Joel <3 Malin

Malin har fått det ärofyllda uppdraget att vara en av Joels faddrar  :-)


Kalas

Idag har vi haft namngivningskalas för Joel som dessutom precis hunnit bli 7 månader. Stora killen. Toppenväder ute på StockeTitt så det blev en fin dag att fira på...


Go o gla Midsommar!


FlipFlop

Bestämde på jobbet igår att vi skulle manifestera midsommar och det faktum att nå´ra sticker iväg på semester i eftermiddag med... just det FlipFlops.

Jag behöver dessutom inga strumpor idag. Fränt. Är det sommar nu?

Oväntat

Sommarvärmen dök upp här ikväll. Trevligt. Oväntat. Skönt.

Morbror Oves födelsedag idag. GRATTISKRAMAR till honom. Vi firade i torpet och fick mumsig mat och god tårta.

Hunnit med en balkongfika i solnedgången oxå. Gäller att passa på  :0)

Nu blir det versionsbyte och sen hopp i säng. Gonatt GonattMeterologiska funderingar

Här uppe i norr har vi tydligen inte passerat våren än. Rent meterologist så måste det varit 10 grader i medeltemp över dygnet 7 dagar i rad. Det är vi långt ifrån... Va sägs om toppnoteringen 7 grader idag. På dan alltså. På natten drar vi ner till ett par grader.

Nämen fy va jag längtar
Söndagsbilden

Söndagen den 20 juni 2010 går till historien som en av de kallare. Hutter, brrrr...
Jag och Ingrid och hennes farmor har varit på badet idag för att göra nå´t somrigt iaf. Det var fler som tänkte samma sak så vi fick trängas en aning.

Nu ikväll har vi firat 8-åringen med god tårta och presenter. Det var pengar i år. Kul tror jag stortjejen tyckte och fyllde plånboken till bredden  :-)  Hon berättade med aningen bestörthet i rösten att det INTE skulle bli nå´ra fler PetShops (ni vet smådjur med alldeles för stora huvuden). Det har annars varit den stora grejen länge men efter att ha räknat ut hur mycket av sina pengar hon lagt ut på dem så var det slut med det nu.

Nä, men om man skulle ta och göra kväll kanske, chocka kroppen lite med att hoppa i säng före 01. Måndag imorron och jag har bara 4 veckor kvar innan jag får semester. Suck. Dubbelsuck.


Angel of the morning

Lyssnar på Jill Johnson och jobbar... Har varit fullt upptagen idag så jag blev inte klar med det jag behöver vara klar med till måndag morron och imorron är en icke-jobbar-dag så då får det blir lite nattjobb idag istället. Inga problem.

Har varit upptagen med bröllop hela dagen. Himlar va fint det va. Touchy. Kanske jag börjar bli Royalist... oväntat isf. Fint hur som helst.

Nä, nu Jillar jag vidare och hoppas vara klar snart

TGIF

Ja fy tusan va skönt. Att det är fredag. Mina stugplaner ligger i träda i väntan på bättre tider eller nåt. Eller ett iaf tvåsiffrigt på celciusmätaren.

Har tränat (!) jo men det var inte igår. Det var inte direkt så att de nickade igenkännande när jag traskade in men fasen vad jag har trampat på crossen. Tanken var gymet med rygg, nacke och axlar för att jag känner mig stel men där var för mycket biffar i vägen så det blev kondition istället. Konditionen som jag inte visste att jag hade så grymt lite av.

Fika på stan med bästa M sen. För att justera kaloriintaget efter träningen. I stort sett bara vi ute...
Hunnit en snabbsväng till Nälden oxå och nu några PS-ögonblick och nu ska jag sakta masa mig in mot soffkuddarna. Ungarna hos fadern och Roffe spelar golf. Jooo det är sant, han spelar golf den här helgen. Oxå. Golfänka finns det? Isf är jag det.

Näpp soffkuddarna väntar på mig, därute någonstans finns oxå en skvallerblaska att fördjupa sig i. Fredagsfeeling mina vänner. Fredagsfeeling  :-)

Mina hjärtligaste gratulationer

till Prinsessan Viktoria och hennes Daniel. Imorrn den 19 juni 2010 blir de äkta makar. Sådärja.

Tror ni att det är kungahuset som fått till vädret förresten? Anar en komplott här. Eftersom det regnar, är skitkallt och blåser isande västanvindar så kommer morrondagen inte bjuda på mycket annat än... just det... tid inomhus. Lika bra att kika på kungligheterna då. Eller hur. Smart där. Smart.

 

 


Prinsessan

Vår prinsessa Tindra fyller 8 år idag. 8 år. Kan man knappt fatta. Lär väl inte dröja innan vi ser henne susa runt på moppe.

