Nabo-land

Söndagssummering. Lätt frusen har jag redan krupit till sängs. Ska se senaste avsnittet av 'Bron' och hoppas kunna sova sen. 
 
Helgen har tillbringats i Trondheim hos Sanna och Andreas. Landade direkt vid dukat bord i deras fina lägenhet i fredagskväll och har myst och mått gott några dagar. 
 
I lördags var vi över på andra sidan Trondheimsfjorden på den halvö där Frosta ligger. Fantastisk jordbruksbyggd med massor av odlingsmark och fina gårdar. Lite annorlunda än Trondheims-sidan som är mer dramatisk med höga bergstoppar och djupa dalgångar däremellan. Väldigt fint som sagt och målet för vår tur var ön Tautra. På ön finns bland annat ruinerna av ett munk-kloster samt ett vädligt nytt nunne-kloster som vi besökte. 
Vi noterade att det mitt på bron ut mot ön fanns en grind som reglerade överfarten. Såg lite konstigt ut och vi funderade över anledningen. Har precis läst mig till att grinden är till för att förhindra rovdjur att ta sig över till ön.
 
Igår kväll drog vi in på 'byen' och Solsiden för lite spis. Alla restauranger efter Solsiden var öppna och överallt kunde man fortfarande sitta ute. Jättehärligt inslag i annars mörka och kyliga höstkvällar. Vi åt på Una Pizzeria som var en jättetrevlig krog med godaste pizzan jag ätit. 
 
Idag blev det en kort (men brant) promenad upp till en topp i närheten. Gott fika blev belöningen efter en stunds vandranade. På Estenstadhytta hade vi en vidunderlig utsikt ner över Trondheim 'by' och fjorden. Vackert!
 
Jaha, helgen och kvällen slut och nu får det bli bron och lite sömn innan måndagen knackar på...
 
Ha en fin vecka, alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
Tautra Trondheim
1 kommentar
Linda

Sa koseli´t :-)