Helgresumé

En dag extra ledigt gjort helgen särskilt lång och den har vi spenderat med Fredrik och Maria hos Sanna och Andreas i Rörvik och mått gott. Fiskarfänge både lördag och söndag, en dag med och en dag utan. Fångst alltså. Jätteskönt att vara ute alldeles oavsett!
 
Innan vi åkte hemåt igen vid lunchtid igår fick vi en guidad rundtur på Sannas jobb, en fiskfabrik på ön. Väldigt intressant att få se hur laxen hanteras från vägen via båtarna till och genom fabriken och ut i lådor på lastbilarna som omedelbart skickar fisken vidare till kunder runtom i världen. Trots en väldigt sofistikerad process med många finessrika maskiner till hjälp så går det inte komma ifrån att det är ett jobb med mycket manuell och fysiskt arbete. Nyttigt att se för oss kontorsråttor som hasar iväg i tofflorna till fikarummet för att hämta en kopp te som största ansträning på en dag. 
 
Eftersom Sanna har fyllt år tidigare den här månaden så firade vi henne lite i efterskott med en fika på ett fik nere vid vattnet. En trevlig helg som sagt... Bilder hoppas jag kunna återkomma med. De ligger på spridda källor och behöver redigeras en aning...
 
 
  
 
 
Rörvik
0 kommentarer