren, en go och glad hund möter upp och vill 'prata'  och hemmet är städat och julfint. Så skönt. Helgen har varit som väntat, dvs rätt stökig, idag ovanligt lugnt på telefonen men ärendehanteringssystemet har fått¨påfyllning som vanligt.

Snödrev på vägen hem och jag mötte en ideligen strömmande fåra av vad jag förmodar är julfirare på väg till sina stugor. Tänk att det bara är ett par dagar kvar nu. Det går ju för fort, jag hinner inte njuta tillräckligt!

Nu ska jag fortsätta jobba undan så jag slipper kvällsjobb måndag och tisdag för då vill jag bara fixa med julmat och julgotter

Skön söndag. Klockan 21 är det förresten Heartbreak Hotell, den vill jag se (igen).

Nystädat och julfint

Sandra mailade idag och meddelade med dessa bilder att Pixel sänder sina hjärtliga julhälsningar


Jamenvisst, självklart :-)

Har fått den här på mailen ett par gånger nu och den är förtjänar sin plats  ;-)

 Här är något ni kan fundera på inför stundande jul!
 
 Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.
 Tjurarna fäller sina i början av vintern.
 Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.
 Det betyder att alla jultomtens renar är honor.
 Det borde man ju ha begripit.  
 Det måste vara kvinnor som klarar av...  
 
 ....att dra en fet karl i röda kläder,  till rätt adresser,  
 runt hela jorden, på en enda natt, utan att åka vilse


Julfint

OK, en jobbarhelg inleds härmed. Skall byta version ikväll igen så jag sitter just nu och käkar en macka med avocado, tomater och flingsalt på. Mums! Till det colalight (såklart)

Liten middagspaus och jag hinner med ett inlägg tror jag.

LuciaPuben förra lördagen var rolig, fartig och folkig och vi gjorde en skön vinst så det klirrar fint i kassan nu. Kul!

Hemma är nu julen invigd med pompa och ståt. Det betyder att vi har städat, pyntat och klätt julgran och stått i och sen suttit och myst i soffan och bara tittat på julens representanter.

Har gjort ett stort avsteg från mina traditioner och det gjorde lite ont i hjärtat när vi bestämde att alla tomtar inte får komma fram den här julen. Vi har tomtar och pynt i x antal kartonger. Maaasssor med grejor och det mesta har fått komma fram bara för att de alltid har stått framme, inte för att de är särskilt fina eller passar särskilt bra någonstans. I år fick många alltså ligga kvar i kartongen, förpassade tillbaka till förrådet med en ny lott i fickan inför nästa juls dragning. Bättre lycka nästa gång eller nå´t. Nå´ra är dock favoriter och de bara MÅSTE fram. Favoriter är de för att de är fina, gamla eller väcker särskilda minnen...

Tänkte lägga ut lite bilder igår men sloknade framöver kvällen så det blev aldrig av och nu är jag förpassad till fjället nå´ra dagar så det får bli sen.

Färdig med julklapparna är jag oxå. Utom möjligen en som inte kan anses helt klar ännu. Hinns på måndag eller tisdag så de e lugnt  ;-)

Fikat/käkat med A och H på byn idag, de har knoppat på Copperhill inatt och vi sammanstrålade nera på gamla station och käkade gott och mycket, de skulle SPA:a sen (iaf H), det var nog skönt att få skämma bort kroppen lite.

Näpp, kanske blir ett inlägg till senare, Sandra har mailat ett par festliga bilder på Pix

Ledig torsdag

Ledig idag och jag har irrat runt som en galen. Varit till skogen med Lex, så han har fått springa bort lite inbodd rastlöshet. Hämtat en julgran så fin så fin. Joooo, vi ska julpynta ikväll. Man får det så det så.

Julstädningen håller jag på med så det är rotigare än vanligt här, har en förmåga att dra fram allt när jag storstädar. Varit till mamma och pappa och fått en massa stut och en amaryllis som jag hoppas att jag kan få att blomma ut  :-/ Jobbat lite och nu har jag unnat mig nå´ra minuters photoshoppande, mitt i städet sådär.

