Farsdag 2009

Söndag igen, kvällen är här och jag och Lex är redo för en långpromenad i det mörka trista tråkiga vädret. Ingen snö på backen längre bara blött och eländigt. Tror att hunden förstår att detta kommer sluta med ett bad för hans del och ser inte jätteentusiastisk ut där han står i hallen och väntar.

Snabbhelg som rusat förbi. Fredagkväll, trött och rätt sen hem från Sälen med dåligt före och panikbromsning flera gånger för renar. Uselt plogat i Vemdalstrakten så där var vi ett koppel bilar som sakta cruisade i 30 cm sörja, det tog tid. Lördag, ut i skogen och hämtade hem finfina kantareller nu igen. Nu när vi äntligen hittat dem är det ingen måtta på plockandet. Sa jag att de fanns under ett täcke av snö  ;-) Dom smakade utsökt till en fläskfilemiddag sen.

Söndagen har flutit på med en jämn ström av mat kan man säga. Inte det minsta ont i magen har jag heller. Något förvånad faktiskt. 

Ätit farsdagsmiddag på Brinkeboda Wärdshus med Roffes familj. Gott och trevligt. Brinkeboda har gamla anor och jag minns julbord där med momma och moffa. Ett sånt där julbord där man var tvungen att ha på sig finklänningen och ungefär ingenting gick att äta (tyckte man då alltså), alla vuxna däremot tyckte det var skitgott och gick ungefär hundra gånger och tog mer och mer. Man fick aldrig gå att hämta av det efterlängtade godiset som var framdukat innan alla vuxna började dricka kaffe. En evig väntan med andra ord.

Min pappa firades idag med en slips. Så klassiskt så klassiskt. Kan dock inte komma på att han tidigare fått någon slips så det var något av en preimär. En skjorta till att matcha slipsen fick han oxå. Gott fika och surr där nu på kvällskvisten.

Mamma och pappa har skaffat sig en kattunge förresten. Linus. En röd-aktig liten sak som är jättego och snäll. Spinner och myser hela tiden. Gamm-katten tycker det är så-där och håller sig utomhus för det mesta. Bild på missen kommer senare.

Nä, ut med oss... ut i mörkret

Skön början på veckan  hörrni  :-)

2 kommentarer
Cissi

Japp.. Mörkt och tråkigt är här... Förstår vår lilla jycke när han protesterar när gatlamporna tar slut..

Du, den där hissen... Här skulle jag vara vuxen stabil inför barnen när de blev rädda för djuren och vad händer?! Jo, jag får knäskalv först bara genom att åka hissen... Otäckt! :o)

Ulla

Jag tänder ljus för att mota bort mörkret