Uträkning med allt

... Roffe e ju en siffrorna och statistikens man. Både på jobbet och hemma faktiskt. Det mesta går att göra en uträkning på och precis allt går att göra någon slags sannolikhetskalkyl på...

Oroande ibland och roande andra gånger. I morse var det särskilt roande. Ligger två kokade ägg på diskbänken och F tar ett till frukost... inget mer med det om det inte vore för att Roffe nu helt plötsligt har gjort en sådär sannolikhetsuträkning eller om det rentav var en statistisk kalkyl och säger sen... "Jag kokade 4 ägg så det kan inte ha funnits 2 kvar, det fanns bara 1!"

Om det inte vore för att F och jag de facto hade sett att det låg 2 stycken ägg på diskbänken så hade vi trott honom. Så övertygande var uträkningen.

Siffrorna i bokslut och årssammanställningar känns lite annorlunda nu. Mer hårdkokt på nå´t sätt.
4 kommentarer
Anonym

Alla har vi våra små egenheter och de skola vi vara stolta över även om de ibland kan gå andra på nerverna Ha en trevlig helg kram Tingeling

Elin

Ha ha! Men det är väl en urgammal sanning - att ALLT går att bevisa med statistik! Det handlar bara om att, som i detta fall, använda just de siffror man VILL för att göra beräkningen på och på så sätt uppnå det resultat man eftersökte. :)

Micke

Sköning!

Cissi

Himmel sicken man du har!

Du... det är dags.... Fredagen är här... Hoppas du är ledig!