Jobbar i helgen och sen är det inte mycket kvar innan tomten knackar på dörren. Sista tiden har gått så himla snabbt. Vi ska fira jul hos mamma och pappa (som vanligt). Var och en tar med sig lite till bordet så att det inte skall vara mamma som ska fixa allt. Vi har precis delat upp det och jag är klar med alla mina åtaganden utom laxen som jag tänkte köpa på söndag när jag åker hem från Åre. Kylen skall städas ur oxå kom jag precis på, huvva, dags att sätta mer sprutt nu. Funkar ju inte att sitta här

Vinterbild blev det... solens uppgång över Dvärsätt och Storsjön

Soluppgång över Dvärsätt

I väntans tider...

... det går så trögt med versionsbytet så jag roar mig under tiden med att youtubá lite. En ny favorit är Jill Johnson och det är tack vare/pga "Top of the World". Jag är ingen country-fan och därför har väl inte Jill Johnson hamnat så långt upp men den här låten är det skönt drag i tycker jag...

Spännande om man börjar på en låt och sen går vidare med det som föreslås....

På listan ikväll
You shook me all night long - inte originalet, Jill Johnsson och Charlotte Perelli i Rapsody in Rock
Åsa ? (en för mig helt okänd person) i Deep River Mountain High - Så ska det låta
Bröderna Rongedal - oväntat bra killar. Highway to hell och ett par låtar till. Skönt sound
Brolle Jr - Ring of Fire och Suspicius Mind. Faktiskt riktigt bra Cash/Elvis tolkning. Axlar det helt OK
Kim Larsen - Vad gör vi nu lille du - Har oxå hört den med Robert Gustafsson som är oväntat bra på att sjunga

jo´rå så jag fortsätter min något spretiga låtkavalkad medan jag väntar på alla uppdateringar


Gomorron

... trött som en örn eller nå´t. Ja som hade föresatt mig att lägga mig tidigt igår för att vara pigg idag... Det gick dåligt. Jobbade en stund och sen glodde vi på Titanic/Bodyguard om vartannat. Slötittade kanske vi ska säga, ögonlocken var tunga.

Pixel och Sandra är nog osams, katten var utslängd från sitt 'hem' och flyttade därför något norrut och hamnade på mina fötter. Spann och kurrade och låg på rygg sådär som bara Pix gör. Helt utsträckt. De kan konsten att njuta katterna. Där kanske vi julstressande människor har nå´t att lära faktiskt

Nåja, nu blir det en niomilatur västerut, på vad jag tror är antingen helt bara eller såphala vägar. Det verkar storma härutanför. Ledsen Cissi, du som åker norröver till jul, snön tinar fort fort nu. Jag håller tummarna för att allt blir kallt och vitt igen. Som det ska va.

En bra onsdag önskar jag er

Kvällscollage


Lusselelle

klev upp i ottan för att kolla på tv´s luciamorron. De va inte så stämningsfullt som jag hade hoppats på. Mysigt ändå att fika med tända ljus lite småtrött i soffan.

Nu har jag slöat ett bra tag och skall ta tag i ett par jobbgrejor för att sen ladda för en kväll på Hägragården, där det är LuciaRockPub. Jobb alltså, men kul hoppas jag det skall bli. Vi är den här gången jättemånga som jobbar så arbetsbördan blir förhoppnings liten på var och en.

Gårdagkvällen bjöd på en promenad med Lex och sen tv och Idol-finalen. Har ju inte följt med så jag har dåligt koll på andra namn än de två som var i finalen. Vet inte vad Alice presterat tidigare men bara genom att bedöma gårdagens 3 sångnummer så tycker jag att Kevin var rättvis vinnare. Så innerligt glad han blev oxå

Strålande väder idag, fortfarande massor av snö och vitt och fint överallt, ca 10 grader kallt och enligt en säker källa (Roffe) så skall det bli sol oxå. Hur bra låter inte det. Det blir nog en promenad vad det lider.