Hon firar födelsedagen på annat ort så vi väntar med att fira nå´ra dagar. Grattiskramar iaf  :-)


Melonlunch

Precis avklarat lunchen, en himla massa vattenmelon och en snabb rastning av hunden.

Det är kaaaalllllt  här. Va sägs om 7 grader och ösregn. Muntert? Icke. Jobbar hemma idag oxå, sitter på kökssoffan med täcke och fleecesockar. Det är för kallt ändå.

Hunden ligger nedanför och fiser. Fräscht. Icke. Icke alls.

Nämen då jobbar vi väl på då hörrni. Fredag idag. Iaf.

Hemmatorsdag

Jobblyx idag. Jobbat hemma och kan därför nu direkt sticka ut på promenad... det var några dagar sen sist nu så det är behövligt nu. Stegräknaren på och ipoden i fickan  :-)


ITILiseringen fortsätter

Vi kursar/konfererar/bearbetar avdelningens ITIL-strategi för fulla muggar. Intressant och det ger oss fördelar som vi nog egentligen inte hade anat i inledningen av det här rätt stora projektet.

Kanske det t om är med viss motvilja som vi inser att detta effektiviserat oss... inte helt självklart att lägga sig platt och hylla ITILs intåg för det visar väldigt tydligt att vi faktiskt kunde bli bättre och effektivare mm mm. Vi som verkligen var säker på att vi gjorde rätt saker i rätt ordning och med rätt prioritering. Rätt man på rätt plats och allt det där. Läge för omvärdering.

Vi har varit ute och käkat gott och umgåtts lite men tröttheten fick oss ganska snabbt 'hemöver'. Magen krånglar igen, ont och känner mig febrig så jag har två 'måsten' innan jag skall försöka sova tidigare än vad det blivit senaste tiden.

Lex luktar förresten HeadAndShoulders och har mycket blank och vacker och nybadad-lockig päls. Han svalkade sig i bäcken här strax utanför och vad som flöt där behöver jag kanske inte närmare beskriva. Det luktade iaf inte i närheten av schampoo  :-(   fy för den lede vilket elände. Att få in en stor harig sprättig Setter i en skramlig duschkabin är ett elände i sig dessutom...

Schlutt

Nu var det slut på kvällen, finfrämmat har åkt, hunden e rastad och jag har stillat mitt PhotoShop-begär en stund. Har roat mig med att göra hemmagjorda kedjor. Inget fusk alltså, inga penslar eller andra plug-in. Hittade en gammal photoshop-tutorial med massor av roligt.

Allt den långa hårda vägen, men jag lär mig massor och det är skitkul!


Måndagen den 14 juni 2010

Jahaja, utan att vi fattat det så har faktiskt halva juni försvunnit. Vi går liksom och väntar och väntar på sommaren med värme och sol precis som vi vill minnas att det ser ut och under tiden går det en massa dagar till spillo. Nä dags att ha en plan B på varje sommardag som inte ståtar med sol och värme. Det är ju ändå med den här tiden på året som vi bygger upp orken för ett vinterhalvår sen.

Kollar vi på förra året så va det minsann inte så himla muntert då heller...

Nu ska sköningen Lex motioneras, blev dåligt med det igår och då blir han pestig att ha inomhus sen. Sandra drog 'hem' till Väsby igen och Malin och Ida till sin pappa. Tomt och tyst blir det, bara tvätthögen är kvar som bevis på att de varit här  ;-)

Bild som småkussarna Nike och Joel samt Lex och Tindra på Idas skolavslutningsfika...Grand Canyon

Fick den här på mailen för ett tag sen...


Jo´rå tack, det är synd att klaga

Söndag morron. Eller morron kanske inte är en korrekt beskrivning. Känns som morron dock. Två sköna långa sovmornar på rad. Nu kan jag inte klaga på ett bra tag. Påminn mig imorron bitti  ;-)

Två sköna sovmornar och två tillhörande långfrukostar, älskar helgfrukostar när man kan sitta tillsammans och såsa på hur länge man vill. Lyx  :-)

Igår lånade vi Joel och drog runt på honom. Sommaren är här. Har jag glömt att nämna det?`Jo det är den alltid när morbror O´s torp befolkas igen. Härligt! Vi tog med oss Joel till torpet för sommarens första torpfika. Gött!

Efter filemiddag så blev det en tur till stan och sen hem för ett dvd-maraton. Wallander*2 och sen en feel-good-film med Maryl Streep. Jo vi lyckades se två av dem redan igår (om vi räknar bort Sandra som nästan lyckades se en halv film innan hon snarkade bland kuddarna i soffan) och den sista har rullat nu på 'morronen'.

Wallanderfilmerna var "Vålnaden" och "Dödsängeln". Bägge var bra tycker jag, hade ingen aning om att de fanns överhuvudtaget.

Soffmys med bästa tjejerna. *Gilla*

Nu blir det en dusch och sen är resten av dagen ännu oskriven. Ett stort tvättberg behöver tas om hand, men det lär få vänta till sena kvällen eller nå´t.

