Semesterstatus

Hunnit en bit in på semestern. Ett par veckor avverkade och jag mår gott i solen och värmen. Badar, äter jordgubbar, åker båt och umgås med fina och roliga människor. Ungefär så, inga konstigheter  :-)
 
Sandra och Dan har semestrat i Tunisien och kom hem i förrgår och berättade att de råkat ut för en otäck olycka sista bad-dagen. En tur i/med Paraglide som gick snett och jag blir fortfarande rädd när jag tänker på det. Paraglide, kanske heter det något annat, men en sån där tur när man i 'fallskärm' åker bakom en båt ni vet...
 
De hade hunnit  upp i luften när båten måste sakta in/stanna för att några andra kör vattenskoter i den 'bana' där båten skall gå (eller iaf utanför de boj-markerade gränserna) och båten måste därför sakta in/stanna. Skärmen där Sandra och Dan sitter sjunker såklart neråt när båten saktar in. Båten kanske är stilla/har för låg fart aningen längre än chauffören tänker sig och deras linor fastnar i en av markeringsbojarna. Chauffören uppmärksammar inte att detta hänt och drar sedan på för att dra upp skärmen igen. Den skärm som nu istället dras neråt och under vattnet eftersom den sitter fast i en boj.
 
Fy, va otäckt detta känns att ens tänka på,  och ungefär här tror bägge att det kommer sluta illa. En alldeles för lång tid går med dem under vatten innan chauffören upptäcker vad som hänt och chockad vänder tillbaka.
 
En ambulansfärd senare, några kontroller på sjukhuset så är de alltså helskadda. Mörbultade med några sår och blessyrer och chockade förstås men vad gör det när man tänker på alternativet.
 
Ni vet alla dessa OM som man tänker när olyckor skett. OM inte si eller så, OM si eller så osv. Den här gången var dessa OM på rätt sida och jag är såååå tacksam och försöker verkligen tänka så också. Den otäcka känslan sitter kvar i maggropen men jag försöker mota bort den med några OM
 
 
 
 
 
4 kommentarer
Elin

Åh hjälp vad läskigt! :O
En sån mardröm att hamna under vattnet... Hugaligen!!!
Vilken lättnad att höra att allt slutade bra!

Micke

Men så otäckt!

Anette

Nej så otäckt! Glad att höra att det gick fint. Finns många vattensportsaktiviteter att låta bli. Brorsans kompisar blev påkörda av en vattenskoter med full/påverkad förare när de körde trampbåt. Bruten arm och revben på den ena killen och skärsår på den andra.

Ingrid

Åhhhh, fy så hemskt. Mardrömssenario