Jag och Ida är sola här hemma, alla andra är på vift. Det betyder att vi gör som vi vill, vi kan t ex käka frukost framför tv:n om vi vill. Det vill vi. De ska vi göra just nu

Roffe och Lex, kvällspromenad i Dvärsätt


Staffan och de andra

Natten går tunga fjääääät, runt gård och stuuuuva.. hmm hmmm hmmm ruuuuva

Ida har haft skolavslutning ikväll och vi har som vanligt kikat på. På vår skola finns inga extrautrymmen som behövs när det är skolavslutningar osv. Alla elever med alla mammor, pappor, extramammor, extrapappor. En mängd momma-och-moffas osv osv ryms helt enkelt inte inne. Det löser sig om man håller till ute.

Kan ju vara sådär, men ikväll med gnistrande vitt överallt, mycket snö och för första gången på länge ganska milt väder. Kanske sisådär minus 5 eller nå´t så var det behagligt och roligt att kolla på. Det hade varit ett annat läge igår kväll. Då hade vi runt -20grader och då står man inte gärna still ute särskilt länge...

Nu är det jobb en stund och sen hoppas jag kunna göra nå´ra julkort innan det blir kudden för ikväll. Har blivit sena kvällar hela veckan så jag är närmast dödförklarad på morronen. Huvva. Längtar till sovmorron, en låååång mysmorron vill ja ha nu. Tror att den dröjer faktiskt

Lucia, Dvärsätts skola 2008

Lalalalalalalalala...

Nu är knäcken i formarna och kokostopparna gräddade samtidigt som julsånger skrålar ur högtalarna... Tänkte göra nå´ra änglar men jag orkade inte såga alla delarna. Himlar va mycket snirklar de e på dem. Har grovsågat så vem vet vad som händer imorron.

Jädra skit. Glömde att det var sista delen på Persbrant idag. Skit oxå. Går den i repris?


:-(

Ingen knäck, inget annat gott heller för den delen. Bara jobb  :-(   Julstämningen är inte på topp just nu  :-(

Knäck och annat mumsigt

Jo´rå... ikväll blir det knäck. Ja e inte så huslig egentligen och knäck är lite lurigt att göra. Ska göra den på mjölkfri grädde eller vad det heter. Whish me luck!   Lite mer julgott hoppas ja oxå hinna med innan kvällen är slut.

Behöver jag berätta igen att jag älskar allt mys som har med julen att göra. Gemenskap är känslan den förmedlar. Gemenskap och en massa myyyyys

Check på den

... köttbullarna rullade och klara. Ligger och svalnar i stekpannan. Fint. Check på den. Har hunnit med att övningsköra med Malin, jobbat en liten stund samt diskat undan i köket. Malin har dessutom bakat lite pepparkakor. Ganska svarta. Men kristyren var god  :-)

Nä, nu får det vara kväll, jag är trött i mössan och behöver all skönhetssömn som går att få.

Checklista inför julen. Dvärsätt

Rökta korvar, änglar och hästbajs

Söndag idag. Söndagen efter en trevlig tillställning på Copperhill igår. Invigning med pompa och ståt och det var verkligen roligt att få vara med. Mycket uppklädda personer, inbjudan gick ut med klädkrav "Mörk Kavaj" vilket för damer betyder knälång klänning eller byxdress. Jag hade oroat mig för det en aning, jag klär inte i klänning tycker jag och det där med byxdress lät himla byrå-aktigt. Jag valde tillsist byxor ändå. Finare såklart, med tungt fall och vida ben. Till det en kavaj/blus i ett filtaktigt tyg. Tycker det var fint men var som sagt orolig för att jag skulle vara den enda som iaf en aning trotsat klädkoden. Behövde inte det. Det fanns många som t om missat att det inte var lämpligt med bara axlar eller lång klänning. Nåja...

Jättefint, jätteroligt och riktig kul tillställning. Så kul att det har känts i kroppen hela da´n  ;-)

Sandra och jag tog med oss mamma och pappa och for till stan på Jamtli Julmarknad. Alltid så mysigt. I år är här så mycket snö och kallt så det blev extra julkänsla. Det var maaaaassor med utställare men jag är en dålig kund på så´na tillställningar. Inhämtar mest inspiration till att göra en massa saker själv. Har redan nu ett litet projekt on-going med ideér från idag... En varm och skön mugg blåbärssglögg var gott i magen i kylan iaf.