Go Söndag på er!


Bra jobbat!

Duktiga Ida fick jättefina betyg och kan nu pusta ut i sommar innan det nya skollivet i gymnasiet börjar. Förhoppningsvis enligt de val som hon gjorde tidigare i vår.

Grattis gumman!


Minnesbild

Skolavslutningsdagen blev en riktigt solig skön sommardag. Jättevarmt och fint! Eftersom Ida och hennes klass har fått gå sitt sista år på en annan skola så skulle cirkeln liksom slutas och de skulle få sin avslutning precis som klasserna före dem haft det, dvs med utspark från sin gamla skola enligt traditionen, traktoråkning och fin lunch tillsammans med lärarna...

Blev därför firande hela dagen. Först med betygsutdelning på sin nya skola, inte så mycket till skolavslutningsstämning dessvärre men flera jätteduktiga elever som sjöng och spelade. Sen lövad traktorvagn hem till Dvärsätt och den gamla skolan där traditionen tog vid med 'riktig' utspark mm. Tror att de blev nöjda med sin dag. Hoppas det.

Bild på Ida och hennes äldsta vän, den vänskapen sträcker sig längre tillbaka än de själva minns antagligen. Ett tag var Ida helt säker på att de var kusiner. Uppfödda och uppväxta tillsammans genom åren. Bästa fina P gick ifrån skolavslutningen fickan full med stipendier dessutom. Bland annat det mest fina, det som Rotary delar ut för 'Bästa kompis...'. Så roligt  :-)  Grattiskramar till dem bägge som nu avklarat grundskolan...


Absolut Sista

Ida har sin absolut sista dag i grundskolan idag. Här hemma ligger molnet av hårspräy kompakt och jämt fördelat. Inte ens garderoberna är en frizon. Katten och hunden har flytt fältet...

Ett par tusen skor skall testas och en hel del accessoarer oxå. Om dryga 10 minuter skall vi åka. Tro mig, det kan hända mycket än. Det enda som jag betraktar som permanent just nu är lockarna i håret. Att platta det med tång skulle ta ett par dygn


Vuxenförberedelser:
Traktor med lövat släp -- check
Bestick/Tallrikar/Glas mm mm hämtat -- check
Maten beställd -- check
Blommor och presenter till lärare -- check
Bullar bakade till fikat -- check
"Personal" för servering av lunchen -- check

Jo men då åker vi då  :-)   Eller nä, det ska visst kollas flera par skor till

Finaste


Andra tider


Whovalley

Sovmorron och nu drar jag iväg till Vemdalen en sväng...

Känns som vinterdäck hade varit en god idé... OK lite överdrivet men fasen va kallt det är  :-(

Inte OK

Magen krånglar lite igen. Det har varit lugnt länge. Nu är det lite av och på hela tiden. Oroar mig inte så mycket. Irriterar mig mer. Det enda som hjälper är att lägga sig som en ostbåge i Lex 'puff' (en sacco-säck) och ligga blixtstilla ett tag.

Aningen krångligt att släpa runt på säcken.

Nä slutgnällt om det där. Måndagen är ju snart slut hörrni. Vår stegtävling på jobbet är slut och jag tror att vi på IT redan räknat hem segern. Jihoooo...   men promenad blir det hur som helst även ikväll. Först lite jobb


Söndag igen

Jasså, då var det söndag igen. Haft både torsdag och fredag samt helgen ledigt och ändå känns det inte tillräckligt. Behöver semester, helt uppenbart.

Stockholmstrippen var skön och AC/DC-konserten över all förväntan. Helt makalöst bra! Som någon sa/skrev var detta avskedskonserten? Hur länge till kan de orka liksom?

Lördagen spenderades med långpromenad med Joel och Tindra. Dryga milen knatade vi, det är långt för Tindras småttingben. Duktiga tjejen, vi belönade oss med en god mjukglass på hemvägen. Smakade extra gott!

Hoppade över ett 50-årskalas på kvällen, rätt beslut och kvällen blev vilsam och skön i min ensamhet. T om katten höll sig undan  :-)  Skön kväll som sagt.

Idag har det varit ett slags städtema här hemma. Fönster har blivit putsade och soffkuddarna dammade ute i det fria. Alla dammråttor med familj har fått flytta. Iaf från tv-rummet där de flesta trots allt verkar ha bott. Kvar är en hel del. Fortsättning följer.

Som ett avbrott tror jag det måste bli en cykeltur. Mot Nälden och en kvällsfika kanske? Inte riktigt än kanske...

Skön söndag allihopa!

Gryyyymmmmmt

For those about to rock: We Salute You!

Givet

Finns bara ett möjligt inlägg idag
originalbilden lånad hos acdc.com

RSS 2.0
Follow on Bloglovin