Synvillemård?

Inte mycket till sovmorron idag, någon är morronpigg som attan i det här huset. Slö morron ändå, havregrynsfrukost a la Roffe och sen en lång härlig skogstur i Mattmar runt Åslägden. Geväret fick följa med för vi trodde att Lex skulle fixa tjäder till middagsbordet. Nu gjorde han inte det.

Promenaden skön och välbehövlig för 2 kontorsråttor och en omotionerad hund. När vi bestämt oss för att bege oss hemåt så får vi se ett 20-tal (minst) orrar som gaddat ihop sig i nå´ra trä´n på ett hygge. Fasen va lätt tänkte vi. Här bli´re mat. Blev det inte.

Nåja, sista hundratalet meter innan vi kom ut på E14 igen så flyger en stor läcker tjädertupp iväg, men den skall vi iaf ha så det så. Ut igen. Ingen bättre lycka, men vi får istället se en mård flyga (läs: liksom springa) uppför stammen på en superhög gran. OK, mårdskinn, det e väl fint. Men vi lyckas inte fy syn på nå´t annat än vad som nu i granens topp ser  ut som en vanlig ekorre, lite fetare än genomsnittet, men alldeles vanlig annars. Vad? Helt säker på att  något mycket större (och svartare) än en ekorre sprang uppför stammen tidigare. What! Att det skulle vara en synvilla vill jag inte erkänna sådär i brådrasket. Nä, för tusan, den (mården) måste ha hoppat över till nå´t annat träd eller så. Vi bestämde oss iaf att det skulle vara väl så taskigt att skjuta ekorren för att se om han trots allt var lik en mård eller rentav var en mård så vi åkte hemåt istället.

OK, leverpastej - dags å fixa käk (hurra för ICA)
0 kommentarer