Middag hos mamma och pappa och nu skall det jobbas lite. Undan med nå´ra högar hoppas jag. Kanske det blir tid för lite Wallander eller Beck eller vad det nu kan vara för söndagsfilm ikväll

Skön söndag! ... ja fick ju hennes autograf

Vi bytte autografer igår, den trevliga tjejen och jag...Nu ska jag hitta på nå´t att ta på. Invigning på Copperhill och jag tvekar fortfarande på vad jag ska  ha på mig. Skitbra eftersom det är mindre än två timmar innan vi åker. Men åååhhh, detta är rätt typiskt mig

Ha en skön lördag på er!


Vad jag förtjänar

... träffade en rätt trevlig tjej i stan idag. Ganska pratsam och gladlynt. Det glada vändes senare till att bli en obehaglig diskussion. Hon pratade på och berättade om både det ena och andra om sitt jobb. Faktiskt mest på ett ganska kaxigt sätt. Jag försökte mig på en mer lågmäld ton när jag berättade om mitt.

Innan vi skiljdes åt sa hon åt mig att jag fick vad jag förtjänade! Log och sa att jag skulle vara rädd om mig. Jag drog vidare, lite omtumlad, kanske aningen chockad, eller näe, inte chockad. Överraskad stämmer bättre. Har funderat en del på mötet och det har gjort mig förbannad en stund xå. Irriterad och arg. Med lite eftertanke och eftertänksamhet så får jag nog ändå hålla med henne. Jag fick vad jag förtjänade.

Trevlig tjej var det oxå

Vuxna människor

... kan verkligen uppföra sig lika illa som tonåringar i sin värsta fas kan göra. Det följer med en hel del krav med att vara vuxen som vissa helt struntar i att följa. Nu menar jag inte fåniga krav på hur man 'får' klä sig som vuxen, vad som är passande och opassande på det sättet. Nu pratar jag om hur man uppför sig och behandlar andra människor.

Har hänt en tråkig grej här på jobbet och jag kan inte riktigt smälta att det har hänt här, här på MITT jobb, vi är inte så´na alls här på kontoret. Trodde jag.

En jättemysig person, glad och trevlig och väldigt lättsam tjej på alla sett har valt att själv säga upp sig för att hon känt sig utfryst och åsidosatt. Inte i sitt dagliga arbete men däremot i det sociala umgänget på arbetsplatsen. Blir ledsen när jag tänker på att hon känt så och att jag inte fattade att nå´t var galet när hon dök upp här uppe hos oss på IT och fikade lite den freda´n. Halvstressad, det ringde en del och jag hann lixom inte ägna henne den uppmärksamheten som jag självklart skulle gjort om jag då fattat hur det låg till...

Väldig stark individ oxå våran C, hon tog mod till sig att komma på jobbet måndagen efter och på ett möte rakt ut berätta om varför hon sagt upp sig och vände sig direkt till de personer som hade del i det. Urstarkt gjort! Nu finns det iaf inget som går att 'tolka' eller missförstå eller ana eller tro. Alla vet varför hon sa upp sig. Hon har sagt hur det kändes för henne. Punkt.

Nu kan man hoppas att de som varit delaktig i detta reder ut situationen och tar det till sig som en lärdom och inte går vidare som om inget hänt.

Jag tvivlar

Sitter på jobbet och det blir kväll/nattjobb här idag. Versionsbyte på gång och just nu väntar jag på att det skall stänga lite avdelningar. Bye for now

Middagsbjudning

Jag jobbar och Sandra lagar middag. Trivsam fördelning va? TacoPaj skulle det bli men omförhandlades pga av tidsbrist till att bli Timmermanspasta vilket är skitenkelt: Kokt pasta, baconbitar, riven ost, creme-fraich och gröna ärter. Ev salt och lite peppar. Klart!

Nu ska jag riva av lite jobb!

Hola-Hej

RSS 2.0
Follow on Bloglovin