Bubbelbad och champagne

Tog mig en skön sovmorron, förr i tiden var 9.30 på helg att betrakta som tidigt. Nu är det inte förr i tiden längre och då är 9.30 sovmorron.

Fredag/Lördag i sammanfattning:

Sommarlov
Först ut skolavslutningsfredag. Den blomstertid nu kommer och allt som hör till den. Vi var där och kollade på Ida´s klass som avslutade läsåret med 'Summer of 69' hon trodde att de skulle göra bort sig och inte kunna eller våga sjunga, men det gick ju jättebra.

Skolans samlingsrum är för liten för att både elever/lärare/familjer till eleverna i skolan skall rymmas så förskolebarnen upp till 5:an firade själva vilket jag tycker är trist. De e ju de minsta som är roligast att titta på, små sötingar uppklädda och piffade. Jag röstar för att skolan istället tar sitt pick och pack och drar iväg till Hägragården för sommaravslutningen så att man får se alla barnen om man vill...

9:orna utsparkades på traditionsenligt manér efter tack och kramrunda: En tur med lövad vagn och musik runt nejderna och många tårar i ögonen. Inte så många som det brukar vara faktiskt. Tårar alltså. Dessa 9:or kanske är riktigt coola  ;-)  Såg en kille i 1:an komma fram och kika högt upp i luften (för att kunna möta blicken på en av de längsta killarna i 9:an). Frågar sen; "Ska inte du grina nu?" Haha, förväntningarna är höga  :-)

50 år  ung
Hur tusan det är möjligt att B blivit 50 bast fattar jag inte. Jag har min bestämda uppfattning om 50-åringar och de är rätt mossiga och gråa och framförallt apgamla  :-) Inget av de e B. Förvirrande e det. Att säga att han är "runt 50" till någon i bekantskapskretsen är skitmärkligt (såvida det inte handlar om en 'gammal' släkting eller så). De e dessutom bara 3 år kvar tills de e Roffes tur. Lika märkligt det... Själv har man bara kommit en bit över 25. Skönt!

Nåja, firad är han iaf med en massa whiskey och planerad ripjakt till hösten.

Övningskörning pågår
Har övningskört med Malin för första gången inne i stadskärnan. Vi passade på när det var fotboll på TV. Vi hoppades att det skulle vara rätt tomt på bilar under tiden. Det var det.

Körningen gick finfint men bilen har fått nå´t knas för sig. När man kört en bit (som t ex till stan) och stannar för att köra vidare igen om ett litet tag. I det här fallet nå´ra minuter (ca10 den här gången) så vill bilen inte starta. Den 'tänder' aldrig och efter en stund så stinker det bensin. Igår tyckte vi dessutom att det luktade nå´t annat oxå. När bilen sen får stå ett litet tag till så startar den men går då på tomgången och rör man gasen då så stannar bilen igen. Slutar med att den får stå och gå på tomgången som då ökar och ökar och tillsist 'rusar' motorn jättehögt. Stänger såklart av och sen går bilen som om inget har hänt.

Det som larmar när min egen bildoktor (lillebror Anders) kollar på den är "Orimligt temperaturvärde" eller nå´t liknande. Tror bilen att det är vinter och brassar på med bränsle som om det vore minusgrader och skitkallt kanske? Nå´t måste bytas fattar jag men vad?

Rubriken? Hemlighetsfullt är det

Idag hejjar vi på Roffe som spelar EuropaMöbler-mästerskapen. Heja dig! De e bara å hålla i segerkänslan sen i torsdags. Heja Heja.

0 kommentarer